© Šokio teatro „Aura“ archyvo nuotr.

Šį vakarą, gegužės 29 d., tarptautinis „Arte“ TV kanalas iš Eliziejaus laukų teatro Paryžiuje tiesiogiai (http://www.arte.tv/guide/fr/048465-001/le-sacre-du-printemps-100-ans-1-3) transliuoja Sankt Peterburgo Marijos teatro baleto spektaklio „Šventasis pavasaris“ (http://www.mariinsky.ru/en/playbill/repertoire/ballet/vesna_waltz/) premjerą. Spektaklio choreografė – garsioji vokietė Sasha Waltz, kurios kitas spektaklis – „Kūnai“ („Körper“) – lygiai po mėnesio atvyksta į Vilnių.

S. Waltz „Šventojo pavasario“ premjera Sankt Peterburgo Marijos teatre įvyko gegužės 13 d. Po šios premjeros centrinę Rusijos spaudą užplūdo pozityvūs vertinimai. „Juk tai choreografė, prie kurios darbų šiandien prikaustytas viso pasaulio dėmesys.
Todėl patį faktą, kad Marijos teatras sugebėjo prisikviesti šią daugelio laukiamą asmenybę, galima vertinti kaip pergalę…

S. Waltz atsivežė iš Berlyno ne tik reputaciją, bet ir profesinį meistriškumą“ („Russkaja gazeta”). „Pripažinta šokio avangardo meistrė, kūryboje derinanti vokiškąją ekspresiją ir subtilų intelektualumą, pati turbūt to nesuvokdama prisodrino naująjį baletą pačių tikriausių šiuolaikinių rusiškų realijų“ („Kommersant“). Sankt Peterburge S.Waltz sukurto spektaklio tikrasis pavadinimas trumpesnis – „Sacre“.

Paryžiuje, Eliziejaus laukų teatre, „Sacre“ premjeros vyksta šiandien, rytoj ir poryt. Rudenį numatytos šio S.Waltz spektaklio premjeros ir kitose žinomiausiose Europos scenose: rugsėjo 13-15 dienomis Karališkajame La Monnaie teatre Briuselyje, o spalio 26 d. ir lapkričio 2 d. – Berlyno valstybinėje operoje. Su S.Waltz „Šventuoju pavasariu“ savo planus susiejo ir garsiausi planetos dirigentai: Sankt Peterburgo ir Paryžiaus premjerose diriguoja rusas Valerijus Gergijevas, Berlyne – garsusis Danielis Barenboimas, Briuselyje – Franck Ollu.

Po šios savaitės premjerų Paryžiuje, garsiosios choreografės trupė „Sasha Waltz &guests“ ims rengtis gastrolėms Vilniuje, kur birželio 30 d. ir liepos 1 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pristatys garsiausią ir daugybę pasaulio scenų apkeliavusį ligšiolinį savo spektaklį „Kūnai“ („Körper“). Tai bus išskirtinės „Sasha Waltz and guests“ gastrolės Lietuvoje, pirmosios ir kol kas vienintelės visose Baltijos valstybėse. Birželio 30 d. po spektaklio numatomas ir susitikimas su trupe.

Šį išskirtinį reginį Lietuvos publikai pristato penki partneriai: Kauno šokio teatras „Aura“, Lietuvos šokio informacijos centras, Vilniaus festivaliai, Goethe’s institutas ir Vokietijos ambasada.

2013 m. birželio 30 d. ir liepos 1 d. 19 val.
Lietuvos nacionalinis dramos teatras

Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt
„Sasha Waltz & Guests“ trupės interneto svetainė – http://www.sashawaltz.de/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: