Cameron Bushong nuotr.

Fotografas Cameronas Bushong dar vaikystėje suvokė, kad jis nemato spalvų visu jų grožiu ir ryškumu. Nepaisant to jis atsidavė fotografijai. Cameronas serga daltonizmu, todėl mato tik raudonus ir žalius atspalvius. Tačiau nepaisant šio sunkumo, fotografas priima šį gyvenimo iššūkį, ir dirba prie ryškių portretų ir peizažų. Turėdamas savo metodus, jis puikiai susitvarko ir sukuria nepaprastą grožį su savo fotoaparato objektyvu.

Jo kelionė į fotografiją prasidėjo nuo pat vaikystės, kaip pagrindinis ir didžiausias hobis. Vaikystėje turėjdamas 35 mm fotoaparatą jis fotografuodavo viską, kas pasitaikydavo jo kelyje, ir tai teikė begalinį džiaugsmą. Vėliau vidurinėje mokykloje ir kolegijoje, jis buvo pastebėtas dėl savo gabumų, todėl pradėjo lankyti redagavimo ir fotografijos būrelius. ,,Aš pradėjau redaguoti paprastas juodai baltasnuotraukas, nes būdavo lengviau palyginti spalvas. Jei nuotrauka labai patinka aš dirbdavau prie jos toliau reguliuodamas spalvų tonus, šviesumą. Visada stengdavausi išklausyti draugo ar šeimos nario nuomonės prieš baigdamas redaguoti.“

cameron-bushong-photography-10

Šiuo metu fotografas nešioja ,,Enchroma“ akinius, kurie leidžia pamatyti daugiau spalvų. Tai pat naudodamas korekcinius lęšius gali išvysti tokį pasaulį, kuris trumpam buvo dingęs iš akiračio. Aišku, Cameronas dar visų spalvų nemato, tačiau jis turi neįtikėtinai didelę viltį, kad ateityje jis pamatys viską.

cameron-bushong-photography-1

Dažniausiai fotografas neplanuoja konkrečių fotosesijų, kartais keliaudamas jis išvysta tai, ką būtina įamžinti. Patys geriausi kūriniai, pasak Camerono, yra tie, kurie nebūna planuoti ir atsiranda tokie kadrai, kurie yra labai vertingi. Todėl krepšyje jis visada kartu nešiojasi savo fotoaparatą, ir yra pasiruošęs netikėtumams.

cameron-bushong-photography-11

Pagrindiniai fonai nuotraukose yra šviesūs ir skaidrūs, o modeliais jis renkasi tuos žmones, su kuriais jau buvo susitikęs praeityje. ,,Natūrali šviesa yra pati geriausia, nes joje telpa daugybę laisvės, išskyrus naktį. Turiu blykstę, bet ją naudoju labai retai. Tačiau kartais būna labai sunku pagauti natūralumą dėl atšvaitų ir dirbtinių miesto šviesų. Kai fotografuoju portrete žmogų, jis tampa mano pagrindine šviesa.“- teigia fotografas.

cameron-bushong-2

Fotografijos esmė – sutelkti dėmesį į tam tikrą objektą. Todėl Cameronas stengiasi įtalpinti visus jausmus į vieną kadrą, kuriuos teikia pasaulis. Juk didžiulis dėmesys detalėms, kurios prideda grožio objektui yra labai svarbus aspektas kaip ir emocijos. Tai privalo matytis nuotraukoje, todėl fotografas tai stengiasi įamžinti su kiekvienu padarytu kadru.

cameron-bushong-3

cameron-bushong-4

cameron-bushong-5

cameron-bushong-photography-6

cameron-bushong-photography-9

cameron-bushong-photography-13

cameron-bushong-photography-14

cameron-bushong-photography-19

cameron-bushong-20

Taip pat skaitykite: Fotografė įamžino nuostabą keliančią raudonplaukių įvairovę [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: