pexels.com archyvo nuotr.

Nuo sausio pirmosios įsigaliojęs atnaujintas Išmokų vaikams įstatymas kartu su visos šalies gyventojais palies ir kauniečius, auginančius atžalas iki 18 ar net 21 metų amžiaus. Nuo šiol jiems priklausys mažiausiai 30 eurų išmoka. Kauno miesto savivaldybės specialistai sako, kad visi gyventojai sulauks išmokų nepriklausomai nuo to, kaip skubiai pateiks prašymus joms gauti.

„Prašymus galima teikti jau nuo sausio pirmosios, bet pernelyg skubėti nėra nebūtina. Jei tai padarysite ir kiek vėliau, visos išmokos bus sumuojamos ir grąžinamos už dvylika praėjusių mėnesių. Taigi priklausantys pinigai vis tiek bus išmokėti. Seniūnijose dirbantys savivaldybės specialistai pasirengę priimti gyventojų prašymus raštu, tačiau noriu priminti, kad daug patogiau ir greičiau tai atlikti elektroniniu būdu“, – sakė Kauno savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė.

Pašnekovė pridūrė, kad tėvams, šiuo metu gaunantiems išmoką vaikui, jeigu jos laikotarpis dar nesibaigia, papildomai kreiptis niekur nebereikės. Ji bus perskaičiuota ir toliau mokama pagal naują tvarką be atskiro prašymo.

Pateikti prašymą dėl išmokos vaikui galima elektroniniu būdu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą www.spis.lt arba tiesiogiai kreiptis į savo seniūnijos Socialinės paramos skyriaus specialistus ir pateikti prašymą raštu.

Kiekvienam vaikui nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniam, jei jis mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau, iki jam sukaks 21 metai, bus skiriama ir mokama 30 eurų išmoka nevertinant šeimos gaunamų pajamų. Papildomai išmoka vaikui bus skiriama šeimoms, auginančioms ar globojančioms 1 ar 2 vaikus, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (t. y. 183 Eur). Tuo metu šeimoms, auginančioms ar globojančioms 3 ar daugiau vaikų, papildomai išmoka vaikui bus mokama nevertinant šeimos gaunamų pajamų.

Daugiau informacijos apie vaiko pinigų išmoką Kauno mieste galima rasti čia – http://www.kaunas.lt/socialine-apsauga/nuo-2018-m-sausio-1-d-kiekvienam-vaikui-vaiko-pinigai/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: