(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vyriausybė patvirtino studijų programos keitimo tvarką. Valstybės finansuojamose vietose besimokantys pirmosios, antrosios studijų pakopų, vientisųjų ir rezidentūros studijų programų studentai galės pereiti į kitą studijų programą toje pačioje studijų srityje.

Keisti studijų programą toje pačioje aukštojoje mokykloje ar pereiti į kitą aukštąją mokyklą pirmosios, antrosios studijų pakopų ir vientisųjų studijų studentai galės po pirmojo studijų semestro, o medicinos rezidentai – po pirmųjų metų ir vėliau. Norintys keisti studijų programą pirmosios, antrosios studijų pakopų ir vientisųjų studijų studentai turės būti baigę semestrą, o rezidentūros studentai – studijų metus be akademinių skolų.

Studijų programai keičiantis, studentas kartu persikels ir jam skirtą valstybės finansavimą. Jeigu naujosios programos kaina bus didesnė nei tos, kurios atsisakoma, skirtumą turės dengti studentas.

„Lankstesnė studijų tvarka padės stiprinti studentų motyvaciją ir studijų kokybę, – sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. – Asmuo turi teisę rinktis naują studijų programą, jeigu ji neatitinka lūkesčių, arba suvokęs, kad pasirinko ne tą programą“.

Studijų programos keitimo tvarka galios pradėjusiems studijuoti 2009-2010 mokslo metais. Tvarka įsigalios 2010 m. sausio 1 d.

ŠMM informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: