(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos ir užsienio šalių studentai, politikos atstovai rinksis drauge diskutuoti, kiek Lietuvos ir užsienio šalių aukštasis mokslas atviras įvairovei. Diskusija, kurią rengia Lietuvos studentų sąjunga (LSS), vyks gegužės 5 dieną, 15 val. Vilniuje (viešbutis „Crowne plaza“, konferencijų salė, M.K. Čiurlionio 84).

„Europos Sąjungos, pasaulio globalizacijos iššūkiai skatina šalis vis sparčiau integruotis į tarptautinę erdvę. Svarbu, kad į skirtingų kultūrų, tikėjimo, požiūrių terpę būtų sudarytos visos sąlygos įsilieti ir šalies aukštajam mokslui. Deja užsienio, skirtingų lyčių, kultūros, seksualinės orientacijos studentai nuogąstauja dėl vis dar Lietuvoje patiriamų aplinkinių užgauliojimų, komentarų ar netgi smurto veiksmų.

Šiuo tikslu inicijuojame tarptautinę diskusiją, kurioje bus suteikta galimybė tiek Lietuvos, tiek užsienio atstovams aptarti, kaip apskritai aukštajame moksle suvokiama įvairovė. Taip pat renginio metu bus palyginamos bendros aukštojo mokslo diskriminacijos problemos bei užsienyje ir Lietuvoje taikyti sprendimo būdai“,- teigia Lietuvos studentų sąjungos projektų vadovas bei šios diskusijos moderatorius Vytautas Valentinavičius.

Tarptautiniame renginyje dalyvaus Švietimo ir mokslo ministerijos Akademinio mobilumo ir tęstinio mokymo skyriaus atstovė Aistė Urbonavičiūtė, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos atstovai.

Taip pat diskusijoje pasisakys Lygių galimybių plėtros centro atstovė dr. Margarita Jankauskaitė, Kauno kolegijos direktorius dr. Mindaugas Misiūnas, Mykolo Romerio universiteto studijų prorektorius doc. dr. Giedrius Viliūnas ir dr. Birutė Mikulskienė, Vytauto Didžiojo universiteto doktorantė Rūta Ruolytė. Diskusijoje dalyvaus ir Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai.

Tarptautinėje diskusijoje užsienio šalims atstovaus Škotijos nacionalinė studentų asociacijos koordinatorius lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų socialiniais klausimais Stiofan McFadden ir koordinatorė lyčių lygybės klausimais Kelley Temple. Taip pat renginyje pasisakys studentai iš Didžiosios Britanijos, Škotijos, Austrijos, Kroatijos, Slovėnijos, Gruzijos, Ukrainos.

Diskusija „Ar aukštasis mokslas atviras įvairovei?“ – tai Europos komisijos remiamo LSS tarptautinio projekto, „Kova su diskriminacija: lengva teorijoje, sudėtinga įgyvendinti (praktikoje)“ dalis. Mokymai yra įtraukti į pirmą kartą Lietuvoje organizuojamų „Baltic pride2010 Vilnius“ renginių ciklą.

Vilniuje gegužės 4-7 dienomis susirinkę trys dešimtys dalyvių iš Europos ir Lietuvos drauge su profesionaliais lektoriais apžvelgs bendrąsias veikimo gaires globaliau spendžiant diskriminacijos problemas aukštajame moksle užsienio valstybėse ir Lietuvoje. Projekto metu bus organizuojami mokymai lyčių lygybės, negalios ir etniškumo temomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: