(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos studentų sąjunga kviečia ministrus prie akademinių pusryčių stalo konstruktyviu dialogu spręsti studentų Privalomo sveikatos draudimo (PSD) klausimą. Šiuo tikslu Studentų atstovai inicijuoja bendrąjį susitikimą bei diskusiją su valdžios atstovais bendram sprendimui dėl PSD.

“Ilgiau nei pusę metų trukęs studentų sveikatos draudimo klausimas jau sulaukė visų įmanomų valdžios bei studentų atstovų siūlymų, sprendimo būdų, įvertintų grėsmių bei galimybių. O pavienės valdžios atstovų viešinamos pozicijos dėl studentų draudimo, dažniau studentus klaidina, nei patikslina realią įvykių seką ir situaciją.

Šiuo tikslu Studentų sąjunga kviečia valdžios atstovus drauge apibendrinti visų pozicijas ir prieiti prie bendro sprendimo“,- teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Prie bendrojo stalo Studentų sąjunga kviečia Ministrą Pirmininką, Švietimo ir mokslo, Sveikatos apsaugos, Finansų, Socialinės apsaugos ir darbo bei Teisingumo ministrus. Studentų atstovai ragina valdžios atstovus nelikti nuošaly bei drauge spręsti Studentų atstovais šalies studentijai svarbius klausimus.

Primename, kad vasario pradžioje Lietuvos studentų sąjunga ragino Vyriausybę galutinai apsispręsti dėl Privalomojo sveikatos draudimo klausimo ir perduoti jį svarstyti Seimui. Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas šiemet savo posėdyje pritarė Lietuvos studentų sąjungos pozicijai, tačiau Vyriausybė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto poziciją ignoravo. Vyriausybė bendro sprendimo dėl PSD iki šiol nepriėmė ir neperdavė svarstyti klausimo Seimui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: