© Margarita Kareva nuotr.

Pasakos atvyksta į tikrą gyvenimą – tai vaizduoja magiškos nuotraukos, sukurtos rusų fotografės Margaritos Karevos. Ji Rusijoje yra viena iš žinomiausių fotografijos specialistų besidominčių ,,pasakų formatu“ nuotraukose. Daugelis patvirtina, jog ji – neabejotinu talentu pasižyminti fotografė.

Margarita Kareva fotografijos kelionę pradėjo neseniai – prieš tris su puse metų, tačiau ji jau yra pripažinta visame pasaulyje dėl savo sugebėjimų suderinti pasakų motyvus ir kitus stebuklingus pasakojimus su savo fotoaparatu. Jei kas būtų pačiai fotografei pasakęs prieš kokius penkerius metus, jog ji imsis fotografijos meno – būtų nepatikėjus. Tačiau kaip ji pati teigia, paėmusi fotoaparatą – to nebegalėjo sustabdyti. ,,Aš dažnai visiems sakau, jog dėka Visatos, ji suteikė man aistrą gyvenime“

Dėmesį ji dažniausiai fokusuoja į siurrealistinį vaizdą savo kadre, kas tikrai daro nuotraukas kiek kitokias. Tai pat nuotraukos yra apdojojamos Photoshop programa, kuri padeda labiau išryškinti pasakos grožį. Margarita teigia, jog ji įkvėpimą savo fotosesijoms visada randa iš fantastinio žanro knygų.

,,Man nelabai patinka ,,realios“ nuotraukos. Aš manau, jog internetas yra pilnas jų. Todėl aš bandau pridėti kažką magiško ir neįprasto savo darbuose. Daugiausia laiko užima nuotraukų karpymas, koregavimas bei spalvų tonų korekcija. Man sunkiausia darbuose rasti tinkamą spalvą, kuri atitiktų nuotraukos emociją.“- pasakoja Margarita.

margarita-kareva-russian-fairytales-2

Keletas Margaritos nuotraukų pasakoja apie herojes – princeses, kurias lydi skaistus apšvietimas su nekaltumo ir meilės apraiškomis. Kitos nuotraukos suteikia tamsesnę pasakų pusę, tad vaizduojamos raganos – idealiausias scenarijus. Nors ir tamsa kelia nerimą, tačiau nuotraukos stulbinamo grožio.

Dagelis sutiktų, jog kiekvienai fotografės nuotraukai galima priskirti jau girdėtą pasaką, ar tam tikrą scenarijų. Jos visos turi herojų, ir išraiškos bei gestai vaizduoja stebuklingą istoriją. Margarita naudoja savo kūryboje tik materialinius elementus – sniegą, medžius, paplūdimio smėlį ar gyvūnus.

Tinkamas spalvų pasirinkimas fotografijoms sukelia didesnį įspūdį, kaip tarkime, centre vaizduojami ryškus obuoliai su aplinkui spindinčiu sniegu. Spalvų kontrastus galima rasti visoje fotografės kūryboje.

margarita-kareva-russian-fairytales-8

Rusijos pasakų motyvus fotografė tai pat įamžino savo kūryboje. Knygų pagalba, ji derino aplinką, modelių kostiumus, rusų pasakos privalėjo atsispindėti nuotraukose. Ir tai yra matyti, jog kuriant realistiškus kūrinius su fantazijos akcentais buvo naudojamu net rusų tautiniai kostiumai bei buvusių Rusijos carų apranga.

Kad fotografijos atrodytų taip fantastiškai Margarita daro viską, kad gautų įdomių idėjų skaitydama knygas, ir skendą į bet kurią šalį, kad aplinka atitiktų jos nuotraukų scenarijų. Taigi, nors būtų pagal idėją pigiau samdytis vietinį fotografą, tačiau užsakovai renkasi būtent šią talentingą fotografę.

margarita-kareva-russian-fairytales-16

margarita-kareva-russian-fairytales-4

margarita-kareva-russian-fairytales-21
margarita-kareva-russian-fairytales-14

margarita-kareva-russian-fairytales-22

margarita-kareva-russian-fairytales-19

margarita-kareva-russian-fairytales-7

margarita-kareva-russian-fairytales-11

margarita-kareva-russian-fairytales-9

margarita-kareva-russian-fairytales-20

margarita-kareva-russian-fairytales-6
margarita-kareva-russian-fairytales-17

margarita-kareva-russian-fairytales-5
margarita-kareva-russian-fairytales-1-

margarita-kareva-russian-fairytales-10

Taip pat skaitykite: Gustavo Klimto paveikslai atgyja pasitelkus gyvus modelius (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: