(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybėje vykusiame miesto vadovų susitikime su verslininkais, naktinio pasilinksminimo įstaigų savininkais buvo diskutuojama dėl šių įstaigų darbo, triukšmo prevencijos.

Pradėjęs pokalbį, miesto meras A. Kupčinskas pabrėžė, kad dėl rezonansinių nusikaltimų kenčia Laisvės alėjos, Vilniaus gatvės įvaizdis. Miesto centras – lankomiausia vieta, todėl savivaldybė nenori imtis drastiškų priemonių, pavyzdžiui, trumpinti licencijų prekiauti alkoholiu galiojimo laiką. „Akivaizdu, kad visi norime saugesnio ir šviesesnio miesto, tačiau naktinis gyvenimas kelia daug problemų. Pagrindinės – triukšmas barų ir klubų viduje bei išorėje. Gaunama daug gyventojų nusiskundimų“, – sakė meras.

Ketinama griežčiau reglamentuoti triukšmo valdymą naujai rengiamose Triukšmo valdymo taisyklėse, kurias miesto Taryba turėtų priimti lapkričio 26 d. arba gruodžio 17 d. vyksiančių posėdžių metu. Meras pasiūlė, kad parengtas taisykles peržiūrėtų ir savo pasiūlymus pateiktų verslininkai. Centro policijos komisariato vadovai supažindino susirinkusius taikomomis triukšmo ir nusikalstamumo prevencijos priemonėmis, kalbėta apie glaudesnį verslininkų, saugos tarnybų ir policijos bendradarbiavimą.

Verslininkai nurodė jų manymu pagrindines nesaugumo ir triukšmo priežastis. Viena svarbiausių – rūkymas. Laikantis dabar galiojančių reikalavimų, rūkyti išeinama į lauką, einama daug kartų, lauke dar ir geriama, todėl kyla nesusipratimų, susistumdymų, konfliktų, padaromi nusikaltimai. Jeigu būtų leidžiama rūkyti viduje įrengtose specialiose patalpose, būtų išvengiama daug nesusipratimų, pakiltų saugumo miesto centre ir senamiestyje lygis. Kitos reikalingo saugumo priemonės – tinkamo apšvietimo ir saugos kamerų įrengimas.

Meras A. Kupčinskas pasiūlė, kad būtų atsižvelgta į verslininkų išsakytas mintis ir nurodytas priežastis, todėl pavesta parengti raštą Vyriausybei su prašymu peržiūrėti rūkymo naktinio pasilinksminimo įstaigose reglamentavimą. Dar kartą priminta, kad apsukrūs prekeiviai kioskus pavertė pseudo barais, todėl naktimis juose prekiaujama alkoholiu.

Verslininkai pageidauja, kad susitikimai su miesto vadovais būtų dažnesni. Kitą pokalbį ketinama suorganizuoti kitų metų pradžioje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: