Suomių kompozitoriaus ir Kauno bigbendo duetas
(c) Organizatorių archyvo nuotr.
J. Linkola

Visą vasarą truksiantis muzikos festivalis „Daugirdas gyvai“ birželio mėnesį užbaigs įspūdingu koncertu. Birželio 30 d. Nemuno krantinės amfiteatre karaliaus džiazrokas ir fusion, atliekami pianisto ir kompozitoriaus Jukka Linkola ir dvidešimtmetį švenčiančio Kauno bigbendo, specialiai festivaliui „Daugirdas gyvai“ suvienijusių kūrybines jėgas.

Kompozitorius, dirigentas, aranžuotojas, pianistas J. Linkola sužibo džiazo scenoje 1980 m., ilgainiui tapo žinomas ir dėl savo akademinės muzikos. Jo repertuare puikuojasi simfoniniai ir kameriniai kūriniai, aštuonios operos, miuziklai, džiazo kompozicijos dideliems kolektyvams.

Visa tai įrašyta penkiose dešimtyse kompaktinių plokštelių. J. Linkola dirigavo Suomijos radijo, Helsinkio filharmonijos, Suomijos nacionalinės operos simfoniniams orkestrams. J. Linkola operų premjeros šiais metais pristatytos Suomijos nacionalinėje operoje ir „Pine Mountain Music“ festivalyje Mičigane, JAV.

J. Linkola ypač įdomus kaip džiazo kūrėjas ir atlikėjas – daugelio bigbendų repertuare puikuojasi jo kompozicijos, puikus klasikinis išsilavinimas meistriškai susijungia su jazz rock ir fusion manieromis. J. Linkola koncertavo su visais svarbiausiais Skandinavijos bigbendais, dažnai koncertuoja vienas arba su savo tentetu.

Kauno bigbendas – šiais metais dvidešimtmetį švenčiantis džiazo orkestras – jubiliejaus proga jau nustebino savo klausytojus: balandžio pradžioje praūžė koncertai su trimitininku Lasse Lindgren (Švedija). Tačiau tai ne paskutinis virtuozas, pasirodysiantis su Kauno bigbendu šiais metais.

Per du gyvavimo dešimtmečius kolektyvas dalyvavo visuose Lietuvos džiazo festivaliuose, koncertavo Lenkijoje, Estijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Suomijoje.

Bigbendo bendradarbių sąraše iškiliausi šalies džiazo kūrėjai – Petras Vyšniauskas, Vytautas Labutis, Saulius Šiaučiulis, Eugenijus Kanevičius, Arkadijus Gotesmanas. Klausytojai prisimena ir puikius pasirodymus su Roger Pontare (Švedija), Eero Koivistoinen (Suomija), Barbara Dennerlein (Vokietija), Daniel Messina (Argentina), Frank Mantooth, Randy Brecker, Jiggs Whigham (JAV), Arkady Shilkloper (Rusija), Bob Mintzer (JAV), Richardo Galiano (Prancūzija).

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: