(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Teisėjų taryba pritarė Respublikos Prezidento kanceliarijos parengtam Teisėjų atrankos skelbimo ir organizavimo tvarkos aprašo projektui, taip pat papildė asmenų, norinčių siekti karjeros teismuose,  įrašymo į atitinkamas duomenų bazes reglamentuojančius dokumentus.

Nuo 2010 m. sausio 1 d., įgyvendinant Teismų įstatymo nuostatas, pretendentų į laisvas arba atsilaisvinsiančias apylinkės teismo teisėjų vietas atranką skelbs ir organizuos Respublikos Prezidento kanceliarija ir Nacionaline teismų administracija.

Teisėjai ir pretendentai į teisėjus galės paprasčiau keisti savo apsisprendimą dėl noro dirbti konkrečiame teisme ar užimti tam tikras pareigas. Jei asmuo pageidaus dalyvauti paskelbtoje atrankoje į teismą ar poziciją, kurių nebus nurodęs prašyme, jis tiesiog turės kreiptis į Nacionalinę teismų administraciją prašydamas papildyti duomenis atitinkamose duomenų bazėse.

Šie pakeitimai buvo įtvirtinti Teisėjų atrankos skelbimo ir organizavimo tvarkos apraše, taip pat Pretendentų į laisvas apylinkės teismo teisėjų vietas tvarkos apraše, Asmenų įrašymo į Teisėjų karjeros siekiančių asmenų registrą tvarkos apraše ir Teisėjų, pageidaujančių būti perkeltais į kitą tos pačios pakopos teismą arba į kitos jurisdikcijos tos pačios pakopos teismą, ir Teisėjų, siekiančių karjeros tos pačios pakopos teismuose, duomenų bazių sudarymo tvarkos apraše.

Teisėjų tarybos posėdyje buvo sugrįžta prie klausimo dėl susidariusios situacijos Kauno apygardos teisme, kuomet trys Kauno apygardos teismo Civilinių bylų teisėjai atsisakė būti paskirti į teisėjų kolegiją kartu su teisėja Neringa Venckiene. Šis klausimas tolimesniam parengimui perduotas Teismų administravimo komitetui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: