© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Susikompromitavusiam Detroito miesto merui Kwame’ui Kilpatrickui (Kveimui Kilpatrikui) teismas skyrė 28 metus laisvės atėmimo federaliniame kalėjime už korupciją ir turto prievartavimą.

Šis nuosprendis buvo paskelbtas, kai Detroitas mėgina atsikratyti didžiulių skolų, kurios dar labiau padidėjo vadovaujant K.Kilpatrickui ir atvedė prie didžiausio savivaldybės bankroto per JAV istoriją.

43 metų K.Kilpatrickas kovą buvo nuteistas pagal daugiau nei 20 baudžiamųjų kaltinimų, atlikus didelio masto federalinį tyrimą dėl sukčiavimo sudarinėjant savivaldybės ir valstijos kontraktus.

Atlikus šį tyrimą, buvo nuteisti dar apie 33 asmenys, tarp kurių buvo Detroito valdininkų ir kontraktininkų.

Juodaodis K.Kilpatrickas, žinomas kaip Detroito “hiphopo metas”, atsistatydino 2008-aisiais, kai buvo nustatyta, jog jis melavo duodamas parodymus su priesaika vienoje audringoje byloje, kurioje buvę policijos pareigūnai teigė buvę atleisti iš darbo už paviešintą merą kompromituojančią informaciją.

K.Kilpatrickas padarė kaltės pripažinimą dėl trukdymo vykdyti teisingumą ir atliko keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už tai, kad melavo atliekant tyrimą dėl audringo vakarėlio su striptizo šokėjomis mero viloje, kurią mėginta nuslėpti, taip pat dėl jo nesantuokinio romano su savo administratore.

Kaltinimai buvo pateikti, kai K.Kilpatrickas netikėtai nurodė iš miesto iždo sumokėti 8,4 mln. dolerių kompensaciją neteisėtai atleistiems trims policijos pareigūnams, kurie teigė buvę išmesti iš darbo dėl tyrimo, susijusio su mero veiksmais ir minėtu vakarėliu.

Dar po dvejų metų meras buvo apkaltintas didelio masto korupcija.

Prokurorai argumentavo, kad K.Kilpatrickas vilkino savivaldybės konkursų nugalėtojų paskelbimą, kol bendrovės sutikdavo sumokėti didžiules sumas jo draugui Bobby Fergusonui (Bobiui Fergiusonui), kuris gavo bent 83 mln. dolerių ir tuos pinigus pasidalijo su K.Kilpatricku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: