(c) KRS archyvo nuotr.

Nuo liepos vidurio iki rugsėjo 1-osios Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato policijos pareigūnai numatė vykdyti akcijų ciklą „Sveikas, kaimyne!“. Jau surengtos 2 akcijos Garliavoje, po vieną Girionyse, Neveronyse, Ringauduose. Jų metu Kauno rajono pareigūnai Kauno rajono bendruomenės narius supažindino su vykdoma saugios kaimynystės programa, skleidė informaciją apie saugios grupės įkūrimą gyvenamosiose vietose, veiklos principus ir kitą prevencinę veiklą, žymėjo daiktus. Pasak vyresn. specialisto Dariaus Joneikio, policija ir bendruomenė pradėjo bendrauti betarpiškai ir tiesioginiai bendruomenės narių gyvenamosiose vietose: kiemuose, aikštelėse, skveruose ir pan.

,,Daugelis žmonių netikėjo, kad tokios akcijos policijos darbe yra įmanomos, Kauno rajono apylinkės inspektoriai vykdydami akciją galėjo tiesiogiai pabendrauti su gyventojais, išgirsti jų nusiskundimus, pagyrimus ir kitokią informaciją‘‘, – sakė D. Joneikis.

Surengtų akcijų metu gyventojai aktyviai žymėjo daiktus, o ypač dviračius. Šiai transporto priemonei išpopuliarėjus, padaugėjo ir jų grobimo atvejų, todėl Kauno rajono gyventojai stengiasi visais įmanomais būdais apsaugoti šią transporto priemonę. Policijos pareigūnai ėmėsi naujos iniciatyvos – žymėtus dviračius pradėjo fotografuoti ir kaupti nuotraukas kompiuterinėje laikmenoje. Šios priemonės padės aiškinti pažymėtų dviračių vagystes, nes įvykus nusikaltimui policijos pareigūnai turės pagrobtų daiktų nuotraukas.

Akcijų metu buvo pasitelkti ir jaunieji policijos rėmėjai, kurie aktyviai vykdė gyventojų apklausas apie apylinkės inspektorių, bendrą policijos ir visuomenės veiklą, saugią aplinką. Apklausta per 200 gyventojų. Akcijoje jau pažymėti 177 daiktai, iš jų net 73 dviračiai. Aktyviausiai žmonės šią transporto priemonę žymėjo Ringauduose – apie 40 dviračių. Po Ringauduose aktyvios akcijos „Sveikas, kaimyne“ kartu su Ringaudų bendruomenės centru buvo suformuotos 12 saugios kaimynystės grupių, į saugios kaimynystės veiklą įsitraukė apie 150 gyventojų. Renginio metu buvo pasirašytos bendradarbiavimo sutartis su saugios kaimynystės grupių koordinatoriais. Bendruomenės nariai padėkojo pareigūnams už pirmą tokią akciją Kauno rajone ir išreiškė pageidavimą, kad kuo daugiau tokių akcijų būtų ir ateityje.

Artimiausia akcija vyks rytoj, Liepos 30 dieną, Ežerėlyje prie bendruomenės centro nuo 15.00 val. 19.00 val.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: