(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

2011 m. balandžio 5 d. Kauno Jono Jablonskio gimnazijoje įvyks konkurso antikorupcijos tema „Būk sąžiningas“ finalas.

Kauno bendrojo lavinimo mokyklų 7-9 klasių mokinių antikorupcinių žinių ir kūrybos konkurso „Būk sąžiningas“ finale susirungs „Santaros“ gimnazijos, Simono Daukanto, Juozo Grušo meno, Šv. Mato, Vinco Kudirkos, Stasio Lozoraičio, „Atžalyno“, Petrašiūnų bei Gedimino sporto ir sveikatinimo vidurinių mokyklų ir Žaliakalnio pagrindinės mokyklos komandos.

Norą dalyvauti konkurse „Būk sąžiningas“, startavusiame 2011 m. kovo 22 d. Kauno miesto Vinco Kudirkos vidurinėje mokykloje, iš viso pareiškė net 36 Kauno mokyklos, todėl pusfinalis vyko dvi dienas. Jo metu kompetentingos komisijos, susidedančios iš Antikorupcinio mokinių ugdymo darbo grupės narių, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos ir Kauno miesto savivaldybės Antikorupcinės komisijos atstovų, vertinimu buvo atrinkta 10 geriausių komandų, kurios ir susitiks finale balandžio 5 d. Kiekvienai mokyklai atstovaus penki aktyviausi ir kūrybiškiausi mokiniai.

Konkursas „Būk sąžiningas“ Kauno moksleiviams organizuojamas jau antrą kartą. Anot konkurso organizatorių, tai puiki galimybė formuoti mokinių vertybines nuostatas bei pilietiškai teisingą poziciją korupcijos atžvilgiu. Konkursą iniciavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros departamento Švietimo ir ugdymo skyrius kartu su Savivaldybės Antikorupcijos komisija bei STT Kauno valdyba.

Konkurso antikorupcijos tema „Būk sąžiningas“ finalas vyks Jono Jablonskio gimnazijoje (Aušros g. 3, Kaune). Pradžia – 14 val. Maloniai kviečiame dalyvauti.

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: