(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien Kauno apskrityje vykusiame Kauno viešojo logistikos centro, laisvosios ekonominės zonos ir oro uosto plėtros koordinacinės darbo grupės posėdyje Susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui buvo pristatytas “Kauno oro parko” projektas.

Ministrui patiko aiškiai numatyta „Kauno oro parko“ idėja, kuri sukurs sinerginį efektą tarp Kauno oro uosto ir laisvosios ekonominės zonos ir duos realios naudos Kauno regionui.

Susisiekimo ministras paneigė informaciją apie viešojoje erdvėje cirkuliuojančius pareiškimus dėl Kauno tarptautinio oro uosto uždarymo. „Niekas nesiruošia uždaryti arba užšaldyti Kauno oro uosto. Nuolatos investuojama į Kauno oro uosto infrastruktūrą, ir toliau taip bus daroma, kad šis oro uostas užsitikrintų sklandų darbą ir plėtrą“, – tvirtai pareiškė E.Masiulis.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas iškėlė pasiūlymą dėl Kauno miesto, rajono ir apskrities atstovų dalyvavimo Kauno oro uosto valdyboje.

Susitikimo metu Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė išsakė rimtą susirūpinimą, kad galimybių studija dėl Kauno viešojo logistikos centro nebus atlikta pagal numatytą grafiką iki 2009 m gruodžio 1 d., ko pasekoje nebus pateiktas LR Vyriausybės nutarimo projektas dėl Kauno viešojo logistikos centro pripažinimo valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Todėl apskrities viršininkė Susisiekimo ministrui pasiūlė, pirmiausia parengti Karmėlavos vietovės galimybių studiją, o perspektyvinį Mauručių variantą atlikti vėliau, sekančiame etape.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: