© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Politikams gali būti sunku susitarti dėl Vyriausybės pasiūlytos socialinės ir darbo reformos, nes šiuo metu tam nėra palankių sąlygų, sako buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

“Kelio idėja yra gera ir panašūs dalykai buvo naudojami kitose šalyse, bet aš nežinau, ar bus lengva be aiškaus krizinio spaudimo pasiekti šį susitarimą per pagrįstą laiko tarpą ir neatsisakius svarbiausių dalių”, – Europos Komisijos Ekonomikos ir finansų reikalų generalinio direktorato konferencijoje antradienį Vilniuje sakė Lietuvos banko pirmininko pavaduotoja.

Anot I.Šimonytės, 2009 metais Trišalėje taryboje susitarimas dėl mokesčių didinimo buvo pasiektas be didelių ginčų, nes visi jautė krizės spaudimą, o šiuo metu to nebėra.

“Kai laikai yra geri ir jie jau atrodo šiuo metu ne tokie komplikuoti, tas vidinis postūmis susitarti dėl dalykų, kurie atneš vaisių po dešimties ar penkiolikos metų, tampa vis mažiau patrauklus”, – kalbėjo I.Šimonytė.

Vyriausybė praėjusią savaitę pritarė naujajam socialiniam modeliui, kuriuo siūloma liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti “Sodros” pensijų sistemą. Įstatymų – Darbo kodekso ir dar maždaug 40 teisės aktų – pakeitimai teikiami Seimui, kuris juos, tikimasi, priims rudenį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: