(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Abitūros egzaminus laikantiems jaunuoliams tenka spręsti dar vieną sudėtingą galvosūkį – kur toliau pasukti baigus mokyklą, kurį universitetą ar kolegiją pasirinkti? Deja, daugelis gražių jaunatviškų svajonių sudūžta atsitrenkusios į negailestingą finansinę uolą. Tūkstančius mokėti už studijas, ypač šiuo ekonominio nuosmukio laikotarpiu, išgali nedaugelis, o imti paskolą ir daug metų nešti sunkią finansinę naštą taip pat nesinori…

Tačiau išeitis yra! Aktyvūs, ambicingi ir nenorintys tėvams ant sprando sėdėti jaunuoliai renkasi turizmo ir viešbučių vadybos studijas Kipre. Šalyje, kurioje saulė šviečia 320 dienų per metus, o linksmybės nesibaigia ištisą parą, kurioje pats mažiausias nusikalstamumo lygis visoje Europoje ir, svarbiausia, kurioje aukštos kokybės studijos studentui nieko nekainuoja, mokama stipendija ir dar garantuojamas darbo kontraktas! Skamba neįtikėtinai, tačiau tai – tiesa.

Kipro sostinėje Nikosijoje jau beveik ketvirtį amžiaus veikiantis tarptautinis Turizmo ir vadybos koledžas („College of Tourism and Management“) studentams suteikia ne tik vertingų teorinių, tačiau ir sėkmingai tolimesnei karjerai turizmo srityje būtinų praktinių žinių.

Iš viso pasaulio į koledžą atvykę jaunuoliai praktikos įgyja ne bet kur, o viename didžiausių ir prestižiškiausių pasaulio viešbučių tinklų „Hilton“. Tariant šį vardą, daugiau jokių paaiškinimų apie kokybę ir aptarnavimo lygį nebereikia.

Po penkerių metų studijų koledže įgyjamas neuniversitetinis bakalauro išsilavinimas. Pageidaujantys gauti universitetinį laipsnį, pagrindinių studijų metais mokosi ir pagal „American Hotel & lodging educational institute“ (AHLA) programą. Siekiantys tapti tikrais viešbučių ir turizmo verslo ekspertais, žinias gilina magistrantūroje, kurioje studijuoti galima ir baigus universitetą Lietuvoje.

Darbdavys ne tik apmoka mokslą puikiai įrengtame Turizmo ir vadybos koledže, tačiau ir sudaro ypač geras gyvenimo sąlygas studentams – suteikia gyvenamąjį plotą, transportą, trijų kartų per dieną maitinimą, skiria 200 eurų per mėnesį stipendiją, kartą metuose nuperka lėktuvo bilietą pirmyn atgal trijų savaičių atostogoms Lietuvoje, be to, suteikia išankstinį 12 mėnesių darbo kontraktą.

Baigus studijas, daug naudingų teorinių, praktinių žinių įgijusiems ir nepriekaištingai anglų kalbą išmokusiems jaunuoliams įteikiama ir svari tai patvirtinanti rekomendacija būsimiems darbdaviams.

„Paslaugų srities vadybininkas – labai vertinga ir perspektyvi specialybė, reiškianti, kad žmogus gali dirbti viešbučių, kaimo turizmo versle, kelionių agentūroje, keleivių pervežimo ir aptarnavimo bei visose kitose su paslaugomis kaip nors susijusiose srityse. Koledžą baigę jaunuoliai gali būti ramūs, kad tikrai be vargo ras norimą darbą ir užsienyje, ir Lietuvoje“, – neabejoja išvykti studijuoti į Kiprą padedantis tinklalapio „www.go2study.eu“ vadovas Tomas Linertas.

Neapsisprendusius kur studijuoti, jis paragino nesnausti ir pasinaudoti šansu įgyti neįkainojamų profesinių žinių, gyvenimiškos patirties ir sutikti daug naujų draugų iš viso pasaulio Kipre. Priėmimas į koledžą vyksta du kartus per metus – rugsėjį ir vasarį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: