(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Įsibėgėja Kauno bienalės TEXTILE 09 programa – vyksta susitikimai, paskaitos, menininkai galerijose kuria savo darbus ir bendrauja su lankytojais, edukatoriai ekskursijų dalyviams pristato projektų ir kūrinių koncepcijas. Kaunas išties tampa didele vieša kūrybine erdve.

Bienalės organizatoriai M. Žilinsko dailės ir Kauno paveikslų galerijose įrengė skaityklas, kuriose galima susipažinti su menininkais ir jų kūryba, padiskutuoti su kitais lankytojais prie kavos puodelio ar panaršyti internete po virtualias menininkų galerijas.

Štai įdomiausi šios savaitės (spalio 12–18 d.) Kauno bienalės renginiai, kuriuos rekomenduoja Bienalės organizatoriai:

Spalio 12-18 d. VDU Centrinių rūmų foje (S. Daukanto g. 28) Ingos Likšaitės inicijuotas projektas “Tekstai yra čia” (R29). Tai – tarpdisciplininė meno, teorijos ir rekreacinių veiklų kavinė. Šis projektas – interpretacijų ir re-interpretacijų žaidimas suvienijantis įvairių disciplinų menininkus, teoretikus ir aktyvistus. Projekte dalyvauja Rolandas Rastauskas, Kęstutis Navakas, Gintautas Mažeikis, Artūras Tereškinas ir kiti žymesni bei mažiau žinomi menininkai.

Spalio 12 d. (pirmadienį) 16 val. galerijoje 101 (Laisvės al. 53) paskaita-performansas Tracy Allen ir Ruth Marquez (R1) “100% Collaboration / Iron Inside Out”. Tai menininkių, šį mėnesį su mobiliu lyginimo lentos ofisu klaidžiojančių Kauno gatvėmis, performansas.

Menininkų kūrybos pristatymai, paskaitos, diskusijos Reval Hotel Neris kavinėje (Donelaičio g.27) nuo 20 val. (skliaustuose pateikiami projektų ir parodų numeriai Bienalės programoje):

Spalio 12 d. – Carol Kavangh (Airija, R7), Marijona Sinkevičienė, Rūta Narvydienė, Sigita Saulėnienė (Lietuva, R18)
Spalio 13 d. – Lina Jonikė, Lina Gutauskienė (Lietuva, R15), Marielle Videler (Nyderlandai, R26)
Spalio 14 d. – Daiva Zubrienė (Lietuva, R24), Inga Likšaitė (Lietuva-Vokietija, R29)
Spalio 15 d. – Tania Candiani (Meksika, R22, S6), Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė (Lietuva, R5, S1)

M. Žilinsko dailės ir Kauno paveikslų galerijose galima įsigyti abonementinius bilietus (15 Lt visam mėnesiui abiejose galerijose) arba vienos dienos bilietą abiems galerijoms (6 Lt).

Platesnė informacija www.bienale.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: