Vaikų darželio baldai
wikipedia.org archyvo nuotr.

Kiekvienas tėvelis trokšta, kad jų vaikas bręstu tvarkingoje, patriotiškoje ir racionalioje aplinkoje. Būtent todėl daugelis vietoj galimybės savo mažametį palikti pas tėvelius pasirenka darželio teikiamą paslaugą. Privačias tokio tipo ugdymo paslaugas teikiantys asmenys privalo pasirūpinti, kad mažiesiems būtų sukurta kuo geresnė erdvė. Juk tai vienas iš aspektų į kurį dažniausiai tėveliai kreipia dėmesį, o tuo pačiu tai ir galimybė užauginti pilietišką, mąstančią ir kultūringą asmenybę. Baldai darželiams sudaro kur kas reikšmingesnę dalį, nei galima pamanyti paprasčiausiai įvertinus tokio tipo daiktą. Būtent todėl renkantis baldus reikia atkreipti dėmesį į kelis aspektus.

  1. Darželio baldai turėtų būti kuo spalvingesni. Rinkitės raštuotus, pieštus įvairiausiais paveiksliukais, pasakų herojais. Jei nepavyksta rasti norimo varianto – visada auklėtoja kartu su savo mažaisiais gali savarankiškai nupiešti įvairiausias emocijas, fantazijas. Tokie darželio baldai suintensyvins vaiko fantaziją ir tuo pačiu paskatins jį laisviau žiūrėti į pasaulį.
  2. Dažnai prie baldų būna siūloma įsigyti ir įvairius žaislus. Dažniausiai jie atlieka ir estetinę funkciją, tačiau taip pat vaikas gulėdamas lovoje gali žaisti su kaladėlėmis, kurios įmontuotos į lovelės šoną ir tik pataikius į konkrečią formą galima jas stabiliai palikti vietoje.
  3. Baldai skirti darželio vaikams turi būti pritaikyti pagal jų poreikius. Aktualus jų dydis, kuris turi būti universalus 3-6 metų vaikui.
  4. Baldai darželiams tuo pačiu privalo būti ir kuo saugesni. Kad ir kaip estetiškai atrodytų žavingas stiklinis staliukas – vaikai gali prie jo susižeisti. Būtent todėl dažniausiai siūloma įsigyti baldus iš medžio arba plastmasės. Tiesa, medinius būna paprasčiau perdažyti, sutaisyti, tad būtent juos mes pasirinkti ir siūlome.
  5. Siūloma įsigyti baldus, kurie yra labai paprastos konstrukcijos: nesunku darinėti norint pasiimti ką nors konkrečiai. Tuo pačiu kai kurios spintelės yra gaminamos su užraktais, kad jomis naudotis galėtų tik personalas.

Baldai darželiams turi būti pasirenkami pagal vaikų poreikius, tačiau tuo pačiu reikia nepamiršti ir naudingų ugdymui aspektų. Geriausiai su pasiūlymais jus gali supažindinti įmonės, kurios siūlo tokio pobūdžio produkciją. Tuo pačiu rekomenduojame prieš perkant baldus pasikonsultuoti su ugdymo specialistais, kurie jums gali patarti į ką atkreipti dėmesį renkantis baldus darželiui ir tuo pačiu rengiant vaiko kambariuką namuose. Vaiko metai iki paauglystės labai reikšmingi formuojant juos kaip asmenybes.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: