Ryte vos nepaspringau kava, kai pamačiau naujieną, apie dingusį Rimvydą Valatką. “Nejau išties išsipildė daugelio komentatorių prognozės ir grasinimai?”, – pagalvojau. O gal rankas prikišo kedofilai ar valdžios dėdės, ant kurių lrytas.lt vyr. redaktorius pildavo dvokiantį (bet dažniausiai labai teisingą) purvą? Žinoma, šie įtarimai ir netikėtumo faktoriaus sukelti pamąstymai išblėso, vos peržiūrėjus filmuotą medžiagą. “Labai profesionalus” “netyčia” vaizdą dar prieš užpuolimą fiksuoti pradėjusio operatoriaus darbas, o kur dar nusiklatimo liudininko juokas, kurį bent jau buvo galima užtušuoti..

Nepraėjus nė pusvalandžiui, paaiškėjo, jog tai tebuvo LINKSMAS D. Ibelbhautaitės pokštas. Režisierė sugalvojo tokią provokaciją, norėdama atkreipti dėmesį į žmonių tamsumą, neva mums rūpi tik bulvarinės naujienos. Nė kiek nesiginčiju, iš tiesų naujienų portaluose titulinės naujienos dažniausiai susijusios su kriminalais, kiek pabrango auto nuoma Kaune arba “kas su kuo permiegojo”, tačiau ar ne patys skaitytojai to nori? Ir apskritai, ar buvo pasirinktas teisingas būdas kovoti su šia problema? Nė velnio. Man tai panašiau į bandymą padaryti didelių lėšų nereikalaujančią reklamą arba kažkas stipriai užsikrėtęs nepilnavertiškumo kompleksu..

Šioje istorijoje labiausiai nusivyliau R. Valatka, kuris iki šiandien atrodė vienas iš nedaugelio vis dar nebijančių kitaip mąstyti ir kalbėti žurnalistų bei visuomenės veikėjų. Ar jis dabar turės moralinę ir profesinę teisę kritikuoti susidirbusius politikus? Labai tuo abejoju. Antras mane nuvylęs aspektas – dar kartą apnuogintas pseudo menininkų tikrasis veidas. Koks save gerbiantis režisierius, galėtų išmąstyti tokią vaikišką ir visas žemiausio lygio “piaro” taisykles lenkiančią tragikomediją? Sakytume R. Skaisgirys, bet pastarasis bent jau nesiskelbia esąs didelis profesionalas (aišku, kas belieka, kai tavo kuriamas serialas “Moterys meluoja geriau”..) ir tyliai dirba savo darbą. Tad kyla klausimas, koks Lietuvos “kultūros” atstovas gali moralizuoti visuomenės aklumą, jei dauguma jų patys akli lyg tiką gimę šunyčiai? Keisčiausias nusistovėjęs požiūris, jog meno mokyklas ar profesijas baigę asmenys visuomenėje pripažįstami lyg hemingvėjai ar tolstojai (ką daugiau manyti, jei gyvenimo būdo žurnaluose, po nuotraukomis, pirmo kurso meno krypties studentas tampa dailininku arba žymiu skulptoriumi).
Gėda. Toks žodis geriausiai atspindi šią apverktiną situaciją (nebandykite įsivaizduoti būrelio pensininkų, palaikančių Paleckių ir šūkaujančių “gėda”). Na, bet jei jau tokia kova prieš bulvarą “tinkamiausia”, siūlau keletą antraščių, padėsiančių kovoti su šia piktžole:

 

“Bunkė tapo Zvonkiene, tačiau kalbos apie galimą nėštumą gali būti neišgalvota pasaka”.
“Zuokas vogė. ((Įrodymai straipsnyje) straipsnyje galite nerasti įrodymų))”.
“Sprogo IAE (nuolat atnaujinama). Galimai tai tebuvo šūviai”.
“Dešimt patarimų lovoje”. Taip, to tikrai pakanka!
“Kraupi avarija sukelta girto policininko.” Straipsnyje paaiškėja, jog automobilis kliudė garažo duris.
“Lietuvos krepšinio rinktinė pralaimėjo Makedonijai”. Senas straipsnis, tačiau vis tiek pritrauks skaitytojų.

Originalus įrašas tinklaraštyje Mantvydo Leknicko blogas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: