Tarptautinis projektas
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rugsėjo 27spalio 4 dienomis, Kaune, Studentų farmacininkų draugija (SFD) organizuoja tarptautinį Quatrino projektą – „Jaunimas prieš stresą ir depresiją“.

Projekte dalyvaus Lietuvos, Turkijos, Maltos ir Kroatijos farmacijos studentai, kurie bandys išsiaiškinti priežastis, dėl ko žmonės dažniausiai patiria stresą, kokie galimi problemų sprendimo būdai, lygins kiekvienos šalies situaciją ir patirtį.

Projektas paremtas neformaliojo ugdymo principais. Projekto metu vyks įvairūs pristatymai, mokymai, seminarai ir kt.

Jau rytoj, rugsėjo 30 d., nuo 10.30 val., Kauno miesto centre (Laisvės alėjoje bei Senamiesčio Vilniaus gatvėje) projekto dalyviai rengs kampaniją, kurios metu kvies kauniečius pildyti anketas susijusias su projekto tema, dalins informacinius leidinius kaip kovoti su stresu, atsakys į visus rūpimus klausimus.

Rugsėjo 30 dieną taip pat atvyksta Europos studentų farmacininkų asociacijos Prezidentas Guilherme Monteiro Ferreira Santos (Portugalija), Europos studentų farmacininkų asociacijos Mokymų koordinatorė Tiia Metiäinen (Suomija) ir Tarptautinės studentų farmacininkų federacijos Oficiali mokymų vadovė Zoi-Maria A. Glarou (Rumunija).

„Šis projektas unikalus tuo, jog dalyvauja labai skirtingų šalių atstovai. Į problemišką ir aktualią projekto temą tai leidžia žvelgti iš skirtingų perspektyvų,“ teigia Studentų farmacininkų draugijos prezidentė Eglė Svitojūtė.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: