Organizatorių archyvo nuotr.

Kovo 17 d. „Šelteryje“ pristatomas dar vienas premjerinis spektaklis – fizinė komedija „Balandis“. Ji sukurta pagal to paties pavadinimo P. Süskindo romano motyvus. Šis komiškas pasakojimas yra apie mūsų kūnus baimės – socialinės ar tiesiog pirmapradės – būsenoje. Spektaklyje komiškai pavaizduota vienu paprastu balandžiu sugadinta diena. O gal tas gyvenimas ir taip buvo sugadintas, o balandis – tik taikos, kurioje mes nemokame gyventi, simbolis.

Spektaklyje vaidinančiam aktoriui Džiugui Kunsmanui įdomu atlikti apsauginio, kuriam viskas yra nuobodu ir visi aplinkiniai erzina, vaidmenį, nes šiame kūrinyje jungiasi kūno atlikimas, vaidyba ir slapstick komedija, kuria aktorius domėjosi anksčiau. „Čia yra scenų, kuriose galima įžvelgti kai kurias atpažįstamas būsenas, dėl to tai atrodo taip artima. Ir aš ilgai laukiau tos progos, kada galėsiu apie tai kalbėti“ teigia Džiugas Kunsmanas.

„Tą nepykantą turi visi, bet ne visi drįsta ją išsakyti garsiai. Dažnai pagalvoji: nekenčiu kaimyno ar kodėl šie žmonės elgiasi būtent taip ir toje akimirkoje norisi tiesiog sprogti iš pykčio“ dalinasi aktorius.

„Balandžio“ režisierius Gildas Aleksa tvirtina, kad jam kaip žiūrovui ir režisieriui, šiame spektaklyje yra pats įdomiausias nubodulio vaizdavimas. „Džiugas dažnai šiame spektaklyje yra vienas ir jis labai gerai perteikia tą būseną, kai esi vienas, niekas tavęs nestebi ir iš nuobodulio pradedi elgtis keistai. Dėl to smagu, kad teatre galima tai parodyti žiūrovams. Spektaklis yra apie dirbtiną asocialumą, kai žmogus nekenčia išeiti iš komforto zonos, nors tai ir skamba labai rimtai ir nuvalkiotai, bet spektaklyje tai atrodo labai juokingai ir teatre nelabai matyta.“

Organizatorių archyvo nuotr.
                                                                Organizatorių archyvo nuotr.

Džiugas Kunsmanas ir Gildas Aleksa svarsto, kad šis spektaklis galėjo būti pavadintas ir kitu pavadinimu – „Pirmadienis“. Pagal aktorių „dabar yra didelė dalis žmonių, kurie gyvena iki savaitgalio: dirba darbo dienomis laukdami ateinančio savaitgalio ir su liūdesiu vėl pasitinka pirmadienį. Tačiau šios fizinės komedijos veikėjui taip nėra, nes visos dienos jam yra kaip „pirmadienis“ ir jis įsitikinęs, kad yra laimingas“.

Sukurti spektaklį apie nuobudulį, kuriame didžiąją laiko dalį vaidina vienas aktorius ir nėra muzikos, yra ganėtinai drąsu, tačiau jis įgauna filosofinę, ne tik socialinę, prasmę apie šiuolaikinio žmogaus mąstymą ir jo prasmę gyventi, tikslą, ne kaip būti savo darbe geriausiam, bet kaip išlikti savo darbe.

Spektaklio režisierius Gildas Aleksa, choreografas Marius Pinigis ir aktoriai Džiugas Kunsmanas ir Renida Baltrušaitytė.

Spektaklio premjera – kovo 17 d. 19 val. „Šelteryje“ (Kauno kultūros centre „Tautos namai“, Vytauto pr. 79). Bilietus platina Bilietai.lt.

Daugiau informacijos čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: