(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Socialinių paslaugų centras baigia įgyvendinti projektą  ,,Kauno rajono socialinės rizikos šeimų sveikos gyvensenos, higienos įgūdžių ugdymas, gyvenamosios aplinkos gerinimas“. Nuo birželio mėnesio aplankytos 125 Kauno rajono šeimos. Projekto vykdymo laikotarpiu teko naikinti širšių lizdus, skruzdėles, tarakonus.

Socialinės rizikos šeimų nariai buvo aprūpinti buities tvarkymo, asmens higienos priemonėmis, suteiktos konsultacijos kaip tinkamai tvarkyti savo būstą, rūpintis savo ir vaikų asmens higiena, stiprinti regėjimą. Lankantis šeimose buvo atkreiptas dėmesys į esamas problemas, kurių pačios šeimos dėl lėšų stygiaus ar dėl socialinių įgūdžių stokos patys negali tinkamai spręsti.

Šeimoms, kuriose nustatyta pedikuliozės atvejų, išdalinti veiksmingi pedikuliocitai, paaiškinta šių vaistų naudojimo paskirtis ir naudojimo būdai. Lyginant su praėjusiais metais pedikuliozės atvejų Kauno rajono socialinės rizikos šeimose sumažėjo 15 procentų. Bendradarbiaujant su kenkėjų naikinimo paslaugas teikiančia bendrove penkiuose  būstuose buvo atlikta dezinsekcijos paslauga ,,Pelias”. Lapkričio-gruodžio mėnesiais buvo vykdomi švietėjiški seminarai socialinės rizikos šeimų vaikams ir suaugusiems sveikos mitybos, regėjimo stiprinimo ir išsaugojimo, asmens higienos temomis.

SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centro vykdomą tęstinį projektą Kauno rajono socialinės rizikos šeimų sveikos gyvensenos, higienos įgūdžių ugdymas, gyvenamosios aplinkos gerinimas“ ,  finansuoja Kauno rajono savivaldybės bendruomenės sveikatos rėmimo fondas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: