Didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO LT, AB ir Kauno technologijos universitetas (KTU) ketvirtadienį pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo techninės kultūros sklaidos bei ryšių istorijos paveldo išsaugojimo srityse.

Dalis paskaitų, susijusių su  telekomunikacijų ir informacinių technologijų istorija, nuo šiol studentams bus skaitomos TEO priklausančiame Ryšių istorijos muziejuje. KTU Telekomunikacijų fakulteto bendruomenė prisidės pildant bei išsaugant eksponatų kolekciją nuo 1994 metų veikiančiame vieninteliame šalyje muziejuje, pasakojančiame apie Lietuvos ir kitų pasaulio šalių ryšių raidą. KTU specialistai teiks konsultacijas ir praktinę pagalbą, papildant muziejaus ekspoziciją naujais stendais.

Be to, KTU studentai bus kviečiami muziejuje realizuoti savo kūrybinius ir socialinius projektus, rengti jų pristatymus Kauno visuomenei. Ketinama rengti bendrus projektus su vyresniųjų klasių moksleiviais, skatinti juos studijuoti aukštųjų technologijų disciplinas.

„Pasaulyje yra nemažai sėkmingų technologijos institutų ir technikos muziejų jungties pavyzdžių, kai yra keičiamasi mokslo, technologijų bei istorinio paveldo žiniomis ne tik tarpusavyje, bet sutelktomis pastangomis jos nukreipiamos visuomenės moksliniam-techniniam išprusimui skatinti. Tuo keliu sutarėme žengti ir mes“, – teigė TEO Korporatyvinės komunikacijos skyriaus direktorius Valdas Kaminskas.

Sutartį pasirašiusio KTU Strateginės plėtros prorektoriaus, profesoriaus, habilituoto mokslų daktaro Gintauto Žintelio teigimu,  sutarties pasirašymas yra dar vienas žingsnis vystant KTU bendradarbiavimą su verslu mokslinio-techninio paveldo puoselėjimo srityje.

Netoli Kauno Rotušės įsikūrusiame muziejuje pristatomos pašto, radijo, telegrafo, telefono, informatikos eksponatai, dokumentai ir nuotraukos. Ekspozicija atspindi žmonių bendravimo priemonių raidą nuo pat XVI amžiaus – muziejaus kieme lankytojus pasitinka senovinė pašto karieta, ekspozicijų salėse demonstruojama pašto darbuotojų uniforma, senoviniai antspaudai ir kiti pašto atributai.

Kompiuterijos istorijos ekspozicijoje atskleidžiama kompiuterių raida nuo pat pirmųjų skaičiavimo mašinų, įskaitant ir daugelį Lietuvoje sukurtų įrenginių – „Rūta 110“, „P701“. Telefonijos salėje galima ne tik apžiūrėti, tačiau ir patiems išbandyti prieš kelis dešimtmečius naudotą telefonų stočių įrangą, įvertinti kaip kito mobilieji telefonai nuo pat pirmųjų jų modelių praėjusio šimtmečio pabaigoje.

AB “TEO LT” informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: