(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 5 dieną vykusio Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (RATC) visuotinio dalininkų susirinkimo metu buvo paskirtas atliekų tvarkymo projekto administratorius. Dalininkai vienbalsiai nusprendė administratoriumi paskirti Kauno regiono atliekų tvarkymo centrą.

Kauno regiono savivaldybių merai, rinkdami atliekų tvarkymo projekto administratorių, buvo vieningi. Savivaldybių manymu, būtų neracionalu kurti naują įmonę, kuri atstovautų visą regioną, kai jau yra įkurtas Kauno RATC. Paskirtas administratorius galės greitai ir efektyviai dirbti bei nuolat teikti ataskaitas dalininkams.

Visuotinio dalininkų susirinkimo metu buvo aptarti ir tolimesni veiksmai, kurių turėtų imtis paskirtas administratorius. Buvo nuspręsta sudaryti darbo grupę iš Kauno regiono savivaldybių atstovų, kurie pradžioje suformuluotų parinkimo kriterijus, pagal kuriuos bus atrinktas nepriklausomas konsultantas.

„Svarbiausia, kad konsultantas būtų nepriklausomas bei būtų dalyvavęs tokių projektų, kurie ir dabar sėkmingai veikia, įgyvendinime“, – sakė Kauno RATC direktorius Kęstutis Balčiūnas.

Suformulavus kriterijus, administratorius skelbtų konkursą konsultanto parinkimui. Konsultantui būtų iškeltos kelios užduotys: atstovauti ir ginti viešąją interesą, pasiūlyti ir atrinkti geriausią projekto finansavimo modelį, parengti konkurso dokumentus, kuriuo bus atrinktas rangovas, dalyvauti vykdant konkursą, parengti sutartį ir pan.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: