Filmo "Bohemian Rhapsody" kadras

Štai ir pasibaigė 2017 – ieji metai, kurie buvo dosnūs filmų. Praeitais metais kino filmų mylėtojus pradžiugino „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049″ ,„Diunkerkas“, „Pradink”  ir daug kitų gerų filmų. Šiais metais kino industrija žiūrovams taip pat žada daug nuostabių ir pakankamai įspūdingų filmų. Taigi, pateikiame top 10 laukiamiausių 2018 – ųjų metų filmų.

„Bohemiška rapsodija“ (angl. „Bohemian Rhapsody“)

Tikriausiai daugelis žmonių žino garsiąją grupę Queen ir jų dainą „Bohemian rhapsody“. 2018 metais kino teatrus pasieks biografinė Braino Singerio ir Dexterio Fletcherio drama „Bohemiška rapsodija“. Legendinį grupės vokalistą Freddie Mercury įkūnys įspūdingai į jį panašus aktorius Rami Malek. Aktoriaus panašumas ne vienintelis dalykas, kuris nustebins filmo žiūrovus. Biografinėje dramoje, siekiant atkurti legendinį ir labiausiai įsimintiną balsą muzikos istorijoje, bus sumaišyti aktoriaus ir Queen vokalisto balsai. Freddie Mercury yra viso pasaulio legenda, vienas ryškiausių grupės narių, tačiau žiūrovai negali tikėtis, kad filmas „Bohemiška rapsodija“ sutelks dėmesį tik į šį atlikėją. Filmo siužetas pasakoja apie grupės kūrimąsi 1970 metais, Live Aid pasirodymą 1985 – aisiais, kuris vyko septyneri metai prieš Freddie Mercury mirtį. Dramoje svarbus visos grupės gyvavimas, tai nėra tradicinė biografija, nors pagrindinė mintis yra atlikėjo mirtis 1991 metais dėl AIDS komplikacijų. Taip pat, filme vaidmenis atlieka Ben Hardy, Gwilym Lee, Joseph Mazzelo, Allen Leech, Lucy Boynton. Grupės Queen gitaristas Brian May ir būgnininkas Roger Taylor pristatomi kaip filme skambančios muzikos prodiuseriai.

„Sicario 2: kareivis“ (anlg. „Sicario 2: Soldado“)

Dar viena naujiena, kuri pasieks kino teatrus šiais metais yra veiksmo kriminalinis trileris „Sicario 2: kareivis“. Tai antroji filmo „Sicario“ dalis. Režisierius Denis Villeneuve ir kino žvaigždė Emily Blunt nusprendė neprisidėti prie antrosios filmo dalies kūrimo. Šįkart filmą kuria italų kilmės režisierius Stefano Sollima, o pagrindinius vaidmenis atlieka Benicio Del Toro ir Josh Brolin. „Sicario 2: kareivis“ siužetas pasakoja apie narkotikų kontrabandą, kurią vykdo teroristai per JAV sieną. CŽV siunčia Matt Graver (vaidina Josh Brolin) ir slaptą šnipą Alejandro Gillic (vaidina Benicio Del Toro) išspręsti šią problemą. Taigi, konfliktas pasienio ruože išlieka šiame filme, tačiau šį kartą jis kitoks. Panašu, kad šioje kino juostoje nėra moralaus veikėjo kaip Blunt‘s Kate Macy, kuri gali užkirsti kelią smurtui, kontroliuojančiam karą prieš narkotikus. Jeffrey Donovan, kuris veiksmo trileryje įkūnys Steve Forsing, sako, kad pasakojimas dėmesį sutelkia į Forsingą, Gilicą ir Graverį, kurie nukeliauja į Meksiką ir pradeda karą su narkotikų kontrabanda. Taip pat aktorius pabrėžia, kad filmą apibūdintų kaip visiškai naują filmą, o ne kažkokio filmo tęsinį.

Filmas kino teatruose turėtų pasirodyti šių metų gruodžio mėnesį.

„Mirtingos mašinos“ (angl. „Mortal Engines“)

2009 metų gruodį Naujosios Zelandijos filmų kūrėjas Peter Jackson pranešė, kad pradės naujo filmo kūrimą pagal Philip Reeve romaną „Mirtingos mašinos“. Įdomu tai, kad Peter Jackson sukūrė filmą „Mirtingos mašinos“, tačiau jo nerežisavo. Jis ir dar du kolegos: Fran Walsh ir Philippa Boyens užėmė prodiuserių kėdes, kol tuo metu filmą režisavo Christian Rivers, o jį finansavo Media Rights Capital ir Universal Pictures. Kino juostai skirtas 100 milijonų biudžetas. Taigi, 2018 metais išvysime dar vieną kino naujieną mokslinės fantastikos filmą „Mirtingos mašinos“. Kino naujienoje „Mirtingos mašinos“ išvysime tūkstantmetį po to, kai pasaulį sunaikino kataklizminis įvykis, o civilizacija turėjo prisitaikyti prie naujų gyvenimo sąlygų. Dabar dideli judantys miestai klajoja Žemėje. Tom Natsworthy (vaidina Robert Sheehan), žemosios klasės miestietis iš Londono, supranta, kad kovoja dėl išlikimo, kai susiduria su pabėgėle Hester Shaw (vaidina Hera Hilmar). Dvi priešingybės įstringa kartu ir privalo tikėti, kad jie gali pakeisti ateitį. Pirmoje filmo dalyje Tom ir Hester bando kovoti su Londono istorijos Gildijos vadovu Thaddeus Valentine (vaidina Hugo Weaving), kuris nori atskleisti galingo ginklo, panaudoto per Šešiasdešimties minučių karą, paslaptį, tačiau jiems trukdo žudikas Shrike (vaidina Stephen Lang), kurį pasamdė miesto meras. Pažiūrėjus filmo pristatymą, pasidaro aišku, kad filmo biudžetas nebuvo švaistomas veltui ir kino filmų mėgėjus šį gruodį nustebins puikus reginys.

„Venomas“ (angl. „Venom“)

Į kino teatrus spalio mėnesį atkeliaus amerikiečių „Marvel Comics“ filmas „Venomas“, pagamintas kompanijos Columbia Pictures ir išplatintas Sony Pictures Releasing. Ruben Fleischer yra režisuoja šią kino juostą, parašytą Scott Rosenberg, Jeff Pinkner ir Kelly Marcel. Marvelo komiksų herojus Eddie Brock buvo pristatytas kaip žmogaus – voro priešininkas 2007 – ųjų metų filme „Žmogus – voras 3“ kaip piktadarys, kuris terorizavo žmogų – vorą. Filme „Venomas“ mes neišvysime žmogaus – voro. Šis kino filmas neįprastas tuo, kad jis yra apie superherojaus priešą, o ne apie patį herojų, todėl filmo kūrėjai nusprendė nepainioti į šią istoriją pačio žmogaus – voro. Filme pagrindinius vaidmenis atliks Tom Hardy, kuris įkūnys Eddie Brock ir Michelle Williams, kuri atliks Ann Weying vaidmenį.

„Airis“ (angl. „The Irishman”)

2018 – ųjų metų pabaigoje kino mylėtojus turėtų nudžiuginti biografinis kriminalinis filmas „Airis“, kurį režisuoja Martin Scorsese, o scenarijų sukūrė Steven Zaillian. Filme pagrindinius vaidmenis atliks visiems gerai žinomos kino žvaigždės: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Harvey Keitel ir Ray Romano. Įdomus dalykas, kad aktorius Joe Pesci kurti vaidmenį filme sutiko tik iš 50 karto. 2017 metais oficialiai buvo patvirtinta, kad pagrindinį vaidmenį kino juostoje atliks Robert De Niro.

Akivaizdu, kad jeigu filme vaidina Robert De Niro, Al Pacino, tai jame bus ginklų, veiksmo ir gangsterių. 2017 metais buvo pranešta, kad kompanija Paramount Pictures nutraukė ryšius su filmo kūrėjais ir jo nefinansuos. Tada į pagalbą atskubėjo kompanija Netflix ir nusipirko filmą už 105 milijonus dolerių bei sutiko skirti 125 milijonų dolerių finansavimą. Kino naujiena pradėta filmuoti 2017 metų rugpjūtį Niujorke ir pratęstas 2017 metų gruodį.

Planuojama, kad filmas pasirodys 2018 – ųjų metų pabaigoje arba 2019 – ųjų pradžioje.

„Deadpool 2“ (angl. „Deadpool 2“)

Dar vienas „Marvel Comics“ filmas nušvies kino filmų padangę 2018 metais. Tai ilgai lauktas filmo „Deadpool“ tęsinys „Deadpool 2“. Filmas režisuojamas David Leitch, o parašytas Rhett Reese ir Paul Wernic. Išleisti antrą šio filmo dalį kilo idėja tada, kai „Deadpool“ sulaukė didelio žiūrovų dėmesio, tačiau nesutapus aktoriaus Ryan Reynolds ir kino filmų kūrėjo Tim Miller interesams, režisierius paliko šio filmo kūrimą. Jo vietą užėmė kitas garsus Amerikos filmų kūrėjas David Leitch. Filmas pasakoja, kad po to, kai pagrindinis veikėjas Wade Wilson, išgyveno mirtiną užpuolimą, kovoja, kad įgyvendintų savo svajonę tapti geriausiu barmenu, tačiau turi nugalėti ir susigrąžinti prarastą skonio jausmą. Norėdamas susigrąžinti savo senąjį gyvenimą, jis keliauja po pasaulį ir supranta, kad svarbiausia yra šeima ir draugystė. Filme išvysime garsius amerikiečių aktorius: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller, Leslie Uggams, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić, Zazie Beetz, Josh Brolin ir Jack Kesy.

Kino naujiena „Deadpool 2“ turėtų pasirodyti birželio mėnesį.

„Žmogus, kuris nužudė Don Kichotą“ (angl. „The Man Who Killed Don Quixote“)

The Man Who Killed Don Quixote

Birželio pradžioje kino teatruose pasirodys nauja fantastinė nuotykių komedija „Žmogus, kuris nužudė Don Kichotą“. Filmą režisuoja ir scenarijų rašo Terry Gilliam. Prie scenarijaus rašymo prisidėjo ir britų scenaristas Tony Grisoni. Fantastinė nuotykių komedija sukurta remiantis Migelio Servanteso romanu „Don Kichotas“. Galima sakyti kad šis filmas jau kuriamas nuo 1998 metų. Tuomet filmo pastatymui buvo skirta 31 milijonas dolerių, o filmuoti pradėtas jau 2000 metais. Kūrybinė grupė tada susidūrė su problemomis, potvyniai sugadino įrangą, keli aktoriai turėjo pasitraukti dėl ligos, pritrūko finansų ir filmo kūrimas turėjo būti atidėtas. 2016 metais režisierius Terry Gilliam Kanų kinų festivalyje paskelbė, kad oficialiai filmas bus pradėtas filmuoti tų pačių metų spalio mėnesį. Žinoma, kūrybinė grupė ir vėl susidūrė su sunkumais, tačiau 2017 metais filmas visgi buvo pradėtas. Filmo pagrindinis veikėjas yra režisierius Tobis, kuris kuria projektą Ispanijoje. Vos tik pabaigus projektą, jį aplanko vietinė gyventoja ir įteikia jo studentiško darbo kopiją. Jaunas režisierius susidomi vieta, kurioje nufilmuotas darbas ir nuvyksta į vietą. Ten supranta, kad jo kūryba turi milžinišką reikšmę vietiniams gyventojams. Ji netgi pakeitė jų gyvenimą. Taigi, po 20 metų kino teatrus, su užtvindyta aparatūra, ligomis ir finansų stygiumi susidorojęs, pasieks naujas ir tikėkimės puikus filmas „Žmogus, kuris nužudė Don Kichotą“.

„Sunaikinimas“ (angl. „Annihilation“)

Filmų mylėtojai į kino sales šiemet rinksis pažiūrėti dar vieno naujai pasirodysiančio mokslinės fantastikos filmo „Sunaikinimas“. Filmas sukurtas remiantis Jeff VanderMeer romanu, o režisuoti jį apsiėmė kino kūrėjas Alex Garland. Kino filme išvysime tokias žvaigždes kaip Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Tuva Novotny ir Oscar Isaac. Filmo siužetas sukasi aplink grupę kareivių, įžengusių į ekologinės katastrofos zoną ir tik vienas vienintelis kareivis grįžta iš ten gyvas, nors ir sunkiai sužeistas. Jo žmona Lena, norėdama išsaugoti vyro gyvybę, kitos ekspedicijos metu pasisiūlo būti savanorė, nes nori išsiaiškinti, kas įvyko toje zonoje.

Filmas turėtų pasirodyti 2018 metų vasario mėnesį.

„Solo. Žvaigždžių karų istorija“ (angl. „Solo. A Star Wars Story“)

Solo. A Star Wars Story

Tikriausiai vienas laukiamiausių filmų šiais metais yra „Solo. Žvaigždžių karų istorija“ arba paprasčiausiai „Solo“. Šį kartą filme pagrindinę vietą užims ne Skaivokerių šeima, o jaunas Hanas Solo ir jo ištikimas bičiulis Čiubakas. Ankstesnių filmo „Žvaigždžių karai“ dalių režisieriai Philas Lordas ir Chrisas Milleris buvo atleisti likus kelioms dienoms iki paskutinės dalies filmavimo, o jų pareigas perėmė režisierius Ronas Howardas. Pagrindinius vaidmenis filme atliks Alden Ehrenreich, kuriam ir atiteks Hano Solo vaidmuo, šalia jo išvysime Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo and Paul Bettany.

Filmas kino teatrus pasieks 2018 – ųjų metų gegužę.

„Visi žino“ (isp. „Todos lo saben“)

Todos lo saben

Filmas „Visi žino“ yra psichologinis trileris, režisuojamas Irano kino kūrėjo Asghar Farhadi. Psichologiniame trileryje išvysime kino žvaigždes: Javier Bardem, Penélope Cruz, Barbara Lennie, Ricardo Darin, Inma Cuesta, Eduard Fernandez, Javier Camara. Filmo kūrimui skirta 10 milijonių eurų. Prie kino juostos kūrimo prisidėjo Alexandre Mallet-Guy ir Alvaro Longoria. Trileris pasakoja apie ispanų kilmės moterį Karoliną, gyvenančią Buenos Airėse. Ji grįžta į Madridą su savo argentiniečiu vyru ir vaikais. Žinoma, kelionė pilna staigmenų, negandų ir nemalonių paslapčių atskleidimo. Tai visiškai pakeičia Karolinos ir jos šeimos gyvenimą.

Pilnas paslapčių ir netikėtumų psichologinis trileris „Visi žino“ žiūrovus taip pat nudžiugins 2018 metais.

Taip pat skaitykite: TOP 10 nesėkmingų filmų, gerokai sužlugdžiusių režisierių karjeras

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: