© Domenico Franco nuotr.

Mes visi užaugome žaisdami su „Lego“ kaladėlėmis, konstravome daiktus pasitelkdami savo fantaziją ir architektūros šedevrus, kurie atimdavo valandų valandas mūsų laiko. Bet kas būtų, jei tokie kūriniai įsiveržtų į mūsų kasdienybę?

Italų architektas ir fotografas Domenico Franco išpildė savo ilgametę svajonę ir sukūrė „LEGO Outside LEGOLAND“ parodą. Žaismingos nuotraukos trikdo mūsų supratimą ir į Romos gatves atneša realaus dydžio „LEGO“ sunkvežimius, malūnsparnius, lenktynines mašinas, buldozerius ir traukinius.

Viskas prasidėjo 2014 m. kai Franco, kompiuterio pagalba, patalpino „LEGO“ automobilius miesto nuotraukose: „LEGO“ sraigtasparnis nusileidžia prie Koliziejaus, „LEGO“ traukinys važiuoja per sausakimšą „Porta Maggiore“ sankirtą, o iš sunkvežimio išvažiuoja „LEGO“ „Formulės 1“ lenktyninė mašina. Netgi „LEGO“ buldozeris baigia darbus statybų aikštelėje. Lygus plastiko paviršius ir ryškios spalvos automobilius priverčia išsiskirti iš aplinkos ir tuo pat metu atrodyti taip realistiškai, kad dukart nepažiūrėti į nuotrauką yra tiesiog neįmanoma.

Tikslas yra transformuoti įprastus kontekstus į neįprastus,“ paaiškina Franco, „taip pat priversti žaislus išeiti iš idealios ir politiškai korektiškos aplinkos, egzistuojančios jų tobuluose miestuose (pvz. „LEGOLANDE“), galiausiai jie tampa žmonių troškimų ir svajonių objektais.“

Jei jums įdomu kaip Franco atgabeno realaus dydžio automobilius į Italijos gatves ir nesukėlė chaoso, apačioje esančios nuotraukos tūrėtų viską paaiškinti.

Automobiliu supirkejai

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Taip pat skaitykite: Auto mechanikai atkartojo žymius Renesanso epochos paveikslus [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: