Kino filmo "The Age of Adaline" kadras

„Adelainos amžius“ pasižymi elegancija ir magija. Pagrindinį vaidmenį atliekanti serialo „Liežuvautoja“ ikona Blake Lively, kuri puikiai perteikia moters išgyvenamus jausmus auditorijai. Jai šiame filme talkina, ne ką mažiau akį traukiantis, aktorius Michiel Huisman, kuris gerai žinomas serialo „Sosto karai“ gerbėjams, tiesa šį kartą jis glaudžiasi ne prie Deneris, o prie kitos žavios šviesiaplaukės. Romantinėje dramoje galime sutikti ir tokių kino veteranų kaip Harrison Ford bei Ellen Burstyn. Jaunasis režisierius Lee Toland Krieger tikrai pasistengė, kad šis filmas pavergtų romantikos mėgėjų širdis.

Adelaina Bauman (akt. Blake Lively) gimė 1908 m. ir gyveno įprastinį, normalų gyvenimą. Kol praėjus 29-iems jos gyvenimo metams įvykusi autoavarija viską apvertė aukštyn kojom. Nuo tos magiškos ir stebuklingos nakties Adelainos gyvenime tiesiogine ta žodžio prasme sustojo laikas – ji daugiau nebeseno. Prisiekusi sau, jog niekam neišduos šios paslapties – norėdama apsaugoti save ir savo dukterį, ji kas dešimtmetį keitė savo išvaizdą, gyvenamąją vietą bei vardą. Šią paslaptį žino tik jos dukra Fleming (akt. Ellen Burstyn), moterys ir toliau stengiasi kuo daugiau bendrauti, nors dukra nenumaldomai sensta ir labiau tiktų būti Adelainos senele.

Kino filmo “The Age of Adaline” kadras

Žavinti savo sumanumu ir rafinuotumu Adelaina savo pažadą tęsi net aštuoniasdešimt metų. Tada moteris netikėtai sutinka žavų, nuoširdų filantropą Elisą (akt. Michiel Huisman). Šie žmonės taip įsimyli vienas kitą, kad atrodo, jog Adelainai nebėra kur trauktis, ji nebenori ir toliau slapstytis. Po pažinties su Eliso tėvais moteris sulaukia dar vienos staigmenos, pasirodo, ji prieš daugiau nei 40 metų jau buvo kartą susipažinusi su savo mylimojo tėvu Viljamu (akt. Harrison Ford). Ar po šio susitikimo neišaiškės taip ilgai ligi šiol saugota paslaptis?

Kino filmo “The Age of Adaline” kadras

Kino filmas įtraukia tiek gražiais vaizdais, tiek ir nebloga aktorių vaidyba. Manau, jog šiam kino filmui Blake ir Michiel puikiai tinka, jie jauni, žavūs ir atrodo, kad tikintys tuo ką daro. Iš pradžių pakeri idėja, jog filmas turi istorijos pasakotoją, kuris žiūrovams padeda nepasimesti skriejant Adelainos prisiminimais ir kartu išgyventi skaudžiausias bei svarbiausias jos gyvenimo akimirkas. Tačiau, tai  kartu gali pasidaryti ir įkyru, nes neleidžia pačiam žiūrovui pagalvoti ir įsigilinti. Viskas, net nepaaiškinami ir nerealūs dalykai tampa paaiškinti. (pvz. kodėl Adelaina nustojo senti) Moterims šis filmas patiks ne tik dėl išpuoselėtos Michiel Huisman išvaizdos, bet ir dėl Gucci, Dior, vintažinių ir kitų kvapą gniaužiančių kostiumų, tai ir daro filmą elegantišku. Beje, aktoriai jie tinka kuo puikiausiai. Filmo scenarijus neperkrautas ir aiškus, tačiau labai jau nuspėjamas ir paviršutiniškas. Savo idėja filmas šiek tiek primena „Keliautojo laiku žmona“ bei „Keista Bendžamino Batono istorija“, kad ir kaip būtų – „Adelainos amžius“ šių filmų toli gražu nepralenkia, bet jei patiko išvardinti, tai turėtų patikti ir šis. Smagu filmą žiūrėti ir dėl geros kinematografijos. Labai gražiai ir estetiškai išskirtos paprastos detalės. Garso takelis pasirinktas paprastas ir neišsiskiriantis iš kitų tokio žanro filmų, todėl tikrai neypatingas ir neįsimenantis.

Verdiktas  8/10

Romantiškas, paprastas, simpatiški aktoriai, gražūs vaizdai, tačiau truputį paviršutiniškas. Neblogas pasirinkimas nuobodžiam, lietingam vakarui, ypač jei patinka romantiški filmai, o šis dar ir su trupinėliu fantastikos. Kartais priverčiantis šiek tiek nusišypsoti. Puiki Harrison Ford vaidyba, kuri filmą padaro dar geresniu. Kol kas nenuvalkiotas ir truputį kitoks – toks yra „Adelainos amžius“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: