Kadras iš kino filmo "Bėgančios kortos"

Kaip teigiama, Lietuvos kino ekranuose pradėtas rodyti naujas Brado Furmano filmas – „Bėgančios kortos“ yra įtraukiantis ir įtampą išlaikantis trileris, kuris atskleidžia labiausiai saugomas pokerio lošėjo paslaptis. Bet ar tikrai taip yra?

Kad ir kaip bebūtų, viskas atrodo jau šiek tiek girdėta. Pokeris, sukčiavimas, lošimas, tokių filmų su tokiu scenarijumi būta iki šiol, ir tikrai nemažai. Taigi ar šis filmas kitoks?

Filmo siužetas

Jaunas pokerio fanatikas Ričis (Justinas Timberlake‘as) studijuoja prestižiniame Prinstono universitete. Jo aistra pokeriui neatsitiktina, vaikinas lošia, kad galėtų susimokėti už savo mokslus. Užtikrintas savo sėkme ir sugebėjimais, jis pastato didžiulę sumą pinigų, besidžiaugdamas, jog dabar galės lengviau atsikvėpti, tačiau atsitinka taip, jog jis viską pralošia. Įsitikinęs, jog buvo skaudžiai „išdurtas“, nieko nelaukdamas sėda į lėktuvą skraidinantį į Kostą Riką, tam jog susitiktų su savo skriaudėju ir atgautų prarastus pinigus. Nors iš pradžių viskas sekasi neblogai, tačiau kaip ir eiliniame tokio siužeto filme, blogis negali likti nenubaustas. Tad Ričiui ant kulnų pradeda lipti FTB agentai. Kurie jį priverčia rinktis, arba įstatymas arba kalėjimas.

Kadras iš kino filmo “Bėgančios kortos”

Apie ką?

Iš tiesų iš filmo tikėtasi daugiau nei gauta. Filmo režisierius Bradas Furmanas, jaunas ir energingas kūrėjas, kuris 2011 metais pristatė iki šiol žymiausią savo darbą „Linkolno advokatas“ sulaukusį teigiamų kritikų vertinimų. Tačiau „Bėgančios kortos“ negalėtų didžiuotis tokia pačia sėkme. Tai  trečiasis jo debiutas kine. Ir tikriausiai ne pats sėkmingiausias. Prisiviliojęs dar ant laurų neužmigusį Beną Aflecką, bei žavųjį Jessicos Biel vyrą Justiną Timberlak‘ą, režisierius siekia mus įtraukti į sudėtingą pokerio pasaulį.

Nors filmo idėja ir pakankamai banali, originalumo jai priduoda tai, jog šį kartą kalba eina apie internetinius lošimus, bent jau taip susidaro įspūdis filmo pradžioje. Viskas vyksta žaibišku greičiu ir vos po dešimties filmo minučių, jau galime pasidžiaugti karšta Kosta Rikos saule. Nepaisydamas draugo įtikinėjimų, Ričis leidžiasi į kelionę susigrąžinti prarastus pinigus.  Ir nors atrodo, jog viskas taip kaip ir turėtų būti, netrūksta gražių vaizdų,bei veiksmo, visgi filmui kažko trūksta.  Jaučiasi, jog menkai padirbėta su dialogais. Pašnekesiai banalūs, girdėti kituose filmuose. Neįtikina Ričio argumentai „Tai paskutinis mano šansas gauti tai ko trokštu“ (suprask diplomą). Viskas skamba labai dirbtinai.

Kadras iš kino filmo “Bėgančios kortos”

Vos atvykęs, tiesiu taikymu nukulniuoja į pokerio čempionatą, kur visų „nuostabai“ pamato gražuolę Rebeką, kuri tampa jo aistros objektu.  Ji puikiai tinka prie visų žavių blizgučių ir naujutėlaičių automobilių, kurių apstu šioje kino juostoje.  Žavūs Kosta Rikos vaizdai žadina vaizduotę ir leidžia nors trumpam atitrūkti nuo nuobodoko filmo siužeto.

Aktoriai žavūs, drąsūs ir vikrūs. Tačiau filmo tas labai negelbsti. Nors B. Aflekas ir žavingas, jis  daugiau atlieka antraplanį vaidmenį. O visos rampų šviesos nutvieskia J. Timberlake‘ą. Ir vėl nusivylimas. Negalima sakyti, jog jis blogas aktorius, tiesiog šiame filme jis neįdomus. Mielas, žavus vaikinukas, bet tai labiau tiktų apibūdinant kaimynų berniuką, nei sumanų pokerio genijų. Veikėjams trūksta savitumo, gilumo, jų tiesiog neišeina pamėgti.


Verdiktas 5/10 

Apibendrinant, tai nuspėjamas, neambicingas, beveik emocijų nesukeliantis filmas. Kurį galima rekomenduoti tingiam sekmadienio vakarui. Tačiau tai tikrai nėra filmas, kurį pasižiūrėjus jaustumeis it gavęs gero kino dozę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: