© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pusę tonos sveriantys buliai prestižinėje Madrido arenoje “Las Ventas” antradienį badė ar trypė visus tris matadorus, o dėl šio neeilinio incidento teko nutraukti visą koridą.

Pirmą kartą per 35 metus Šv. Izidoriaus festivalis, kuriuo Ispanijoje prasideda koridų sezonas, antradienį vakare turėjo būti sustabdytas.

Konservatyvus dienraštis ABC pirmajame puslapyje išspausdino antraštę “Drama arenoje “Las Ventas” ir didžiulę nuotrauką, kurioje matyti, kaip didžiulis bulius smeigia dešiniu ragu į šoną matadorui Davidui Morai, kuris yra sunkiausiai sužeistas.

Ispanijos žiniasklaida plačiai nušviečia kruviną dramą “Las Ventas”, kuri vadinama svarbiausia bulių kovos arena pasaulyje.

“Festivalį teko sustabdyti … dėl subadymų, kuriuos patyrė trys matadorai, – sakoma “Las Ventas” pareiškime. – Per Šv. Izidoriaus 68 metų istoriją dėl matadorų subadymo (iki šiol) buvo nutrauktos dvi bulių kovos, abi – 1979 metais”.

Pirmasis spektaklio bulius, juodas 532 kg Deslio (Deslijus), parbloškė D.Morą ir puolė jį, giliai įsmeigdamas ragą jam į koją. Bulius kelis kartus papurtė matadorą.

D.Mora patyrė dvi durtines žaizdas: 30 cm žaizdą šlaunyje ir kitą žaizdą pažastyje, sakoma medikų pranešime, kuriame nurodoma, kad jo būklė rimta.

Kitas matadoras, Antonio Nazare (Antonijus Nasarė), pasirodė arenoje prieš šokiruotus žiūrovus pribaigti gyvulio kardu.

Tačiau vėliau A.Nazare susirėmė su savo priešininku – 537 kg rudu buliumi Fetenu, kuris tempė jį per smėlį ir sužeidė jam kelį.

Galiausiai į areną kovoti su tuo pačiu buliumi išėjo trečias matadoras Saulas Jimenezas Fortesas (Saulas Chimenesas Fortesas). Gyvulys ragu smogė jam į dešinę koją ir dubenį, palikdamas 10 cm gylio žaizdas, sakė arenos gydytojas. S.J.Fortesas sugebėjo nukauti bulių, o paskui taip pat kreipėsi į medikus.

Per ispaniškas koridas trys matadorai susiremia su šešiais buliais, kurie galiausiai būna nuduriami kardu.

Kadangi visi trys “Las Ventas” matadorai buvo išvesti iš rikiuotės, likusi festivalio programa buvo atšaukta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: