"Netfix" serialo "Jessica Jones" kadras

Praėjusiųjų metų pabaigoje išleistas „Netflix“ serialas „Džesika Džouns“ (Jessica Jones) sparčiai didina savo fanų gretas. Pigų viskį nuolat gerianti ir neįtikėtinų galių turinti mergina vardu Džesika, tvirtai prikaustė žiūrovus prie ekranų.

Šis serialas yra vienas iš penkerių super herojinių serialų, kuriuos „Marvel“ kompanija sukurs populiariajam „Netflix“. Serialas „Džesika Džouns“ kartu su dar trejais super herojiniais „Marvel“ kūrybos serialais „Daredevil“, „Luke Cage“ ir „Iron Fist“ galiausiai susijungs į vieną ir taip sukurs bendrą super herojų šou pavadinimu „The Defenders“. Sujungę jėgas visi šie herojai kovos prieš nusikalstamumą Niujorke.  Svarbu pabrėžti, jog serialas „Džesika Džouns“ yra kiek kitoks nei kiti.

Melissa Rosenberg – žmogus labiausiai prisidėjęs prie šio serialo kūrimo ir išleidimo. Savo stiliaus dalelę į serialą įkūnijusi prodiuserė padarė jį dar įdomesniu. „Džesika Džouns“ yra visai kas kitą lyginant su viskuo ką „Marvel“ kompanija yra sukūrusi iki šiol, bet taip pat užima tinkamą vietą „Marvel“ kūrybos pasaulyje.

Marvel's Jessica Jones

“Netfix” serialo “Jessica Jones” kadras

Serialas nėra įprastas super herojinis serialas, kuriame miestai būna griaunami su neįtikėtinais specialiaisiais efektais ir serialo herojus stengiasi jį išgelbėti. „Marvel“ šį kartą stengiasi keliauti kitu keliu ir skiria dėmesį žmogaus išgyvenimams. Seriale gausu keiksmų, narkotikų, sekso ir trikdančių vaizdų, tad nesunku suprasti kad šis serialas skirtas jau vyresniems žiūrovams.

Jessica Jones 0

“Netfix” serialo “Jessica Jones” kadras

Girdėdami kaip serialo herojai nuolatos keikiasi ir stebėdami kaip jie žvėriškai mylisi, serialo autoriai leidžia mums suprasti, kad šiame seriale gali nutikti bet kas. Žmonės gali mirti, herojai gali atsigręžti vienas prieš kitą ar net gi piktadariai gali parodyti savo jautriąsias puses. Nieko nėra neįmanoma ir tai stipriai kelia serialo įtampą ir dramą.

Jessica Jones 6

“Netfix” serialo “Jessica Jones” kadras

Serialo pagrindinė herojė Džesika ryškiai skiriasi nuo kitų super herojų. Visų pamėgtas geležinis žmogus Tony Stark, kuris pats mano esąs neįtikėtinas kietuolis turintis didelių problemų, bet tuo pačiu metu yra ir milijonierius, toli gražu neprilygsta šio serialo žvaigždei. Džesika tikrųjų yra kietuolė su didelėmis problemomis. Ji turi visiškai niekam tikusį butą, visa laiką gerią pigiausią viskį, beveik kasdien rengiasi tais pačiais rūbais, bet vis tiek sugeba išdidžiai atlikti savo darbą. Ši gyvenimo užgrūdinta persona priverčia mus žiūrėti toliau ir sužinoti apie ją dar daugiau.

Jessica Jones 7

“Netfix” serialo “Jessica Jones” kadras

Šis serialas sukurtas ant tvirto pagrindo. Rašytojas Brian Michael Bendis kartu su dailininku Michael Gaydos sukūrė „Džesika Džouns“ komiksus jau 2001 metais ir taip padėjo pamatus šiam populiariam serialui. Komiksų knygelių leidinys, kuriame žvaigždė yra Džesika Džouns, vadinasi „Allias“. Šios herojės istorija nėra įprasta. Vos tik gimus ji buvo vardu Džesika Campbell, o ne Džesika Džouns. Džesika įgavo super galių, kai ji su savo šeima pateko į tragišką avariją su kariuomenės automobiliu, kuris tuo metu vežė radioaktyvius chemikalus. Džesika buvo vienintelė, kuri išgyveno tragišką avariją. Po kelerių mėnesių pragulėjus komoje, Džesika buvo įvaikinta Jones šeimos. Taip ji ir įgavo kitą pavardę. Neilgai trukus ji suprato, kad chemikalai jai suteikė neįprastų galių. Neįtikėtina galia, atsparumas sužeidimams, galimybė skraidyti (nors iki šiol ji dar nėra to puikiai įvaldžiusi) padarė ją šio serialo žvaigžde.

Jessica Jones 4

“Netfix” serialo “Jessica Jones” kadras

Kaip pasakoja komiksas, Džesika Džouns mokėsi toje pačioje mokykloje kaip ir vienas iš ryškiausių super herojų Peteris Parkeris (žmogus – voras). Mokydamasi ji netgi buvo įsižiūrėjusi į Parkerį tuo metu kai jie buvo klasės draugai. Tačiau Peteris manė, kad juos sieja glaudus ryšys tik todėl, kad jie abu tragiškomis aplinkybėmis neteko tėvų. Poto kai Peteris Parkeris tapo žmogumi – voru ir išgelbėjo mokyklą nuo piktadario (nors Jessica ir nežinojo, kad tai buvo Peterio darbas) ji nusprendė panaudoti savo super galias kilniems tikslams.

Jessica Jones 5

“Netfix” serialo “Jessica Jones” kadras

Jos super herojės slapyvardis buvo Jewel. Ketverius metus ji kovojo su įvairiais miesto nusikaltėliais Peterio Parkerio šešėlyje. Visi laikraščiai rašydavo tik apie žmogų – vorą ir mūsų serialo žvaigždė likdavo nuošalyje. Tyli Jewel super herojės karjera užsibaigė, kai ji susidūrė su piktadariu Purple Man (Killgrave), kuris sugeba žmones priversti daryti viską ko jis pageidauja. Aštuonerius ilgus mėnesius ji buvo užvaldyta šio piktadario ir tik po to, kai ji buvo priversta kovoti su savo kolegomis, ji buvo įveikta ir paniro į antrąją komą. Atsibudus po komos ji jau nebebuvo valdoma piktadario ir pagaliau galėjo daryti ko tai nori pati. Pamačiusi, kad per aštuonerius mėnesius miestas jos nepasigedo ji nusprendė negrįžti į super herojės kelią ir tapo privačia detektyve. Ir štai tada, po tokio gana spalvingo gyvenimo etapo, mes atsiduriame seriale „Džesika Džouns“.

Verdiktas 9/10

Kur nuves antrasis šio serialo sezonas  su šia viskį geriančia kietuole sunku numatyti. Tačiau yra didelė tikimybė, kad antrojo sezonu metu mes pamatysime daugiau įdomių įvykių apie mūsų žvaigždės originalią istorija ir kaip ji gavo savo super galias. Tačiau aišku tik viena – Džesika Džouns įrodė, kad tokio tipo super herojai gali sulaukti itin didelio susidomėjimo.

Taip pat skaitykite:  TOP 10 superherojų filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: