Kino filmo "Interviu" kadras

Filmas apie išgalvotą sąmokslą nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong-Uną (Kim Čen Uną) pritraukė minias žiūrovų, kai dėl programišių grasinimų, kurie kone sužlugdė jo išleidimą, tapo sunkiai įtikimu laisvojo žodžio simboliu.

“Sony” juostos “Interviu” (The Interview) ateitimi buvo suabejota, kai studija paskelbė, kad sustabdo filmo išleidimą po kibernetinės atakos prieš kompaniją ir grasinimų kino teatrų lankytojams.

Tačiau didžiulė parama “Interviu” išleidimui, taip pat – ir iš Baltųjų rūmų, galiausiai nulėmė tai, kad filmas vis dėlto buvo pradėtas rodyti kino teatruose.

Šią atsakomybę prisiėmė daugiau kaip 300 nepriklausomų kino teatrų, o kai kurie žiūrovai į juos ėjo patriotiškai pasipuošę raudona, balta ir mėlyna spalvomis arba sakė, kad pasižiūrėti šį filmą juos paskatino jų tikėjimas žodžio laisve.

“Tai prieštaringa, tad aš norėjau jį pasižiūrėti. Galvoju, jog tai svarbus dalykas, parodantis laisvę Jungtinėse Valstijose”, – sakė Adolfo Loustalotas (Adolfas Lustalotas), laukęs eilėje prie bilietų į Los Andželo kino teatrą “Los Feliz 3”.

Filmą taip pat galima pasižiūrėti per įvairias skaitmenines platformas, tarp jų – “Google Play”, “YouTube Movies”, “Microsoft” “Xbox Video” ir “Sony” interneto svetainėje.

Filme vaidinantis vienas jo kūrėjų Sethas Rogenas (Setas Rougenas) ir drauge su juo juostą režisavęs Evanas Goldbergas (Ivanas Goldbergas) netikėtai pasirodė viename pirmųjų demonstravimų Los Andžele iškart po vidurnakčio. Jie padėkojo žiūrovams ir kino teatrams už tai, kad filmas vis dėlto buvo išleistas.

  Kino filmo “Interviu” kadras 

“Mes manėme, kad to visai gali nebūti”, – džiūgavusiai miniai pasakė S.Rogenas. Tas kino teatras yra netoli S.Rogeno ir E.Goldbergo namų, sakė jiedu.

“Tai, kad jis rodomas čia ir kad jūs, žmonės, visi pasirodėte…” – pasakė E.Goldbergas. “Yra supersup… jaudinama”, – užbaigė S.Rogenas.

Daugelis iš didžiausių JAV kino teatrų tinklų po anoniminių grasinimų internete pabijojo rodyti šį filmą, tad “Sony” turėjo jį atšaukti.

JAV dėl kibernetinės atakos prieš “Sony” kaltino Šiaurės Korėją, o prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pagrasino atsakomaisiais veiksmais.

Tačiau “Sony” sulaukė B.Obamos ir žodžio laisvės šalininkų kritikos dėl filmo išleidimo sustabdymo.

Kino filmo “Interviu” kadras 

“Turbūt nežiūrėčiau šio filmo ir tikrai jau ne šiandien, bet dėl visų prieštaringų vertinimų galvoju, jog svarbu ateiti ir jį pasižiūrėti”, – sakė 49 metų Jeffas Crowley (Džefas Kroulis), kuris žiūrėjo filmą sausakimšoje salėje viename nepriklausomame kino teatre sostinėje Vašingtone.

Per atostogas Havajuose B.Obama, kuris anksčiau “Sony” sprendimą atšaukti filmo išleidimą vadino klaida, žurnalistams sakė, jog yra “patenkintas, kad jis išleidžiamas”.

Nešvanki, keiksmažodžiais, seksualinėmis užuominomis ir skatologiniu humoru pastiprinta istorija, kurioje vaidina S.Rogenas ir Jamesas Franco (Džeimsas Frankas), yra paikas, primityvokas pokštas apie CŽV sąmokslą nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį.

Filme pasakojama, kaip merginų besivaikantis, smarkiai švenčiantis ir visados madingas bulvarinės televizijos vedėjas Deivas Skailarkas, kurį vaidina J.Franco, ir S.Rogeno vaidinamas jo prodiuseris užsitikrina išskirtinį interviu su uždariausios pasaulio valstybės lyderiu.

Tuomet įsikiša CŽV, kuri pateikia jiems planą nužudyti Kim Jong-Uną.

Nepaisant pradinių dvejonių, Skailarkas galiausiai sužino tiesą apie to režimo brutalumą ir imasi tikslo per tiesiogiai transliuoti numatytą interviu demaskuoti Kim Jong-Uną kaip melagį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: