Ar įsivaizduojate savo gyvenimą be filmų? Daugybę metų jie suteikia mums didžiulį džiaugsmą ir pramogą laisvu metu. Bet ar kada nors susimąstėte kas vyksta už ekrano? Kaip neįmanomi vaizdai atsiranda filmuose, ir sukuria tokį stiprų tikrumo jausmą?

Mes visi žinome, kad filmų ir TV šou kūrėjai naudoja VFX (trumpas vaizdo efektas), bet jūs būsite nustebinti, sužinojus, kiek plačiai jie naudojami kuriant įspūdingą filmo magiją. Šios nuotraukos atskleidžia, kiek daug Jūsų mėgstamų filmų naudojasi VFX technologijomis.

Žalieji ekranai yra ne visada žali – jie taip pat dažnai būna ir mėlyni. Techniškai jie gali būti bet kokios spalvos. Svarbiausia, kad ekrano spalvos nebūtų aktorių aprangoje. Kai šie vaizdai yra nufilmuojami, žalias ekranas skaitmeniniu būdu padeda atrinkti ir pagaminti skaidresnį vaizdą su specialia programine įranga. Jei spalva pasirinkta buvo kaip ir aktorių aprangoje, vaizdas būtų su skylėmis.

Allan A. Apone, filmų ir televizijos makiažo kūrėjas jau turintis 35 metų patirtį su tuo. Slėpti dėmes ant gerai žinomo aktoriaus veido yra jo kasdienybė. Makiažą, kuris kartais užtrunka tik penkias minutes, dabar tkeičia ilgi skaitmeniniai stebėjimai ir tvarkymai. Filmų makiažo specialistai ateityje gali likti darbo. Holivude greitu metu gali nebesamdyti makiažo specialistų, nes viskas bus kuriama su kompiuterio pagalba.

Life of Pi

movies-before-after-visual-effects-4

Filmų kūrėjai šiomis dienomis naudojasi skaitmeniniais technologiniais triukais sukurti vizualinį efektą ir tai ne visada gerau. Dabar nebekuriami mechaniniai rykliai, kruopščiai sukontroliuoti sprogimai – tokie vaizdai tampa kino istorija.

Tačiau, problemos, su kuriomis susiduria VFX pramonė yra gana rimtos ir sudėtingos. Yra daug pavyzdžių, kai mažos įmonės, užsiimančios vizualiniais efektais nepakelia konkurencijos, ir užsidaro. Labai didelės kompanijos, tokios kaip Rhythm ir Hues, yra laimėjusios Oskarą už VFX efektus, tampa neįveikiamos šioje pramonės industrijoje. Kol įmonės imasi vizualinių efektų darbo, kita didelė dalis darbų apima išrandant naujas technologijas ir kitokius procesus.

movies-before-after-visual-effects-5

Vienas iš filmų kūrėjų moto yra gaminti tai, ko niekas dar nėra matęs. Su šia nuolat tobulėjama industrija yra mažinami kaštai, kaip pavyzdžiui, šalinimas ženklų gatvėje skaitmeniniu būdu, o ne rankiniu. Tai sutaupo daugybę pinigų.

Stebint šių dienų fantastinius filmus, jie kelia didžiulį įspūdį. Efektai, kurie ne visada yra matomi, sukurti pagal VFX naująsias technologijas. Ir galima tik įsivaizduoti kad ateityje filmuose viskas atrodys dar tikroviškiau.

The Walking Dead

movies-before-after-visual-effects-2

movies-before-after-visual-effects-3

Game Of Thrones

movies-before-after-visual-effects-6

movies-before-after-visual-effects-9

movies-before-after-visual-effects-10

movies-before-after-visual-effects-11

movies-before-after-visual-effects-12

The Wolf Of Wall Street

movies-before-after-visual-effects-15

The Secret In Their Eyes

movies-before-after-visual-effects-21

Boardwalk Empire

movies-before-after-visual-effects-30

The Great Gatsby

movies-before-after-visual-effects-32

movies-before-after-visual-effects-33

Oz, the Great and Powerful

movies-before-after-visual-effects-34

Deadly Honeymoon

movies-before-after-visual-effects-31

The Avengers

movies-before-after-visual-effects-35

District 9

movies-before-after-visual-effects-36

Gravity

movies-before-after-visual-effects-39

Ugly Betty

movies-before-after-visual-effects-40

The Twilight Saga: Breaking Dawn

movies-before-after-visual-effects-41

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių Bolivudo kovinių filmų scenų, prieštaraujančių bet kokiai logikai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: