Kadras iš kino filmo "Melo išradimas"

Įsivaizduokite, kad staiga nebegalite meluoti. Niekam niekada.

Negalite sakyti, kad visai neerzina tai, kad jūsų draugė kramto nagus ar, kad jūsų nekamuoja draugo knarkimas. Jokio melo, tik visiška, nuoga plika tiesa iki tol, kol ateina diena Melo išradimui

Kaip gimsta išradimai

Ir vyravo pasaulyje tiesa, ir nebuvo melo… Iki kol vienas vidutinių gebėjimų rašytojas ėmė ir sumelavo. O kas nutiko tada? Pasaulis ėmė griūti, nusistovėjusi tvarka prarado prasmę ir dilema vijo dilemą. Filmas „Melo išradimas“ įtikinamai ir subtiliai pateikia žmogaus visada sakančio tik tiesą paveikslą ir ryškiai piešia spalvotą melo kelią…

Melas paliečia kiekvieną ir viskas ima keistis. O įsivaizduokite kaip gera melo išradėjui – juo visi tiki! Nėra prasmės juo abejoti, juk niekam niekada tiesiog nešovė į galvą sakyti ne tiesą. Tačiau šio skolų prislėgto scenaristo galvoje trūksta kažkoks tai laidelis ir melas liejasi laisvai!

Ne visi supras kada metas juoktis

Didžiąją filmo dalį vyrauja subtilus humoras, kuris pralinksmins tikrai ne kiekvieną žiūrovą. „Dabar jau tikrai šikna“ ir „Pagirių Las Vegase“ gerbėjai ko gero taip ir neras progos nusišypsoti. O po filmo peržiūrėjimo greičiausiai dar nueis savo nepasitenkinimą filmu išreikšti į komentarų skiltį ir išreikš jį vienu piktu žodžiu. Na, jie turi tokią teisę, bet tiems, kurie geba, mėgsta ir moka pasijuokti iš pasaulio paradoksiškumo ir iš savęs, filmo stebėjimas taps malonus ir keliantis nuoširdžią šypseną.

Tiek filmo scenarijus, tiek jo pateikimas, stilius gana artimas filmui „Dieve, palaimink Ameriką“. Tad jeigu matėte pastarąjį ir jis jums patiko, tai tikrai galite mėgautis ir „Melo išradimu“, tačiau jei jau prirašėte piktų vienažodžių komentarų po „Dieve, palaimink Ameriką“, tai negaiškite laiko „Melo išradimui“ ir eikite žiūrėti „Amerikietiško pyrago“, kur humoras esti ne toks subtilus.

Kadras iš kino filmo “Melo išradimas”

Pasigėrėkime vaidyba

Filme niekas nešokinėja iš sprogstančių lėktuvų ir nesivartalioja atvirame kosmose, tačiau filmo tempas pakankamai greitas ir visai neprailgsta. Prie tos malonios laiko tėkmės žiūrint filmą nemažai prisideda ir puikiai savo darbą atliekanti aktorių komanda.

Nei vienas iš aktorių per daug neišsišoka, jie visi maloniai dera tarpusavyje ir vienas kito neužgožia. Pagrindinis aktorius Ricky Gervais, kuris vaidiną filmo herojų Marką, puikiai susitvarko su nemenka užduotimi, o greta jo besisukiojanti Jenifer Garner šiam filmui tinka labiau nei gali pasirodyti iš pradžių. Epizodiniai aktoriai taip pat spalvingi ir apgavoti ir tai be abejo padeda „Melo išradimui“ užsitarnauti išbaigto filmo vardą. Filme galite išvysti tokias žvaigždes kaip Jonah’ą Hill, Louis’ą C.K., Edward’ą Norton’ą.


Verdiktas 9/10

Filmas – išbaigtas, aktorių komanda – susižaidusi, scenarijus – patrauklus, idėja – originali. „Melo išradimas“ filmas, kurį pažiūrėjus neatsisakoma galimybės pažiūrėti jį dar kartą po kurio laiko ir rekomenduoti draugams. Tačiau tai filmas, kuris reikalauja dėmesio. Nors tai ir komedija, tačiau kaip jau minėta žiūrint šią komediją ir norint nutaikyti tinkamą momentą juokui  galvoje reikia turėti šiek tiek daugiau nei, kad pademonstravo turįs „Tedis“.

Taip pat skaitykite: TOP 10 visų laikų geriausių komedijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: