Atelier Van Lieshout’s kūrinys: “Domestikator”

Luvro muziejus atšaukė didžiulę olandų menininko instaliaciją teigdamas jog ši yra seksualiai pernelyg atvira – tuo pačiu metu, kai Guggenhaimas nusprendė atšaukti tris prieštaringus meno dirbinius artėjančiam Kinijos šou.

Meno kūrinys – „Domestikator“ parengtas Ateliero van Lešouto kolektyvo, kurio schemoje vaizduojamas kopuliavimas turėjo būti demonstruojamas Louvrės Tuileries Soduose kaip „Hors les Murs“ dalis – Fiac šiuolaikinio meno mugės organizuota viešoji meno programa.

Toks dalykas neturėtų įvykti“ tokiam poelgiui prieštarauja Džiopas van Lešout, meninio kolektyvo steigėjas. „Muziejus turi būti atvira vieta komunikacijai. Muziejaus ir spaudos darbas yra gebėti paaiškinti darbą“.

Pats meno kūrinys nėra ypatingai intymus“ pridėjo ponas van Lešout. „Jis turi labai abstrakčią formą. Nėra jokių lytinių organų. Pats kūrinys nėra nešvankus“.

Londone įsikūrusi galerija „Carpenters Workshop“, kuri atstovauja Atelierą van Lešout, pareiškė esą Luvro sprendimas buvo „labai žalingas menininkams ir Fiac programai“, pridėdamas: „Meno kūrinys simbolizuoja žmonijos galia pasaulyje ir jos veidmainišką požiūrį į gamtą“.

Luvro atstovė teigia, kad darbai eksponuoti „Fiac“ kompanijos organizuotoje parodoje „Tuileries Gardens“ buvo išrinkti trijų komitetų. Darbas „Domestikator“ buvo atšauktas po vienos iš komisijų išvadų.

Domestikator

Atelier Van Lieshout’s  kūrinys: “Domestikator” 

Prancūzų leidinys „Le Monde“ pranešė, kad Louvrė direktorius Jean-Lucas Martinez išsiuntė laišką “Fiac”, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl šio kūrinio.

Internetiniuose komentaruose yra diskutuojama, kad kūrinys turi brutalių aspektų“ savo laiške kalbėjo ponas Martinez. „Iškyla rizika, kad sodo lankytojai nesupras šio kūrinio“. Muziejus taip pat išreiškė susirūpinimą dėl šios skulptūros, buvimo prie vaikų žaidimų aikštelės. Pastaruosius tris metus “Domestikator” buvo eksponuojamas “Ruhrtriennale”, esančio Bochume, Vokietijoje.

Taip pat skaitykite: Realistiniu banginiu ant Senos upės kranto siekiama atkreipti dėmesį į ekologines problemas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: