dose.com archyvo nuotr.

Prieš mažiau nei 2 mėnesius po pasidalinimo savo įkvepiančia istorija, Madeline Stuart pasirašė savo pirmąjį modelio kontraktą su kompanija „Manifesta”, kuri skatina išskirtinumą ir nusistovėjusių stereotipų laužymą.

18-metė paauglė iš Brisbano, gimusi su Dauno sindromu, tapo žinoma visame pasaulyje dėl to, kad  pradėjo iniciatyvą, kurios tikslas buvo pakeisti pasaulio požiūrį į fizinę ir psichinę negalias. Ji šia iniciatyva siekė įrodyti, kad net sergant tokia sunkia, įgimta ir nepagydoma liga, galima ne tik gyventi pilnavertį gyvenimą ir juo džiaugtis, bet ir tapti sėkmingu modeliu, kuriuo ji svajojo būti nuo vaikystės.

Dabar Madeline yra vienos garsiausių aktyvių drabužių kompanijos reklaminis veidas. Ši kompanija labai palaiko merginos siekį keisti grožio suvokimo standartus. Be kita ko mergina sulaukė ir kitų pasiūlymų, iš daugiau nei 7  kompanijų, kurios kuria drabužius.

Daugybę metų Madeline kovojo su įvairias vidiniais ir išoriniais sunkumais, kurie yra neatsiejami sergant Dauno sindromu. Tačiau mergina iš prigimties pasižymėjimo užsispyrimu ir ryžtu, kurių dėka ji net tik, kad nepasidavė, bet ir nuo pat vaikystės lankė šokio, plaukimo, ir kitus užsiėmimus, kurie jai padėjo sustiprinti tiek širdį, tiek kūną.

Mergina tapusi modeliu sukėlė didžiulę sensaciją visame grožio industrijos pasaulyje. Jos modelio karjera paskatino daugelį permąstyti suvokimą apie moters grožį ir suprasti, kad žmogus netgi turintis negalią gali būti gražus ir patrauklus.

Kompanija, kuriai atstovauja mergina skatina žmonių pasitikėjimą savo išvaizda. Labai įdomus faktas, kad ši kompanija naudoja gėles vietoj skaičių nurodydami drabužių dydžius, o Madeline pasirinko, kaip visų skirtingų moters grožio tipų atstovę. Taip pat ši drabužių įmonė nori įrodyti, kad kuria rūbus ne tik standartinio dydžio moterims, bet ir toms, kurių dydis didesnis arba mažesnis, o Madeline tik išryškina kompanijos požiūrį į tai, kad pasaulyje yra vietos visokiems žmonėms ir kad visi gali būti stilingi ir patrauklūs bei madingi.

Anksčiau, Madeline turėjo problemų su svoriu dėl savo įgimtos ligos ir širdies sutrikimų. Tačiau ji nepasidavė ligai ir ėmėsi priemonių. Ji pradėjo plaukioti penkis kartus per savaite, pradėjo lankyti kriketo treniruotes, lankė 2 kartus per savaite treniruotes sporto salėje ir pradėjo šokti hip-hop šokius, kurie jai padėjo atsikratyti svorio bei įgyvendinti savo svajonę tapti modeliu ir turbūt svarbiausia, kad ji taip įrodė ne tik sau, bet ir visam pasauliui, kad kai labai nori, kai sieki viskas įmanoma.

Nepaisant savo ir taip nemažo užimtumo mergina visai neseniai atidarė savo internetinį puslapį,  kuriame ji dalinasi naujienomis, nuotraukomis bei  savo mintimis su savo fanais.  Merginą socialiniame tinkle seka milžiniškas skaičius žmonių, šiuo metu šis skaičius siekia daugiau nei 364 tūkstančius sekėjų. Mergina yra populiari pasauliniu mastu, ji iki šios dienos sulaukia didelio žiniasklaidos dėmesio, iš viso pasaulio žurnalu ir televizijų, Madeline sulaukia pakvietimų į laidas ir renginius  net iš tokių šalių kaip Vokietija ir Honkongas.

Madeline mama Rosanne, sako, kad ji nėra nustebusi dėl šitokio susidomėjimo jos dukra, ji sako, kad pasaulis laukė Madeline. Ji labai atvirai ir nuoširdžiai išsako savo nuomonę apie tai, kas dabar vyksta jos dukros ir jos pačios gyvenime:

‘’Aš manau, kad tai paliečia žmones, nes tai jiems suteikia vilties. Kai Madeline dar buvo mažytė, aš neturėjau interneto, neturėjau, kas man suteiktų vilties, nors pasaulyje yra ši tiek daug žmonių, kuriuos yra palietusi negalia ir kurie anksčiau jautėsi izoliuoti, nuo viso pasaulio. Visa tai kas dabar vyksta yra tarsi jausmas, kad esi kažko dalis.  Apie pasaulio lygybę ir teisybę, ir mažą žmogų, turintį garsų ir svarbų balsą. Žmonės turintys Dauno sindromą gali daryti viską, tik jie tai daro savo greičiu. Suteikite jiems proga ir jie pranoks Jūsų didžiausius lūkesčius’’, – sako Rosanne – Madeline mama.

Moteris dar priduria: ‘’Daug žmonių žiūri į mane su gailesčiu, nes jie mato Maddy ir galvoja, kad tai yra didžiulis darbas. Kartais taip ir yra. Tačiau aš eidama gatve jaučiu užuojauta tiems žmonėms, kurie niekada nepajus tokios besąlygiškos meilės sklindančios iš Maddy širdies. Aš manau, kad atėjo laikas žmonėms suprasti, kad žmonės turintys Dauno sindromą gali būti  tokie pat talentingi, mylintys seksualūs ir gražūs.’’

Madeline ir jos mama bendrauja su tūkstančiais žmonių, kurie su jomis kasdien susisiekia socialinių tinklų pagalba, įskaitant ir žmones su negalia ar tuos, kurie augina neįgaliuosius. Jie palaiko merginą ir jos mamą, dalinasi džiaugsmais ir vargais taip pat, kaip tai daro įprastinės šeimos. Merginos mama pasakoja begales įkvepiančių istorijų, kai su jomis susisiekė žmonės, kurie joms dėkoja dėl to, kas jos suteikia jiems drąsos gyventi, kad jos yra viltis nepasiduoti ir keistis.

Rossane vieniša mama, kuriai teko praeiti labai daug išbandymų. Gimus Madeline moteris ne tik, kad nesulaukė palaikymo, bet ir turėjo kasdien kovoti su daktarų priešiškumu ir neigiamais nusistatymais.  Tik gimus mergaitei ligoninės personalas suteikė daug pasenusios ir gąsdinančios informacijos apie šią ligą. Moteriai buvo rodomos nuotraukos, kuriuose vaizduojami Dauno sindromą turintys žmonės, jie pateikiami, kaip nelaimingi, negražūs ir nepatrauklūs. Rossane puikiai prisimena, kai gydytojas pasakė, jog mergaitė niekada nebus panaši į ją, bet kitą dieną, kai atnešė jos kūdikio nuotraukas ji tvirtai ir išdidžiai išrėžė, jog jos dukra visiškai tokia pati, kokia buvo ji, kai buvo kūdikis. Tokių neigiamų nusistatymų Madeline atžvilgiu būta ir daugiau. Medaline tik gimus labai sirgo, todėl Rossane reikėjo miegoti šalia jos ant nepatogaus čiužinio, ko pasekoje moterį užklupo nugaros skausmai, kuriuos gydytojas pasiūlė malšinti stipriais nuskausminamaisiais. Tačiau moteris žinojo, kad jie gali pakenkti mergaitės balso stygų vystymuisi. Ji žinojo, kad vaikai turintys Dauno sindromą  turi problemų su kalbėjimu, todėl atsisakė. Bet daktaras jai šaltai atsakė, kad nėra prasmės kentėti dėl tokio vaiko kaip Madeline ir patarė nustoti ją maitinti krūtimi, ir vartoti nuskausminamuosius. Žinoma, moteris išliko stipri ir nepaklausė gydytojo „patarimų“.

Tokių istorijų moteris gali papasakoti labai daug, nes ji su priešiškumu ir atstumimu susidūrė kone kasdien, beveik septynerius metus po Madeline gimimo. Tik dabar, kai  turi prieigą prie interneto, kai bendrauja su panašaus likimo žmonėmis, ji supranta, kad tokių istorijų patyrė ir kiti, kurie augina vaikus su negalia. Todėl moteris labai nori pakeisti žmonių požiūrį į negalią iš esmės. Ji nori, kad kuo daugiau žmonių suprastų, kad ir su negalia galima gyventi laimingą gyvenimą ir kad neįgalus žmogus yra nemažiau svarbus už tą, kuris sveikas. Bet visgi, moteriai yra svarbiausia jos ir dukros kasdienybė, maži pasiekimai ir džiaugsmai bei buvimas laimingomis. O užvis jai svarbiausia, kad Madeline laiminga išpildžiusi savo svajonę dirbt modelio darbą ir  dar dėl daugelio kitų dalykų, kuriuos mergina įgyvendina šiandien.

Taip pat skaitykite: Nickas Vujicicas: svarbiausia niekada nepasiduoti! [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: