Televizijos serialo "Scream queens" plakato fragmentas

Pastaruoju metu vis dažniau kalbama, kad šiandien televizija išgyvena nuosmukio laikus. Tačiau būkime atviri, kai kurie televizijos sukurti darbai tampa tarsi amžiaus simboliais, į kuriuos pretenduoja ir JAV televizijos „Fox“ tinklo serialas „Riksmo karalienės“.

Kai kurie žmonės galvoja, kad Amerikoje populiarios studenčių bendrijos yra niekam tikusios įstaigos išlepintoms merginoms, kuri suteikia privilegiją instruktuoti silpnesnes mergaites apie tai, kokį lūpdažio atspalvį ji turėtų naudoti ir ką rengtis į visą naktį besitęsiantį vakarėlį. „Riksmo karalienės“ greičiau jums patars kaip nužudyti namų tarnaitę, kur paslėpti nužudytą kūną ir kaip ramiai stebėti trykštantį kraują.

Veiksmas prasideda tuo, jog Wallace universitetas sukrečiamas žmogžudysčių virtinės. Kappa Kappa Tau namui, kuris yra visų studenčių svajonė, vadovauja tikra „karalienė” Chanel Oberlin. Bet prieš Kappa nusiteikusi universiteto dekanė nutaria, kad studenčių klubo narystė turi būti prieinama visoms studentėms, ne tik universiteto elitui. Netikėtai užverda pragaras ir velniu dėvintis žudikas pradeda niokoti seseriją, kiekvieną seriją reikalaudamas naujos aukos.

Siaubo karalienes 0

Televizijos serialo “Scream queens” kadras

Susipažinkite: Chanel Oberlin (Emaa Roberts), saviapsėsta, bet slaptai nerangi Kappa Kappa Tau, bauginančio studenčių klubo prezidentė. Ji yra tokia savimyla, kad net nesiruošia išmokti savo pavaldinių vardų, žinomų kaip Chanel #2 (Ariana Grande), Chanel #3 (Billie Lourde) ir Chanel #5 (Abigail Breslin) – ji neturi jokių problemų pavaldines paversti savo atvaizdo kopija ir vadovauti kiekvienoje situacijoje. Problema iškyla tada, kai žinoma seserija į savo gretas turi priimti visas norinčias. Pirmasis sezono dėmesys skiriamas Kappa studenčių klubui ne Wallace universitetui. Serijose nagrinėjama 20-erių metų žmogžudystės paslaptis, kurią vis kartina serijinis žudikas apsirengęs raudonuoju velniu.

SCREAM QUEENS: L-R: Lea Michele, Billie Lourd, Abigail Breslin, Emma Roberts and Niecy Nash in the "Mommie Dearest" episode of SCREAM QUEENS airing Tuesday, Nov. 10 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. ©2015 Fox Broadcasting Co. Cr: Patti Perret/FOX.

 Televizijos serialo “Scream queens” kadras

„Riksmo karalienės“ yra modernus klasikinis romanas, kuriame kiekvienas charakteris turi motyvą žmogžudystei arba gali šaltakraujiškai stebėti kraujyje mirkstančius nukentėjusiuosius. Pagrindiniai serialo simboliai sukrešėjęs kraujas, galvažudiškas humoro jausmas ir įsimintina žudiko kaukė. Kiekviena pasirodanti mirtis yra labiau juokinga, nei bauginanti. Siaubo komedijoje, nuolat vyksta kažkas baisaus, bet tuo pačiu metu ir labai linksmo, siaubo scenos atrodo komiškai, todėl šis serialas bus įdomesnis komedijos mėgėjams nei siaubo fanatikams.

Visų žmogžudysčių virtinėje „Riksmo karalienės“nepamiršta pašiepti vartotojišką visuomenę. Net mirštant žinutė pranešama per socialinį tinklą Twitter, nuotraukos keliamos į Instagram tinklą ir su žudiku, raudonuoju velniu, bendraujama trumposiomis žinutėmis. Apskritai, seriale galima rasti daug smagių stereotipų. Seksas, nuogumas, alkoholis, narkotikai, įžeidžiantys žodžiai ir žargonas visa tai liejasi laisvai.

Siaubo karalienes 5

Televizijos serialo “Scream queens” kadras

Serialas išlaiko neblogą balansą tarp siaubo kino filmo ir paauglių/studentų komedijų, su kuriais kūrėjai Ryan Murphy, Brad Falchuk ir Ian Brennan puikiai žaidė. Serialo scenarijus ir dialogai pakelia serialą iki siaubo kino filmų ir paauglių dramos, bet jaunesni žiūrovai gali nesuprasti ironijos karalienių elgesyje. Smurtas yra pateikiamas satyriškai, bet užpuolimai, galvos nukirtimas, moters apdeginimas su chlorido rūgštimi, perpjauta gerklė rodoma su trykštančiu krauju. Kita vertus, dauguma vyreniųjų žiūrovų nesigėrės šiuo serialu, nes manys, kad tai kvaila, bet būtent buvimas „kvailu“ šį serialą ir padaro įdomų. Taip pat tikėtina, kad serialas ir buvo adresuotas paauglių auditorijai, todėl suaugusiųjų požiūris nėra labai svarbus rodiklis. Visai nenuostabu, kad Tėvų Televizijos Taryba įvardino „Riksmo karalienes“ kaip blogiausią šou 2015 metais. Sakydami, kad „didžiausias šokas yra, jog viešųjų ryšių reklamuojamas smurto šou yra pateikiamas per televiziją“.

SCREAM QUEENS: Pictured L-R: Emma Roberts as Chanel Oberlin, Lea Michele as Hester, Abigail Breslin as Chanel #5 and Billie Lourd as Chanel #3 in the "Haunted House" episode of SCREAM QUEENS airing Tuesday, Oct. 6 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. ©2015 Fox Broadcasting Co. Cr: Hilary Gayle/FOX.

Televizijos serialo “Scream queens” kadras

Visgi šis absurdiškas ir linksmas serialas buvo vadinamas labiausiai daug žadančiu „Fox“ televizijos serialu. Tikėtina, kad kuriant serialą buvo išleista beveik tiek pat daug pinigų dirbtiniam kraujui, kaip ir garsenybių bei aktorių honorarams. Ne paslaptis, kad kūrėjai Ryan Murphy, Ian Brennan bei Brad Falchuk kuriant „Riksmo karalienes“ sėmėsi įkvėpimo iš ne vieno garsaus filmo ir serialo tokių kaip: Naujokė (Mean girls, 2004), Vampyrų žudikė (Buffy The Vampire Slayer, 1997), Helovinas (Halloween, 2007) ir Penktadienis 13-toji (Friday The 13th, 2009) ir žinoma „Riksmo“ sagos.

Siaubo karalienes 3

Televizijos serialo “Scream queens” kadras

Tačiau „Riksmo karalienės“ turi ne tik privalumų. Stebint serijas neretai užplūsta baimės jausmas, ne dėl siaubingo turinio, o dėl to, kad žudymas užima per daug ekrano laiko ir nėra pakankamo turinio, kad tą laiką užpildytų. Laukimas, kada bus atskleista raudonojo velnio paslaptis, gali imti versti žiūrovą nuobodžiauti. Serialo scenarijus nesukelia intrigos, nes žinoma, kad kiekvienoje serijoje kažkas bus nužudytas. Pagrindinė intriga – kas yra raudonasis velnias?!

Verdiktas 7/10

Tikimasi, kad antrasis sezonas bus visiškai kitoks, jame vaidins tik keturi ar penki pagrindiniai pirmojo sezono aktoriai, tačiau oficialiai dar nėra žinoma kurie. Antrame sezone pasikeis siužetas, bet bus galima išvysti visą naują brutalų žmogžudysčių komplektą. Naujos serijos pajudės nuo universiteto teritorijos į naują vietą, ligoninę, kur kai kurie iš žaviausių ir keistų medicinos atvejų bus stebėjimo centre. Antrasis „Riksmo karalienės“ sezonas turėtų prasidėti rugsėjo 20 dieną.

Taip pat skaitykite: Audros „Atstumtieji“ – gyvenimas super galių apsuptyje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: