Kino filmo "Magic in the Moonlight" kadras

Woody Allenas savo gerbėjus nauju filmu pradžiugina kone kasmet dar nuo septintojo dešimtmečio. Ne išimtis ir 2014-ieji – vienu produktyviausių kino režisierių tituluojamas menininkas fanams tąmet dovanojo juostą apie meilę, magiją ir apgavystę.

Pernai žiūrovams pristatytas filmas „Mėnesienos magija“ (angl. „Magic in the Moonlight“) nukelia į trečią praėjusio amžiaus dešimtmetį. Pagrindinis herojus – iliuzionistas Stanley, kuris užsidirba pragyvenimui ne tik demonstruodamas magijos triukus, bet ir demaskuodamas apsimetėlius mediumus.

Nauja Stanley užduotimi tampa atskleisti keistuolės Sophie klastą, tačiau artimiau su ja susipažinęs Stanley ima dvejoti – galbūt Sophie iš tiesų turi dovaną bendrauti su dvasiomis? Žinoma, viskas nėra taip, kaip atrodo, o situaciją komplikuoja tarp herojų užgimę romantiški jausmai.

Kino filmo “Magic in the Moonlight” kadras 

Istorija atrodo smagi ir turinti potencialo, tačiau šįkart režisieriui, paprastai stebinančiam originaliais kūrybiniais sprendimais, regis, nepavyko iki galo nuspausti gaiduko. Nors pagrindinių vaidmenų atlikėjai Colinas Firthas ir Emma Stone savo darbą atliko puikiai. Woody Allenas, režisuodamas „Mėnesienos magiją“, liko ištikimas savo stiliui – narpliojo žmonių santykius, filme netrūko ilgų šmaikščių dialogų, atmieštų truputėliu ironijos, bet šįkart sena taktika nepasiteisino ir filmas atrodo iki galo neišpildytas.

Kino filmo “Magic in the Moonlight” kadras 

Yra ir geroji pusė – už nuotaikingą atmosferą, gražius kostiumus ir puikiai perteiktą trečiojo dešimtmečio aurą režisieriui galima dėti pliusą. Filmas šviesus ir pozityvus, todėl puikiai tiks norintiems išvysti gražią, tačiau kiek kitokią meilės, užgimusios tarp dviejų keistokų žmonių, istoriją. Teigiamą filmo atmosferą, ko gero, įtakojo ir režisieriaus Woody Alleno ilgametė aistra magijos triukams. Tai buvo tik laiko klausimas, kada su šiuo hobiu menininkas susies vieną savo filmų. Dėl šios priežasties „Mėnesienos magija“ – ypatingas kūrinys. Jei ne žiūrovams, tai bent režisieriui – šiuo filmu jis pasidalino su žiūrovais dalele savo pasaulio.

Verdiktas: 8/10

„Mėnesienos magija“ patiks ištikimiems Woody Alleno kūrybos gerbėjams. Nors garsiojo režisieriaus braižo neįmanoma neatpažinti, filmui kiek pritrūko šelmiškos ironijos ir subtilaus šarmo, kurie būdingi daugumai Woody Alleno kūrinių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: