Grupės "Babymetal" fb.com profilio nuotr.

Šiandien sunku nustebinti kiekvieną, nors kiek mėgstantį muziką. Tapti ciniškam nėra sudėtinga. Bet trims dar visai jaunutėms japonėms pavyko nustebinti visko mačiusį Azijos muzikos pasaulį bei metalo gerbėjusGrupės pasirodymai akimirksniu iš galvos išveja bet kokias „Jau viskas buvo padaryta” mintis.

“Babymetal”  susikūrimo prielaidos labai paprastos: paimti tris jaunas, populiarias Japonijos pop žvaigždutes, sukurti choreografiją ir liepti joms dainuoti sunkiojo metalo akordus. Jų atliekamas muzikos stilius yra mišinys tarp Japonijos pop muzikos ir sunkiojo metalo. Grupės narės tai trys jaunos merginos – Suzuka Nakamoto (Su-metal), Moa Kikuchi (Moa-metal) ir Yui Mizuno (Yui-metal). Jų amžius svyruoja nuo 14 iki 16 metų.

“Babymetal” pasivadinusi trijulė susikūrė 2010 metais. Grupė susiformavo iš Sakura Gakuin projekto, kuris buvo sukurtas pramoginės talentų agentūros. Sakura Gakuin muzika yra daug artimesnė starndartinei elektroninei pop muzikai, kuri dominuoja populiariausių įrašų sąrašuose visame pasaulyje. “Mes naudojame “Baby” savo pavadinime, nes esame tarsi naujagimės, naujas žanras”,- teigė viena iš atlikėjų interviu Razor televizijai.

“Prieš prisijungiant prie šios grupės, visos iš mūsų, įskaitant ir mūsų tėvus, gerai nežinojo, kas yra ta metal muzika”, – kalbėjo Moa-metal. Merginų atliekama muzika tapo nauju ir itin populiaru reiškiniu. Iš tiesų, atrodo gan keista, kai mažos mielos mergaičiukės, apsirengia kone tipiškais metalistų rūbais ir dainuoja tokio stiliaus dainas. Tačiau, kita vertus, tai yra nauja ir gana įdomu. “Mes norime būti vienintelės pasaulyje”,- teigė atlikėja Su-Metal.

Grupė muša visus populiarumo rekordus. Vasario mėnesį pasirodė debiutinis jų albumas. Pirmoji albumo daina pavadinta “Give Me Choco” (“Duok man šokolado”).

Svarbu paminėti kelis faktus apie šią dainą. Pirmiausia “užkabina” lengvai įsimenamas priedainis. Muzikiniais instrumentais grojantys muzikantai yra persirengę skeletais. “Give Me Choco” gali tapti geriausia kada nors parašyta daina apie tai, kaip nuostabu valgyti šokoladą. Bet jeigu jūs parodysite tai tikram metalistui, jis ar ji to jums niekada neatleis.

To priežastis, ko gero, supopsintas metalas. Tikrieji metalistai teigia, kad tai visai nėra šio stiliaus muzika. O tiems iš mūsų, kurių muzikinis skonis atsiduria kažkur per vidurį, “Babymetal” yra kažkas magiško, aprengto odiniais rūbais ir kvėpuojančio ugnimi. Faktas, kad daugybė žmonių jaučia didelį palaikymą šiai grupei. Šiuo metu grupės albumas yra antroje vietoje iTunes parduotuvėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: