© Anastasija ir Sergėjus Lutsenko

Pamirškite Barbes ir kitas mielas lėles. Krasnodare, Rusijoje gyvenanti menininkų pora Anastasija ir Sergėjus Lutsenko, pasaulį stebina savo kuriamomis lėlėmis, kurios neįtikėtinai ir netgi šiek tiek šiurpokai panašios į tikrus žmones.

Jei dievas sukūrė žmogų, tai jis greičiausiai tai darė taip pat, kaip sutuoktiniai Lutsenko kuria savo lėles. Rankų darbo porcelianinės lėlės, yra tarsi tikras, gyvo žmogaus atspindys, kuriam pavaizduoti menininkai negaili nei laiko, nei pastangų.

Anastasija ir Sergėjus Lutsenko pasakoja, kad pirmiausia lėlės vizija kyla jų galvose, tačiau pradėjus darbus, galutinis variantas gali visiškai skirtis nuo pirminio eskizo. Pasak sutuoktinių, jie į savo darbą žiūri kaip į meną, o kiekviena Lutsenko lėlė yra unikali ir nepasikartojanti, turinti savo istoriją, asmenybę, charakterį ir vardą, kurį jai suteikia kūrėjai.

Stebinantis kruopštumas ir preciziškumas, atsispindi kiekvienoje Lutsenko lėlėje: gamyba nuo paprasčiausios masės piltuvėlyje, iki įstabaus grožio kūrinių, kurie turi absoliučiai tikslią žmogaus kūno sandarą įskaitant tikrus plaukus, kojų ir rankų nagus bei genitalijas tikrai atima žadą.


Meninkų pora teigia, kad dažniausiai įkvėpimo jie semiasi iš kasdienybės: „Mums įdomu stebėti žmones minioje ir atrasti juose charakterius, kuriuos vėliau panaudojame kurdami lėles. Mus įkvepia viskas, ką vadiname vizualiniu menu: nuotraukos, paveikslai, skulptūros, architektūra ir panašiai.“

Kiekvieną kartą, žiūrint į autorių skelbiamas lėlių nuotraukas, atrodo, kad jose tikri, pozuojanty žmonės, kurie vos pasitraukę nuo objektyvo ims mirksėti ir pasakoti savo istorijas. Ir tik matomi kūno dalių sujungimai išduoda, kad tai, tiesiog tobulas žmogaus rankų darbo kūrinys, kuris savo tikroviškumu kelia šiurpą.

Tiesa, besižavintiems sutuoktinių darbais ir norintiems įsigyti bent vieną Lutsenko lėlę, teks ne tik nemažai pavargti ieškant kur ją įsigyti, bet ir nemenkai paploninti piniginę – vienos lėlės kaina prasideda nuo 1 000 dolerių.

A post shared by Anastasiya and Sergey Lutsenko (@lutsenko_dolls) on

A post shared by Anastasiya and Sergey Lutsenko (@lutsenko_dolls) on

Taip pat skaitykite: Trapios ir kerinčios, užbūrusios daugelio suaugusių širdis lėlės [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: