© Joel Lim nuotr.

Jenny Tay ir Darreno Chengo iš Singapūro pasirinkimas daug kam nesuvokiamas. Susižadėjusi pora prieš vestuves surengė fotosesiją laidotuvių tema. Vestuviniai drabužiai ir baltas karstas – sunkiai suderinama, tačiau spalį susituoksianti pora turi tam paaiškinimą.

Neįprasta tema turi ypatingą reikšmę būsimiems jauniesiems, kurie abu jau dvejus metus dirba laidotuvių versle, perimtame iš J. Tay tėvo. Būdami tokios profesijos atstovais, jie įgavo gilesnį supratimą apie mirties svarbą kasdieniame gyvenime. J. Tay, kuri yra budistė, rašė savo tinklaraštyje: „Mes susitinkame su gedinčiomis šeimomis kasdien ir pirmieji pamatome, kaip mirtis suartina šeimą ir kaip nutraukti ryšiai vėl atgyja. Atrodo, kad mirtis priverčia žmones branginti gyvenimą dar labiau. Šis supratimas suformavo mūsų tikėjimą, kad mirtis iš tiesų yra gyvenimo dalis. Mes neturime gyventi jos bijodami, tačiau turime bijoti, kad mirdami suprasime, jog negyvenome pilnaverčio gyvenimo.“. D. Chengas iš pradžių nepatikliai sutiko būsimos žmonos idėją prieš vestuvinei fotosesijai, tačiau vėliau apsiprato su šia mintimi: „Nesu prietaringas ir tai yra suprantama. Tačiau kai kuriose religijose ir kultūrose mirtis reiškia gyvenimą ir atgimimą.“

© Joel Lim nuotr.

Mados fotografas Joelis Limas įgyvendimo poros idėją ir pasirūpino skoningu pateikimu. Rezultatas – tarsi iš žurnalo puslapių nužengę būsimi sutuoktiniai, elegantiškai įsitaisę pačiame karste arba ant jo. Pasak poros, atsiliepimai apie fotosesiją teigiami. Jie tikisi, kad nuotraukos bus ne tik jų meilės įamžinimas, tačiau ir padės pakeisti mirties temos vengimą jų kultūroje. „Norime paskatinti daugiau pokalbių apie mirtį. Tai ne dėl to, kad užsiimame laidotuvių verslu, bet dėl to, jog tikime, kad tai padės visai visuomenei tobulėti tampant labiau mylinčiais, rūpestingais, mokančiais lengviau atleisti ir pamiršti, mažiau įsižeidusiais už neapgalvotus žodžius. Taip gyvensime šviesesnį gyvenimą.“ – už neįprastos fotosesijos slypinčias vertybes atskleidė D. Chengas.

© Joel Lim nuotr.

Daugelis kinų verslininkų karstą laiko sėkmės ženklu, kadangi kiniškas žodis, reiškiantis karstą – guan cai – taip pat gali reikšti turtus. Daugelis žmonių su savimi nešiojasi mažus karstus kaip talismanus, nešančius laimę. Taigi Vakarų pasaulyje sunkiai suvokiamas derinys, kitame pasaulio gale įpinamas net ir į vestuvių ritualus.

© Joel Lim nuotr.

Taip pat skaitykite: Rusijoje pradėtas tyrimas dėl konkurso “Asmenukė su mirusiuoju”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: