Giedrė Barauskaitė / Clément Halborn nuotr.

Iš Lietuvos kilusi šviesiaplaukė Giedrė Barauskaitė – populiari dainininkė Prancūzijoje. Ji į savo koncertus renka tūkstančius žmonių, o youtube platformoje jos muzikiniai klipai jau peržiūrėti kelis milijonus kartų.

Lietuvė Prancūzijoje gyvena nuo septynerių metų. Į šią šalį, kurioje augo ir mokėsi, Giedrė išvyko su mama ir broliu. Mergina prancūziškai kalba kuo puikiausiai, geriau nei lietuviškai. Todėl klausantis jos dainų nesigirdi jokio akcento, aiški tartis. „Mes visi kakojam“, „Tau smirda iš užpakalio“, „Visiška kekšė“ – tai tik keli intriguojantys Giedrės dainų pavadinimai. Atlikėja teigia, jog jos širdis – Lietuvoje, pas močiutę kaime, Švenčionių krašte, o kūnas, mintys, emocijos – Paryžiuje.

Savo populiarumo sėkmes istorija Giedrė Barauskaitė pasidalino su LRT laida „Emigrantai“.

Giedrė pagal profesiją yra aktorė. Ji Lione baigė Nacionalinę aukštąją teatro meno ir technikos mokyklą (ENSATT), vaidino Paryžiaus ir kitų miestų teatruose. Tačiau visai netikėtai ji save atrado dainų rašyme ir atlikime. Giedrės dainose vyrauja ironija, kritika visuomenei, nepasitenkinimas politiniais įvykiais, subtilus humoras. Taip pat dainose gausu necenzūrinių žodžių. Apdainuojamos įvairiausios temos, kuriomis žmonės dažniausiai vengia kalbėti. Moteris dainas pradėjo rašyti būdama 13-os.

Dainininkės karjera prasidėjo nuo dainavimo kavinėje, su tikslu užsidirbti šiek tiek pinigų. Tačiau viską staiga pakeitė viena pažintis. „Viena mano draugė man pasiūlė susitikti su jos pažįstamu, kuris atlieka panašias humoristines dainas.“ – pasakoja Giedrė. Mergina buvo pakviesta kartu su juo apšildyti vieną spektaklį salėje, į kurią telpa virš tūkstančio žiūrovų. Būtent šis susitikimas tapo svarbiausiu momentu dainininkės karjeroje.

Giedre Barauskaite

Giedrė Barauskaitė / Clément Halborn nuotr.

Tai man buvo pirmas kartas dainuojant prieš tokią auditoriją. Anksčiau nieko panašaus nebuvau patyrusi. Juk tai ne dainavimas prieš trisdešimt ar penkiasdešimt baro lankytojų. Mąsčiau, jog blogiausia, kas gali nutikti, tai, kad niekam nepatiks mano kūryba ir būsiu nušvilpta. Jei būtų taip nutikę, būčiau grįžus dainuoti atgal į barą. Tačiau gyvenimas apsivertė aukštyn kojom: publikos simpatijos, nepaisant skirtingų reakcijų, buvo beribės. O jau kitą dieną pakvietė viena populiariausių radijo stočių „Europe 1“ ir įrašė kelias dainas laidai. Tuomet nežinojau, kad tos radijo stoties klausosi daugiau nei trys milijonai žmonių. Būtent po radijo debiuto mane išgirdo mano prodiuseris Alainas Lahanas“ – savo sėkmės istoriją pasakojo Giedrė.

Lietuvoje mažai kas supranta, ką dainuoju“ – Giedrė atsako į laidos „Emigrantai“ rengėjų klausimą, kodėl ji nekoncertuoja gimtinėje. Lietuvą mergina aplanko labai dažnai, nors ir savo ateities tėvynėje neregi. Molėtų kaime gyvena jos močiutė. Apsilankydama pas ją ji randa ramybę, gali pailsėti nuo įtempto Prancūzijos didmiesčio gyvenimo ritmo, paskanauti mėgstamos ruginės duonos, pakvėpuoti lietuvišku oru.

Šiuo metu dainininkės diskografijoje – jau šešios kompaktinės plokštelės. Moters tvarkaraštis užimtas pasirodymais – ji keliauja su muzikiniu turu po Prancūziją. Giedrės dainos gerbėjų randa visur, kur tik kalbama prancūziškai pavyzdžiui, Belgijoje, Šveicarijoje, Kanadoje. Dainininkės Facebook paskyra turi beveik du šimtus tūkstančių gerbėjų. Giedrės dainų ir vaizdo įrašų galima rasti jos svetainėje giedre.fr.

Taip pat skaitykite: 10 įspūdingų muzikinių vaizdo klipų, kuriuos tiesiog būtina pamatyti [VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: