Kino filmo "Pride and prejudice and zombies" kadras

Amerikos bestselerių autorius, scenarijų rašytojas ir filmų bei serialų prodiuseris – Seth Grahame-Smith 2009m. išleido knygą “Puikybė ir prietarai ir zombiai”, kuria perpasako garsiąją Jane Austen knygą “Puikybė ir Prietarai”. Autorius Seth Grahame-Smith originalų Jane Austen siužetą papildė nuosavu pasakojimu, palikdamas ištisus sakinius bei puslapius originalaus romano. Taip pat į siužetą buvo įtraukti ir zombiai bei vėliau buvo sugalvota sukurti to paties pavadinimo filmą.

Juosta oficialiai pasirodė 2016 metų vasario 5d. Pačioje filmo pradžioje jums teks kelias minutes klausyti, iš kur atsirado zombiai, kaip pasaulis buvo padalintas būtent dėl šių padarų. Ilgainiui susipažinsite su keturiomis žaviomis seserimis, kurios nuo mažens buvo ruošiamos būti karėmis ir moka susitvarkyti su ginklais geriau, nei gaminti valgyti.

Pride-and-Prejudice-and-Zombies-teaser

Kino filmo “Pride and prejudice and zombies” kadras

Filmas pasakoja apie šeimą, auginančią keturias  nuostabias dukteris, kurios keliauja į vakarėlį norėdamos užkariauti turtingojo pono  Binglio širdį. Vienai iš seserų Džeinei, tai puikiai pavyko ir ja susižavėjo ponas Binglis, pora  pradėjo rodyti vienas kitam ypatinga dėmesį ir net galvoti apie vestuves. Bet čia pasipainioja zombiai…

pride-and-prejudice-and-zombies 1

Kino filmo “Pride and prejudice and zombies” kadras

Ši ekranizacija, daugelio knygos mylėtojų buvo labai laukiama. Vistik tai pakankamai eilinė meilės istorija, kurioje jauni žmonės susižavi vienas kitu ir nedrįsta to pripažinti. Tačiau galime pagirti filmo kūrėjus, todėl, kad būtent zombiai pasirodydavo ten, kur veiksmas vykdavo ganėtinai ramiai ir galėjo sukelti nuobodulį. Zombiai suteikė šiai meilės istorija  išskirtinumo, įsimylėjaliams teko gerokai pakovoti prieš zombius tam, kad išliktų gyvi.

pride-and-prejudice-and-zombies 3

Kino filmo “Pride and prejudice and zombies” kadras

Istorijos siužetas nėra lengvai nuspėjamas, nuolatos kausto klausimas, kas įvyks toliau ir kaip pasisuks pagrindinių herojų likimai. “Puikybė ir prietarai ir zombiai” leidžia susimąstyti ir padeda kitoniškoje šviesoje išvysti klasikinę istoriją. Filmas tarsi teigia, jog nereikia pasikliauti tuo, ką girdime apie žmogų  iš aplinkinių, o reikia pačiam susikurtii savo nuomonę ir suvokti, kas tau yra šis žmogus.

Verdiktas 7/10

Filmo režisierius nuosekliai vysto filmo istoriją, gana neblogai pristato pagrindinius filmo herojus bei atskleidžia pagrindinę knygos temą. Herojai pasižymi tvirtumu, pasitikėjimu, užsispyrimu ir užsidegimu kovoti. Juostoje galime atpažinti  kelis jau žinomus aktorius, kurie įkūnijo reikšmingus vaidmenis: Douglas Booth, Lena Headey, Lily James ir kiti. Filmas neabejotinai puiki pramoga pailsinti nuo įtampos smegenis. Žinoma, su sąlygą, jei jų dar nesušlamštė zombiai…

Taip pat skaitykite: Siaubo linksmybės „Zombių žemėje“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: