Kadras iš kino filmo "R.I.P.D"

Veiksmo komedijos „R.I.P.D“ reklama yra bene labiausiai vykęs dalykas ką galima pasakyti apie šį filmą…

Pats filmas absoliučiai nepretenzingas ir neatnešantis nieko naujo į kino industrijos pasaulį. Jei matėte filmo treilerį – jūs jau matėte viską.

Miksas

Filme „R.I.P.D“ kiekvienas galės atrasti savo jau pamėgtą filmą, nes ko gero kiekviena filmo idėja yra pasiskolinta iš kokio nors filmo. Tiesa, išrasti kažkokį stebuklą šiomis dienomis sudėtinga, bet šiuo atveju filmo režisierius Robert‘as Schwentke jokių stebuklų ar naujovių net nesidairė.

Tai vadovėlinis veiksmo filmas, kurį gelbsti tik vienas kitas neblogas pokštas įterptas į šiaip jau skurdžius dialogus. Nikas, kurį vaidina talentingasis Ryan‘as Reynolds‘as (šį kartą jo talento neprireikė, nes tokį šabloninį herojų būtų suvaidinus ir neblogai dresuota beždžionė), buvo policininkas, kuriam po mirties pasiūloma prisijungti prie R.I.P.D (Rest In Peas Department – amžinojo poilsio departamentas)  komandos, kurioje darbuojasi geriausi iš geriausių visų laikų tvarkos sergėtojai.

Taigi, Nikas ir po mirties nepalieka tarnybos, gauna partnerį, neva tai labai šmaikštų kaubojų Rojų, kurį vaidina Jeff‘as Bridges ir kažkodėl tai pusę filmo vietoj to, kad šnekėtų normalia žmonių kalba tiesiog pravėmauja. Na ir šie du vyrukai gelbsti pasaulį.

Išsiderinęs duetas

Holivudo istorijoje gausu tokių duetų, kuriuos gera prisiminti, malonu stebėti ir jie jau tapę legendiniais deriniais. Atrodo, jog Riksas ir Rodžeris („Mirtinas ginklas“) sukurti būtent vienas kitam, agentas Kėjus ir Džeimsas („Vyrai juodais drabužiais“) tobulai vienas kitą papildo, netgi Hanibalas Lekteris ir Klarisė („Avinėlių tylėjimas“) tikresnis duetas už „R.I.P.D“ herojus Niką ir Rojų. Šie du vyrukai tiesiog nedera tarpusavyje.

Idėja aiški – vienas karštakošis nutrūktgalvis jaunėlis, kitas, tuo tarpu, patyręs mokytojas. Tik dėl kažkokių priežasčių išmintingasis mokytojas tarpais panašėja į suvaikėjusį senį, o karštakošis jaunuolis tampa nuobodžiaujančiu vidutinio amžiaus namų šeimininku.

Sunku pasakyti, ko siekta šiuo duetu, bet nepasiekta bene niekas. Išsiderinęs, nesusidirbęs tiesiog nelimpantis duetas, kurį nemalonu stebėti, nors po vieną šie vyrai atrodo visai neblogai ir talento trūkumu pasiskųsti negali.

Laiko vagis

Nors filmas trunka vos valandą su puse, jis prailgsta. Jei filmo pradžioje dar kažko tikimasi ir laukiama tai filmui įpusėjus viskas jau būna aišku ir laukti belieka pabaigos, kuri neskuba ateiti. Visi tradiciniai žingsniai vyksta lyg ir greitai, bet vis vien prailgsta. Puolam, traukiamės, laimėjom, ai dar ne, vėl puolam… Visai šiai mėsmalei pamažu besisukant laikrodis tampa stebimas labiau nei kino ekranas.

Veiksmas, fantastika ir komedija, atrodo, laikas turėtų skriete praskrieti. Deja, taip nėra. Nestebina net specialieji efektai, kurie atrodo neišpildyti, ne vietoj ir ne laiku. Gal reikėtų sakyti, kad efektai kaip tik yra taip vietoj ir laiku, kad dar prieš pasirodant kažkam įspūdingam tiesiog jau žinai, kad tai nutiks. Ir tai nutinka. Ir tai nestebina.

Verdiktas 4/10

Neabejotinai paieškojus galima atrasti ir krūvą blogesnių filmų už šį, tačiau, kad ir kaip bebūtų gaila, tai ko gero vienintelis teigiamas dalykas apie šį filmą – tai, kad yra ir blogesnių… Filmas prailgsta, vargina ir paprasčiausiai niekuo nežavi. Žiūrėti jį, žinoma, galima, kaip ir galima žiūrėti į rūbus besisukančius skalbyklėje – tikimybė pamatyti kažką netikėto labai panaši.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: