Serialo „Underground“ kadras

Serialas „Pogrindis“ („Underground“) šiurpus ir negailestingas pasakojimas apie baisią vergovės situaciją JAV pietinėse valstijose – plakimus, kankinimus, žaginimus ir priekabiavimus. Ir net jeigu pogridžio herojų keliai teikia vilties, pasakojimas yra persmelktas mirtino rasizmo siaubo ir nežmoniškumo, kas gali „Pogrindžio“ istoriją padaryti garokai nemaloniu ar nepatogiu vaizdu.

WGN sukurtas serialas „Pogrindis“ nėra įprastinio žanro drama, kurią esate įpratę matyti. Seriale daug siužeto vingių ir įdomių sprendimų, kuriuos kartu sukūrė Misha Green (Sons of Anarchy) ir Joe Pokaski (Heroes).

Šis TV serialas tikrai nėra eilinis, jo siužetas atskleidžia 1857 m.  siaubingos vergijos realybę. Šis TV šou, kupinas vergų plakimo, kankinimų ir kitų antžmogiškos elgsenos ypatumų su žmonėmis. Nors jame įžvelgti lašelį heroizmo ir vilties įmanoma, visai tai, užgožia rasizmas ir siaubinga prievarta, kurie lyg degalai pildo šio serialo naratyvą.
underground

„Pogrindis“ yra lyg pabėgimo iš kalėjimo drama, tik skirtumas tas, kad kalėjimą šiame seriale atstoja medvilnės plantacijos Džordžijoje. Neteisingai apkaltintas, kaip pabėgėlis, Noah gauna žemėlapį, kuris jį galėtų išlaisvinti. Tai koduotas žemėlapis, kuris veda į šiaurę palei požeminį geležinkelį.

11

Pabėgti vienam Noah nepavyktų, todėl jam reikia sukurti pabėgėlių komandą. Kiekvienas iš komandos narių yra kažkam ypatingai gabus ir bus pravartus pabėgimui. Noah išsirenka atsidavusį pagalbininką Henry, neapsakomai stiprų Zeke, gabų dailidę Sam ir pamokslininką Moses, kuris naudingas tik dėl to, kad moka skaityti. Pabėgimo planą apsunkina Rosalee, kuri krito į akį pagrindiniam serialo herojui, na ir be abejo randuotasis Cato, kuris yra ištikimas šeimininkams.

Underground, Season 1, Episode 104 Photo Credit: /Sony Pictures Television

„Pogrindis“ nuo pat pradžių suintriguoja ir supažindina žiūrovą savo ketinimais. Jau pirmojoje scenoje, vaizduojamas pabėgėlis, bėgantis į tamsos nežinią, kurį vejasi šeimininkų šuo. Šią sceną papildo Kanye Westo daina “Black Skinhead”, kuri pagyvina ir sustipriną įtampą.

undergroud

Seriale vyraujantis garso takelis yra agresyviai anachroniškas ir esminis šio serialo elementas. Didžioji dalis pasirinktų garso takelių yra remiksai arba visiems puikiai žinomų dainų „kabliukai“ iš tokių atlikėjų kaip Kanye West, The Weeknd, Raphael Saadiq ir daugelio kitų. Už šiuos takelius turime likti dėkingi garso menininkui John Legend, kuris šiame seriale prisidėjo kaip prodiuseris.

underground-series

Tikriausiai didžiąją dalį laurų reikėtų skirti šio serialo režisieriui, Anthony Hemingway. Būtent jo dėka taip puikiai perteikiama šio serialo mintis. Šis šou yra lyg praeityje matytų filmų ir serialų mišinys. Jame galima įžvelgti elementų iš tokių filmų kaip: „12 Years a Slave“, „Amistad“ ir serialo Roots.

Verdiktas 10/10

Toks nekompromisinis serialas yra tikrai ne kiekvienam ir tam tikrais momentais jį žiūrėti yra itin sunku, (ypač silpnų nervų žiūrovams) tačiau puikūs siužeto vingiai ir įtikinama vaidyba yra verta žiūrovų dėmesio. „Pogrindis“ yra trileris, nuotykinė istorija, kol netampa didelia dramos scena su stipria žinute. Galbūt todėl „Pogrindis“ galbūt sunkiau ras savo žiūrovą, bet jis tikrai vertas būti išvystas.

Taip pat skaitykite: TOP 10 2017-jų „Sundance“ kino festivalio filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: