Serialo "Under the dome" kadras

Įdomi istorija, patrauklūs veikėjai ir talentingi serialo kūrėjai bendrai sukuria šaunų serialą, kuris įtraukia ir išlaiko intrigą. Tai puikus atokvėpis nuo visų vampyrų, vilkolakių ir raganų užvaldžiusių dabartinės televizijos eterį.

Praėjusią vasarą televizijos ekranuose pasirodęs „Under the dome“ serialas, kaip mat tapo vienu iš populiariausių vasaros sezono hitų. Šis  mokslinės fantastikos serialas pasakoja istoriją apie mažo miestelio gyventojus, kurių gyvenimai netikėtai pasikeičia po to, kai paslaptingas kupolas juos atskiria nuo viso likusio pasaulio.

Serialo siužetas

„Chesters Mill, tai vieta kaip ir bet kuri kita. Bent jau tokia buvo. Iki kol paslaptingasis kupolas neatskyrė mūsų nuo viso likusio pasaulio. Nematomas, nesunaikinamas, neišvengiamas kupolas. Mes nežinome iš kur jis atsirado, mes nežinome kodėl jis atsirado. Tačiau, kol jis čia yra nei vieno iš mūsų paslaptys nėra saugios“. Taip kiekvienos naujos serijos pradžioje, miestelio žurnalistė Julia Shumway (Rachelle Lefevre), pristato šią paslaptingą vietą.

Tai istorija apie mažo miestelio pavadinimu Chester`s Mill gyventojus. Iš pažiūros tai ramus, normalus nekuo neišsiskiriantis miestelis. Iki kol vieną gražią, eilinę rudens dieną miestelio neužgaubia paslaptingas kupolas. Nematomas ir nepaaiškinamas reiškinys miestelyje sukelia paniką ir nerimą. Skrendantys lėktuvai dūžta į kupolą, pravažiuojantys automobiliai atsitrenkia į nematomas jo sienas. Kai kurie žmonės palietę paslaptingąjį kupolą miršta.

Serialo “Under the dome” kadras

Serialui įsibėgėjant ima aiškėti ne tik Chesters Mill gyventojų paslaptys, bet ir kupolo paslaptys. Grupelė jaunuolių Joe McAlsiter (Colin Ford), Norrie Calvert-Hill (Mackenzie Lintz), Angie McAlister (Britt Robertson) ir James „Junior“ Rennie (Alexander Koch) yra paslaptingai susiję su kupolu. Jie yra labai skirtingi ir kai kurie iš jų turi praeities nesutarimų, tačiau kupolas juos suvienija.

Serialo veikėjai

Šis serialas turi išties nemažai veikėjų, visi jie yra skirtingi, turintys savo istorijas bei paslaptis. Dale „Barbie“ Barbara (Mike Volge) buvęs karo veteranas, paskutiniuosius kelerius metus dirbęs kaip „skolų išmušinėtojas“ lemtingąją dieną užsuką į miestelį sutvarkyti vieną reikalą. Įstrigęs kupolo apgaubtame Chesters Mill`ę Barbie iš karto sukelią įtarimą ir nepasitikėjimą kai kuriems miestelio gyventojams. Julia jau pirmoje serijoje susipažįsta su Barbie ir priimą jį pas save gyventi. Julia dirba žurnaliste vietiniame laikraštyje. Ji smalsi, savimi pasitikinti, drąsi ir ryžtinga moteris. Atsiradus kupolui Julie vyras negrįžta namo. Julija galvoja, jog jis liko kitame miestelyje, tačiau dar nežino kad su jo dingimu susijęs Barbie.

Serialo “Under the dome” kadras

Didysis Jim (Dean Norris) – vietinio naudotų automobilių salono savininkas bei vienintelis miestelyje likęs valdžios narys. Jis – miestelio numylėtinis ir gelbėtojas, ištikus krizėms Didysis Jim pirmasis imasi visų įmanomų priemonių tam, kad sustabdytų krizines situacijas bei nuramintų įsiaudrinusius miestelio gyventojus. Iš pažiūros geraširdis visiems gero linkintis Didysis Jim, iš tiesų yra valdžios ištroškęs despotas, kuris atsiradus kupolui tikisi, jog jis pagaliau galės valdyti visą miestelį.

Serialo elementai

„Under the dome“ sukurtas pagal to paties pavadinimo knygą. Knygos autorius Stephanas Kingas taip pat yra ir vienas iš pagrindinių serialo kūrėjų, bei scenarijaus autorius. Prie serialo kūrimo taip pat prisidėjo puikiai visame pasaulyje žinomas ir vertinamas Stevenas Spielbergas bei Brianas K. Voughtas, kuris yra dirbęs su serialu „Lost“.

Nors serialas yra kuriamas pagal knygą, tačiau daug detalių knygoje ir TV adaptacijoje skiriasi. Skaičiusieji knygą gali likti šiek tiek nuvilti dėl pakeistų veikėjų ar jų istorijų, tačiau tie, kurie neskaitė šios knygos ir mėgstą mokslinę fantastiką, turėtų išties susidomėti šia Stephano Kingo knygos adaptacija.

Serialo “Under the dome” kadras

Stipriausioji šio serialo pusė – istorija. Paslaptis, mistika, neatsakyti klausimai sukelia intrigą, sudomina. Serialui įsibėgėjant yra vis labiau atskleidžiami veikėjų charakteriai, taip pat tarp serialo veikėjų užsimezga draugystės arba priešiški santykiai. Kadangi serialas yra apie visą miestelį ir jo gyventojus, jame yra galimybė, bet kada pridėti naujų veikėjų. Todėl, kad istorija nėra visiškai tokia pati kaip knygoje, žmonės nežino ko tikėtis, tai išlaiko susidomėjimą serialu.

Aktorių darbas atliktas pakankamai gerai, galbūt kai kurie iš jaunųjų veikėjų dar neturi daug patirties, todėl jų vaidyba ne visuomet įtikinama, tačiau vyresnieji aktoriai yra puikūs. Serialui netrūksta nei įdomios istorijos, nei specialiųjų efektų nei žavių aktorių. Serialo kūrėjai yra tikri profesionalai, ir vien dėl Steveno Spielbergo prodiusavimo šiam serialui  galimą duoti šansą.

Verdiktas 7/10

Tai nėra pats geriausias ar nuostabiausias serialas, šis TV šou yra tiesiog geras. Tiems, kurie mėgsta mistiką, paslaptis, kurios tęsiasi visą sezoną, o su kiekviena serija sužinome vis kažką naujo šis serialas tikrai turėtų patikti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: