© John Wilhelm nuotr.

John Wilhelm – 44 metų, informacinių technologijų srities vadovas Šveicarijos universitete. Su didele aistra fotografijai ir skaitmeniniui menui, jis pradėjo kurti įspūdingas fotografijas, kuriose pozuoja jo šeima. Nuootraukos regme jo merginą – Juditha, ir trejas mažas dukreles – Lou (6 metų), Mila (3 metų) ir Yuna (1 metų).

Kurdamas fotografijos manipuliacijas savamokslis fotografas sukūrė savo vaikams daugybę fantastinių situacijų. Nuo maudynių su žuvimi, eksperimentų su bananais iki kaukimo su vilkais. Šios merginos turėjo daug smagių akimirkų, tėčio begalinės vaizduotės dėka. Ir laikui bėgant John ketina toliau tęsti šią nuotraukų seriją su savo mergaitėmis.

,,Turėjau didelę laimę augti kūrybingoje šeimoje. Kūrybingumas buvo idėjos, kurias regime kitų fotografijose, juokeliai, iš kurių juokiamės. Manau pagrindinis raktas į kūrybingumą yra daug dirbti ir rasti likusių dalelių iš vaikystės, apie ką svajodavome.“- teigia fotografas.

21

,,Jei turite sveiką emocinį ryšį su savo vaikais, jie jaučia tai, kas yra labai svarbu. Ir pradeda bendradarbiauti, net jei neturi šalia saldumynų. Juk ir tai kartais gali nesuveikti.“ Su dauguma vaizdų fotografas stipriai manipuliuoja, bet ne visi sukurti yra pagal išankstinę idėją. Daug minčių gimė ir fotografijos proceso metu. Tai pat, po fotosesijos, jos buvo tobulinamos kompiuterio pagalba, kad sukurti kažką naujo ir įspūdingo.

Turint tris mažas mergaites, nėra laiko išsinuomoti studiją, užsisakyti modelius ir organizuoti fotosesiją jiems. Todėl John pradėjo fotografuoti savo dukras palėpėje, kuri buvo jam kaip tobula erdvė kūrybai. Ir atlikus keletą nuotraukų, vėliau su ,,Photoshop“ programa buvo tvarkomos ir talpinamos į kitas erdves. Fotografas rinkdavosi utopines idėjas, tokias kaip: užtvindytą vonią, kelio tiesimas su tualetiniu popieriumi ar didelis baltas triušis, ant kurio mergaitės jodinėja.

22

Šie vaizdai atrodo pritrenkiančiai. ,,Aš dažniausiai sukuriu vieną projektą per savaitę – su fotografavimu, tvarkymu ir kitais elementais. Todėl dažniausiai tvarkau nuo penkių iki dešimt valandų.“- teigia John Wilhelm.

Fotografas atrado savo hobį fotografijai, kai jis pirmą kartą įsigijo skaitmeninį fotoaparatą, ir pradėjo koreguoti nuotraukas su ,,Photoshop“ programa. Tai buvo 2011 metais. Dabar John Wilhelm save vadina ,,fotoholiku“.

,,Aš manau darbo-gyvenimo balansas yra labai svarbus. Aš esu labai dėkingas, kad turiu tokių nuostabią šeimą, pastovų darbą ir hobį, kuris apima didelę aistrą kūrybai.“ Šios nuotraukų serijos fotografijos yra labai skirtingos, tačiau modeliai yra tie patys. O su koregavimo programa, fotografas sukuria nepamirštamas akimirkas. O vaizduotė apima pačią didžiausią dalį procese.

39

34

35

33

31

30

28

27

25

26

24

23

99

Taip pat skaitykite: Vyras, išmokęs savo sūnų skraidyti [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: