Televizijos serialo "Tėvynė" kadras

Jau šiandien Amerikos televizijos ekranus pasieks visų lauktas trečiasis serialo “Tėvynė” (Angl. Homeland) sezonas. Serialas pakerėjęs ne tik viso pasaulio auditoriją, bet patį Baraką Obamą, kuris nieko neslėpdamas tvirtina, jog tai jo mėgstamiausias televizijos serialas.

2011 metais pradėtas rodyti serialas iškarto sužibo kaip pirmo ryškumo žvaigždė televizijos padangėje. Sukurtas pagal Izraelio režisieriaus Gideon‘o Raff‘o televizijos serialą “Hatufim”(Liet. Karo kaliniai), serialas “Tėvynė” buvo pritaikytas Amerikos auditorijai atstovaujant “Showtime” prodiuserinei kompanijai. Nuo 2012 metų serialas tiesiog šluoja visus prestižinius televizijos serialų apdovanojimus įskaitant ir Auksinio gaublio apdovanojimus du metus iš eilės.

“Tėvynė”, tai įtemto siužeto draminis serialas itin skaudžia terorizmo tema. Pagrindinių aktorių duetas Claire Danes (kaip Kerė Matison ) ir Damian‘as Lewis‘as (kaip Nikolas Brūdis) savo vaidmenis atlieka tobulai. Ji – centrinės žvalgybos agentė, kenčianti nuo psichologinės ligos, vadinamos bipoliniu sutrikimu. Jis – JAV jūrų pėstininkas, kuris dešimt metų buvo laikomas „Al-Qaeda“ grupuotės karo įkaitu.

Serialo pirmosios serijos leidžia mums susipažinti su veikėjais, juos pamilti ar nekęsti, tačiau kiekviena serija it šviežias vėjo gūsis įpučia vis naujų jausmų.  Viskas prasideda nuo to, kai Amerikos kariai Afganistane randa ilgai ieškotą, tačiau prieš aštuonerius metus paskelbtą mirusiu JAV seržantą Nikolą Brūdį. Centrinei žvalgybos agentūrai paskelbus jį karo didvyriu Kerė Matison pradeda įtarinėti ar tik jis nebus susijęs ir „paverstas“ vienu iš „Al-Qaeda“ narių. Besivystant istorijai vis atskleidžiama naujų faktų, bei šokiruojančių naujienų, kurios mus veda nuo vienos istorijos prie kitos.

Televizijos serialo “Tėvynė” kadras

Seriale neapsiribojama vien terorizmo tematika. Netrūksta apgavysčių, sekso scenų bei asmeninių išgyvenimų. Viena pagrindinių serialo „vinių“ galime laikyti Kerės ir Nikolo ryšį. Meilė, aistra, neapykanta – persipynę tarpusavyje, tačiau it magnetas, traukia pagrindinius serialo herojus vieną prie kito. N. Brūdis grįžęs po dešimties metų suvokia, jog jo žmona buvo užmezgusi romaną su jo geriausiu draugu Maiku, tačiau sužinojusi jog Nikolas gyvas, ji nusprendžia išsaugoti šeimą.  Kerė kuo toliau tuo labiau kenčia nuo bipolinio sutrikimo, apie kurį žino tik artimiausi žmonės. Jos obsesija apie Nikolą tampa vis labiau nebevaldoma, visą laiką ji skiria ieškodama „kabliukų“ kas nutiko Nikolui Brūdžiui Afganistane ir kokie jo ryšiai su Al-Qaeda lyderiu Abu Naziru. Sezono pabaiga visgi atskleidžia tikruosius N. Brūdžio ketinimus, o Kerės įtarinėjimai pasivirtina, tačiau išvargusi nuo savo ligos Kerė pasitraukia iš savo darbo pozicijos manydama, jog Nikolą kaltino visai be priežasties, nežinodama, jog jos dėka per plauką buvo išvengta didžiausios tragedijos.

Antrasis sezonas ne ką mažiau intriguojantis ir įtemptas. Nors pirmojo sezono pabaiga buvo nesėkminga Kerei, ji išsikapsčiusi iš savo psichologinių problemų vėl kimba į darbą. Nors Nikolas dabar jau Kongreso narys, įtarimų šešėlis nuo jo niekur nedingo. Be abejo, ne be priežasties.

Verdiktas 9/10

Kiekviena serija pateikia vis naujų faktų, o Kerės ir Nikolo santykiai ir toliau išlieka neaiškūs. Meilė? Neapykanta? Kas sieja šiuos du veikėjus iki šiol lieka paslaptis, kuri kursto žiūrovo vaizduotę. Trečiasis “Tėvynė” serialo sezonas žada ne ką mažesnę įtampą ir netikėtumų kupiną siužetą. Kaip teigia pagrindinė filmo aktorė Claire Danes “Tai labai stiprus sezonas”. Tikėkimės, jog jis nepašykštės taip visų pamėgtos intrigos dramos bei išgyvenimų, kuriuos patyrėme žiūrėdami pirmuosius du serialo sezonus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: