Kino filmo "Zoolander 2" plakatas

Panašu, kad šie metai ypač džiugins komiksų ir superherojų gerbėjus, tačiau ir mėgstantiems kitokius filmus bus ką pažiūrėti. Pristatome Jums dešimtuką laukiamiausių šių metų filmų, kuriuos su nekantrumu skubės žiūrėti kino mėgėjai.

10. „Zulanderis 2“ („Zoolander 2“)

Į populiariąją kultūrą greitai patekęs ir iki šiol gausiai cituojamas filmas „Zulanderis“ (angl. „Zoolander“) greitai pristatys tęsinį. Nuo pat 2001 metų, kuomet buvo išleista pirmoji dalis, gerbėjai nenustojo reikalauti šio filmo tęsinio.

Apie antrąją filmo dalį jo kūrėjai paskelbė išskirtiniu būdu. Aktoriai Benas Stilleris ir Owenas Wilsonas, kurie parašė pirmąją dalį ir joje atliko pagrindinius vaidmenis, persirengę savo veikėjų drabužiais pasirodė rudenį vykusioje Paryžiaus mados savaitėje. Jie žingsniavo podiumu kartu su tokiais modeliais kaip Kate Mara, Cara Delevingne bei Nicky Hilton.

Iškart po to „Paramount“ studija oficialiai paskelbė, kad antroji „Zulanderio“ dalis pasirodys kitų metų pradžioje, o juostos filmavimas jau vyksta. Tai nėra visiškai netikėta žinia, nes internete jau senai sklido kalbos apie galimą „Zulanderio“ tęsinį. Jame, be sugrįžtančių B. Stillerio, O Wilsono bei Willo Ferello, taip pat pasirodys ir Penelope Cruz, Kim Kardashian, Kanye West, Justin Bieber, Demi Lovato ir kiti  .

Pirmoji „Zulanderio“ dalis, net jeigu savo metu ir nesusilaukė didelės finansinės sėkmės, ilgainiui tapo tikru populiariosios kultūros ir ypač interneto fenomenu. Filme buvo pasakojama apie modelį, įkūnijamą B. Stillerio, kuris privalo nužudyti Malaizijos ministrą pirmininką.

„Zulanderis 2“ kino teatrus pasieks 2016 metų Vasario 12 dieną.

9. „Iksmenai: Apokalipsė“ („X-Men: Apocalypse“)

Nors atrodė, kad „Iksmenai: Praėjusios ateities dienos“ buvo ganėtinai platus filmas, tačiau tai nėra pati plačiausia sagos dalis. Greitai kino teatrus išvys trečioji ir paskutinė Iksmenų dalis, kurioje bus pabaigta istorija, pasakojanti apie jaunąjį Raven, jauną Henką ir jaunesnius Čarlzą su Eriką. „Apokalipsė“ pasakos istoriją, vykusią praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje – dvidešimt metų ankščiau nei prieš tai buvusiose filmo dalyse.

Duodamas interviu „Yahoo! Movies UK“, scenaristas S. Kinbergas pasakoja, kad juostoje turėtų atsirasti dar daugiau naujų, nematytų veikėjų, kuriuos jis su režisieriumi Bryanu Singeriu ketino parodyti jau „Praėjusios ateities dienose“. Viena jų – Psylocke, turinti ypatingai stiprią telekinezės galią. Tiesa, ši veikėja turi įvairių formų ir savybių įvairiuose „Marvel“ komiksuose, todėl šią veikėją apibūdinti ypatingai sunku. Dar viena veikėja – Raudonoji ragana, kuri turėtų būti kažkaip susijusi su „Praėjusios ateities dienose“ matytu Gyvsidabriu. Greičiausiai tai bus jo šeimos narė. Na ir dar vienas veikėjas, kuris iki šiol nepasirodė, bet dar turėtų būti matomas – Keiblas. Tai veikėjas iš ateities, pagal komiksus – Ciklopo ir Džin Grei klonės sūnus. Laiko plotmėm keliaujantis veikėjas turi nesuvestų sąskaitų su pagrindiniu būsimo filmo antagonistu, todėl labai tikėtina, kad šis veikėjas taip pat pasirodys „Apokalipsėje“. Iš anonso atrodo, kad ši istorija bus daug tamsesnė už praėjusias dalis.

Pasaulio kino teatrus „Iksmenai: Apokalipsė“ išvys Gegužės 27 dieną.

8. „Vaiduoklių medžiotojos“ („Ghostbusters“)

Legendiniai ir visų numylėtieji „Vaiduoklių Medžiotojai“ sugrįžta į kino teatrus atsinaujinę ir labai pasikeitę. Kitaip nei originaliosiose filmo dalyse išleistose 1984 ir 1989 metais, šiais metais „Vaiduoklių Medžiotojos“ grįžta su moterišku kolektyvu.

Pagrindiniai vaidmenys patikėti garsioms komedijų aktorėms – Melissai McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones ir Kate McKinnon. Melissa McCarthy ir Kristen Wiig filmavimo aikštelėje susitiks antrą kartą – jos abi anksčiau vaidino didžiulio pasisekimo sulaukusioje komedijoje „Sunokusios pamergės“ („Bridesmaids“), o naująją „Vaiduoklių medžiotojų“ versiją filmuos tų pačių „pamergių“ režisierius Paulas Feigas. Filmų kūrėjai išduoda, kad „Vaiduoklių medžiotojų“ fanai taip pat turės galimybę filme išvysti originaliuosius filmo aktorius: Bill Murray, Ernie Hudson, Dan Aykroyd ir Sigourney Weaver, todėl nepatenkintų tikrai neliks!

Šioje filmo versijoje, skirtingai nei senesnėse, vaiduokliai įgaus žmogiškus pavidalus, ir sugrįš į žemę kaip buvę nusikaltėliai, karo veteranai, piligrimai bei senųjų laikų jūreiviai, kurie neleis New York‘o gyventojams ramiai užmigti. Tikriausiai neatsirastų tokių, kurie nėra matę arba bent jau girdėję apie prieš trisdešimt metų kino pasaulį sudrebinusį filmą „Vaiduoklių medžiotojos“ ir tai bus dar viena galimybė šį filmą prisiminti ir atrasti jį iš naujo.

„Vaiduoklių Medžiotojos“ bus pasiruošę sugauti visas neramias dvasias jau Liepos 15 dieną.

Ghostbusters 3

Oficialus treileris dar neišleistas.

7. „Warcraft“

Pagal populiarųjį kompanijos „Blizzard“ kompiuterinį žaidimą „World of Warcraft“ pastatyta ekranizacija jau neužilgo nudžiugins šio žaidimo gerbėjus. Studija „ILM“, kuri dirba prie šio filmo specialiųjų efektų, vadina tai sudėtingiausia jų užduotimi per dvidešimt metų, tačiau garantuoja, kad pastatys stulbinantį filmą.

Ramus Azeroto pasaulis priartėjo prie karo pradžios, kai jo civilizacijai tenka susigrumti su nuožmia įsibrovėlių rase. Tai kariai orkai, bėgantys iš savo mirštančio pasaulio ir siekiantys kolonizuoti naują. Kai tarp dviejų pasaulių atsiveria portalas, vienai armijai gresia sunaikinimas, o kitai – išnykimas. Dviejose skirtingose barikadų pusėse esantys didvyriai leidžiasi į kelią, kuris nuspręs jų, jų šeimų ir civilizacijų likimus.

Šioje juostoje susigrums žmonių ir orkų kariaunos, o ištikimi žaidimų gerbėjai tikisi, kad kitose filmo dalyse išvys ir likusius žaidimo charakterius: elfus, trolius, raganas ir druidus. Juostą režisavo britų kino kūrėjas Duncan Jones, anksčiau pristatęs puikiai kritikų ir žiūrovų įvertintą mokslinės fantastikos juostą „Mėnulis“ („Moon“) ir įtempto siužeto trilerį „Išeities kodas“ („Source Code“). Pagrindiniuose vaidmenyse pamatysime Toby Kebbell, Paul Patton, Dominic Cooper, Ben Foster, Robert Kazinsky, Clancy Brown ir kt.

Kino teatrų sales  „Warcraft“ išvys Birželio 10 dieną.

6. „Žudikų Brolija“ („Assassin‘s Creed“)

Kultinės kompiuterių žaidimų „Žudikų brolija“ („Assassins Creed“) serijos ekranizacija jau šiais metais bus pristatyta visuomenei, kurioje pagrindinį vaidmenį atliks Michael Fassbender.

Į jau greitai pasirodantį nuotykių ir veiksmo hitą taip pat prisijungė Oskaro laureatas Jeremy Irons ir ne ką mažiau charizmatiškas airis Brendan Gleeson, todėl galima manyti, kad filmas nenuvils tokio žanro mėgėjų. Filmo epicentre atsidurs Michaelo Fassbenderio vaidinamas veikėjas, kuris netikėtinai sužino, jog yra senovinio žudikų ordino nario palikuoniu. Sužinojęs tiesą apie savo protėvius, jis bando išsiaiškinti visas žudikų klano paslaptys, ir galiausiai, pats nusprendžia pratęsti savo protėvių pradėtą veiklą. Žaidimų serijos ekranizacija taps pirmuoju bendru žaidimų kompanijos „Ubisoft“ ir kino studijos „New Regency Pictures“ darbu. Projekto distributoriumi tapo studija „20th Century Fox“.

Filmą režisuos Justinas Kurzelis, kuris šiais metais pateikė visiškai naują klasikinio Viljamo Šekspyro kūrinio „Makbetas“ („Macbeth“) viziją. Joje nusifilmavo būsimo filmo pagrindinių vaidmenų atlikėjai – Michaelas Fassbenderis ir Marion Cotillard. „Žudikų brolijos“ filmavimas dažnai buvo nukeliamas dėl įvairiausių priežasčių, tačiau dabar, galiausiai, juostos kūrimo darbai sparčiai juda. Tikėtina, jog tai bus viena brangiausių visų laikų žaidimų ekranizacijų.

„Žudikų Broliją“ kinuose išvysime jau Gruodžio 21 dieną.

Assassin‘s Creed

Oficialus treileris dar neišleistas.

5. „Deadpool“

Vienas populiariausių „Marvel“ komiksų herojų Deadpoolas po ilgų kūrimo metų atkeliauja į didžiuosius ekranus. Šis filmas gerbėjų buvo laukiamas labai senai, jo scenarijus rašomas ir perrašomas daugybę kartų, tačiau jokia filmų studija nesiėmė šio projekto. Tačiau dabar gerbėjai gali džiaugtis, šis filmas jau pasirodys labai greitai.

Sukurtas pagal komiksų knygas, Deadpool yra pusiau herojus, pusiau blogiukas su keistu humoro jausmu. Buvęs specialiųjų pajėgų kariškis Wade Wilson iki lemtingos akimirkos gyvena paprastą gyvenimą  – jam nustatomas vėžys, išplitęs po visą kūna, jis alina Wade ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Pasmerktas mirčiai vyras gauna šansą išbandyti eksperimentinius metodus, kurių eigoje jis įgauna atsparumą ligoms ir žaizdoms. Tačiau procedūra turi ir neigiamų efektų – jo kūno oda pažeidžiama visam laikui. Paprastas vyras įgauna supergalių – atrodo, kad tai dar viena Marvel klišė, tačiau šis veikėjas yra ypatingas savo humoro jausmu. Jis nebijo būti blogiukas, riebiai keiktis bei laidyti juodo humoro juokelių.

Filmo kūrimui vadovauja režisierius Timas Milleris. Jis nėra dar labai pasižymėjęs režisierius, tačiau jo kurtas trumpametražis filmas buvo nominuotas Oskaro statulėlei, todėl galime manyti, kad potencialo šis kūrėjas turi ir jį atskleis „Deadpool“ kūrimo metu. Pagrindinį vaidmenį atliks garsusis Ryan Raynolds, kuris jau turi patirties vaidinti superherojus, jo filmografijoje – „Iksmenai pradžia: Ernis“.

„Deadpool“ premjera Lietuvą pasieks Vasario 12 dieną.

4. „Kapitonas Amerika: Pilietinis Karas“ („Captain America: Civil War“)

Galingasis superherojus Kapitonas Amerika grįžta į kino teatrus su jau trečiuoju filmu „Kapitonas Amerika: Pilietinis Karas“. „Marvel“ komiksų ekranizacija bus labiausiai superherojais pripildytas filmas, koks iki šiol buvo sukurtas: be Chris Evans vaidinančio Kapitoną Ameriką pasirodys Robert Downey Jaunesnysis su Geležiniu žmogumi, Scarlett Johansson vaidinama Juodoji našlė, Anthony Mackie – Vanagas, Jeremy Renner – Sakalo akis, pirmąkart pasirodysiantis Chadwick Boseman su savo veikėju Juodąja pantera, Elizabeth Olsen įkūnijanti Raudonąją raganą. Filmo kūrėjai paruošė dar vieną staigmeną žiūrovams – prie visų garsių aktorių komandos filme kartu išvysime ir „Hobito“ įkūnytoją Martin Freeman!

Šioje „Kapitono Amerikos“ filmo ekranizacijoje išvysime įsiplieskusią nesantaiką tarp dviejų superherojų grupuočių. Pagal 2006 metų komiksų siužetą kuriamas filmas pristatys herojus į dvi stovyklas paskirstantį įstatymą, kuris įgaliotų visus po kaukėmis besislepiančius superherojus atskleisti tikrąsias savo tapatybes. Taip Kapitonas Amerika ir Geležinis žmogus atsidurs skirtingose barikadų pusėse.

Pasaulinė „Kapitonas Amerika: Pilietinis Karas“ premjera įvyks Gegužės 16 dieną.

3. „Savižudžių Būrys“ („Suicide Squad“)

Pagal populiarius komiksus sukurtas filmas pasakos apie vyriausybės užverbuotą grupuotę pačių didžiausių ir pavojingiausių nusikaltėlių, kurie mainais už atliktas misijas gali tikėtis būti išleidžiami iš kalėjimo. Anksčiau dar niekas nėra daręs filmų apie superblogiečius. Tai yra naujas iššūkis visiems komiksų filmų kūrėjams, o taip pat – didelės žiūrovų traukos priežastis.

Filmo režisieriumi tapo su komiksiniais filmais nieko bendro neturintis, tačiau ypatingai gerus ir įtemptus trilerius kuriantis Davidas Ayeris. Jis režisavo „Gatvių karalius“ („Steet kings“), „Patrulius“ („End of Watch“) ir „Sabotažą“ („Sabotage“). Todėl galime tikėtis labai įdomaus sprendimo šio filmo atžvilgiu. Neabejotinai žiūrovai iks nustebinti. Pagrindinius vaidmenis juostoje atliks Jared Leto (Džokeris), Margot Robbie (Harlė Kvin), Will Smith (Dedšotas), Joel Kinnaman (Rikas Flagas), Cara Delevigne (Kerėtoja), Jai Courtney (Bumerangas), Viola Davis (Amanda Voler) ir kiti.

„Savižudžių Būrys“ kinuose pasirodys Rugpjūčio 5 dieną.

2. „Rogue One: A Star Wars Story“

Jeigu legendinių „Žvaigždžių Karų“ gerbėjai nekantraudami laukė „Žvaigždžių Karai: Galia Nubunda“ premjeros, be abejonės nekantraudami lauks ir šitos. „Rogue One“ pasakos istorijas, likusias už pagrindinės „Žvaigždžių karų“ istorijos, tas kurios lieka nepastebėtos. Daugiausiai veiksmas vyks tarp trečiosios ir ketvirtosios sagos dalių, laike prieš „Žvaigždžių Karai: Nauja Viltis“.

„Sekant Galaktikos Imperijos pamatais, grupė aikštingų sukilėlių kovotojų susiburia atlikti beviltišką misiją: pavogti Juodosios Žvaigždės planus, kad tai nebūtų galima panaudoti Imperatoriaus galių sustiprinimui.“

Prie šio filmo dirba gabus režisierius Gareth Edwards, filmų „Monstrai“ ir „Godzila“ kūrėjas, todėl galime tikėtis, kad rezultatas bus tikrai neprastas. Pagrindinį vaidmenį filme atliks puikiai kritikų vertinama aktorė Felicity Jones. Filmas labiau primena ne tęsinį, o savotišką santrumpą, todėl jis bus žymiai paslaptingesnis ir intriguojantis nei „Galia Nubunda“.

„Rogue One: A Star Wars Story“ išankstine Kalėdų dovana nudžiugins gerbėjus ir pasirodys ekranuose Gruodžio 16 dieną.

Rogue One A Star Wars Story

Oficialus treileris dar neišleistas.

1.“Betmenas prieš Supermeną: Teisingumo Aušra“ („Batman vs. Superman: Dawn of Justice“)

Laukiamiausių 2016 metų filmų dešimtuko pirmojoje vietoje – dviejų nenugalimų superherojų kovos ir vienas galingiausių studijos „Warner Bros“ projektų. Tai bus pirmas gyvo veiksmo filmas, kuriame kartu pasirodys ir Betmenas ir Supermenas bei kiti superherojai, tokie kaip Nuostabioji moteris ir Kiborgas. Filmas, kuriame abu didvyriai kovos kartu, daugeliui komiksų entuziastų buvo didelė svajonė, tačiau tikriausiai niekas nesitikėjo, kad jie gali kovoti vienas prieš kitą. Bet ir superherojai turi blogąją pusę.

Pasaulis pasidalinęs į dvi dalis: vieni Supermeną laiko didvyriu, kiti – nepaprastu pavojumi. Betmenas priklauso antrajai grupei ir žūt būt stengiasi konkurentą nugalėti. Tačiau įvykiai susiklosto taip, kad Klarkui Kentui (Supermenui) ir Briusui Veinui (Betmenui) gali tekti atidėti asmeninį karą tam, kad sujungtų jėgas prieš bendrą priešą – Doomsday.

Naujajame filme režisieriaus Zack Snyder ir Oskarą laimėjusio scenaristo Chis Terrio komanda ruošia mums tikrą kino pasaulio bombą, o tam jie pasitelkė ir būrį nenuviliančių aktorių: be Betmeno (Ben Affleck) ir Supermeno (Henry Cavill) taip pat pamatysime Nuostabiąją moterį, Akvameną, Kiborgą ir kitus „DC“ superherojus, o juos įkūnys Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Laurence Fishbourne ir kt.

Galingųjų superherojų pasirodymą kino teatruose išvysime nuo Kovo 25 dienos.

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: