Richard Ansett/Channel 4 nuotr.

Labai paprasta juoktis iš suaugusio vyro, kuris laksto užsivilkęs guminį šuns kostiumą. Galbūt net per paprasta, nes tai tikrai nėra įprastas ir kasdienis mūsų gyvenimo vaizdas. Tačiau yra žmonių, kuriems toks gyvenimo stilius yra ne žaidimas, o išsigelbėjimas.

„Paslaptingas žmonių-šuniukų gyvenimas” (Secret Life of the Human Pupies) pasakoja apie judėjimą prijaučiantį šuns gyvenimo būdui, kuris stipriai išaugo per pastaruosius penkiolika metų. Internetas stipriai prisidėjo prie šios bendrijos augimo, palengvindamas bendraminčių paieškas internetinėse platybėse. Žmonės, kurie propaguoja šunišką gyvenimo būdą dažniausiai yra vyrai, homoseksualai, kuriems patinka rengtis odine apranga. Galvos apdangalai padedantys pilnai pasinerti į šuns gyvenimą yra neatsiejama vyrų kasdienybės dalis. Jie mėgaujasi tais įprastais, kasdieniais šuns gyvenimo malonumais, kuriuos atlieka jų taip pamėgti šuniukai. Valgymas iš dubens, žaidimai su įvairiais žaisliukais, pilvo kasymas ir ausų kutenimas kasdieniai malonumai supantys mūsų herojus. Taip pat, jie dažnai mėgsta įsipareigoti kitiems žmonėms ir turėti savo taip vadinamus „šeimininkus“ .

Televizijos kanalas (Channel 4), gyvuojantis Jungtinėje Karalystėje į eterį išleido itin neįprastą dokumentiką apie žmones, kuriems neužtenka tik turėti šuniuką, jie patys trokšta jais tapti. Filmo kūrėjai apžvelgia visą sunkiai suvokiamą pasaulį iš arčiau.

Šioje dokumentikoje mes galime pamatyti įvairiausių mūsų herojų gyvenimo detalių. Vieni iš jų dalyvauja žmonių, kurie apsimeta šunimis konkurse, pavadinimu „Mr Puppy Europe“. Konkurse kuriame yra svarbus ne tik tavo kostiumo grožis, bet taip pat svarbus ir talentas, kurį sugebėsi parodyti. Kiti tiesiog vaikšto po miestą apsirengę savo kostiumais ir šlapinasi kur papuola, taip stengdamiesi „pasižymėti savo teritoriją“.

004

Richard Ansett/Channel 4 nuotr.

Paprastiems žmonėms toks gyvenimo būdas yra visiškai nesuprantamas ir neįtikimas, tačiau vienas iš mūsų herojų Tomas, turi paaiškinimą. Jam visas šis apsimetinėjimas nėra tik kažkoks persirengimas ar kostiumo pakeitimas. Jam visa tai yra laisvė apie nieką negalvoti ir daryti visiškai ką nori, net jeigu tai ir būtų labai primityvu. „Tu nesirūpini dėl jokių pinigų, maisto ar darbo. Tai yra šansas džiaugtis vienas kito kompanija pačiame paprasčiausiame lygmenyje“. Teigia Tomas, kuris dirba inžinieriumi teatre.

Kitam šio gyvenimo būdo propaguotojui rašytojui Davidui apsimetinėjimas šunimi, tai yra pabėgimas iš šio įprasto pasaulio, bet jis tikrai nesijaučia išskirtinis. „Tai yra dalis mano asmenybės, bet tiktai dalis. Aš taip pat vegetaras, groju pianinu; Aš turiu papūgą. Aš sodinau pomidorus šį rytą. Aš galiu išbūti mėnesius neapsimetinėdamas šunimi“. Nors žmogus pripažįstą jog jam patinka šis neįprastas gyvenimo būdas, tačiau jis taip pat pripažįsta jog jis yra toks pats kaip ir visi, daro tuos pačius darbus kaip ir visi.

Žmogaus geriausiu draugu vadinamas augintinis yra populiariausias augintinis visoje Jungtinėje Karalystėje. Šis faktas padeda lengviau suvokti, kodėl šis fenomenas yra toks aktyvus būtent šioje srityje. Nesvarbu ar mes tai suprantame kaip keistenybę ar laikome tai fetišu, svarbiausias dalykas mūsų herojui Tomui yra tai, kad mes tai išvis matome. Mes žinome, kad tai vyksta ir mes su tuo susitaikome. „Viskas ko aš noriu, kad ši bendruomenė būtų priimta ir pripažinta. Mes esame tokie patys, kaip bet kuris kitas gatvėje.“

Taip pat skaitykite: „Viskas apie moterų teises“ performansas baigėsi laisvės atėmimu (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: