Filmo "Gaga: Five Foot Two" kadras

Ar prisimenate moterį su mėsos kostiumu, iššaukiančiu makiažu ir stebinančia įspūdingais elektroninės šokių muzikos vaizdo klipais? Taip, tai dainininkė Lady Gaga, kuri kiekvieną kartą šokiruodavo visuomenę savo išvaizda ar elgesiu. Tačiau ji pasikeitė ir šis dokumentinis filmas pristato ne tik naują albumą „Joanne“, bet ir visiškai nematytą Lady Gagos pusę, kurioje ji kovoja su panikos priepuoliais, fiziniu skausmu, vienišumo ir beprasmybės jausmais.

Režisierius Chris Moukarbel pristato dokumentinį filmą pavadinimu „Gaga: penkios pėdos ir du coliai“ (“Gaga: Five Foot Two”). Šioje filmo juostoje rodoma, kaip Lady Gaga po ilgos muzikinės pertraukos nori sugrįžti į sceną su nauju albumu, kuris yra visiškai kitoks, nei prieš tai buvę. Ji nebenori slėptis po dideliais perukais, keistais drabužiais ar spalvingais makiažais. Dainininkė trokšta būti savimi ir nori, kad ją priimtu tokią, kokia ji ir yra: stipri ir tuo pačiu trapi, jausminga ir be galo nuoširdi.

Režisierius stengėsi parodyti tikrą, nesuvaidintą Lady Gagos gyvenimą prieš albumo išleidimą ir po jo. Nutraukti spindinčią uždangą koncertui neprasidėjus ir parodyti, jog idealizuojamos žvaigždės ir pasakiškas jų gyvenimas yra tik paviršius, po kurio slypi visiškai kitoks žmogus.

Lady Gaga 2

Jūs gimėte ne tam, kad pritaptumėte, gimėte, kad išsiskirtumėte, kalbėtumėte, veiktumėte ir gyventumėte garsiai.“ – vieni iš pirmųjų dokumentinio filmo kadrų, palydimi visame pasaulyje garsiais Lady Gagos žodžiais. Šiame filme, prieš albumą, dainininkė samprotauja, jog po šitokios ilgos muzikinės pertraukos ji bijo būti nesuprasta ir nepriimta žmonių.

Filme plačiau aptariamas Lady Gagos pasirodymas „Super Bowl LI“ šou, kuris sulaukė daugybė atgarsių. Kol vieni kritikavo, kiti teigia, kad šiame šou atlikėja atskleidė savo neįtikėtinai stiprias menines bei muzikines savybes. Operatorius užfiksuodavo nuolatos įtemptą darbą, kuriame ji ne tik dainuoja, bet ir vaidina . Kaip aktorė ji susidūrė su sunkumais atliekant “Scáthach” rolę seriale „Amerikos siaubo istorija: Roanoke“.

Laidy Gaga 3

Taip pat šioje dokumentinėje juostoje yra nagrinėjamos opios temos visuomenėje, tai lyčių nelygybė. Samprotaujama, kodėl ji, kaip moteris, visada turi būti stipri ir nuolatos įrodyti savo vertę kitiems. Dainininkė Lady Gaga gretina šlovę su asmeniniu gyvenimu ir teigia, jog visada jai tenka kažkurį vieną paaukoti .Visi šie įvykiai nuolatos lydimi atlikėjos fiziniu ir dvasiniu skausmu.

Lady Gaga 4

Gaga: penkios pėdos ir du coliai“ filmas gavo teigiamą įvertinimą. Garsi Amerikos filmų ir televizijos apžvalgos svetainė „Rotten Tomatoes“ įvertino šį filmą 6,5 balais iš 10. Kino kritikė Owen Gleiberman giria režisieriaus C. Moukarbel darbą, kuris atskleidė vienos ryškiausių pasaulyje žvaigždės nuopolius ir balansavimą ant ribos bei labai glaudų Lady Gagos santykį su gerbėjais.

Nors filmas ir atskleidžia dainininkės visiškai nematytą pusę, tačiau visgi tam tikra prasme neleidžia itin įsigilinti į nagrinėjamas problemas. Nepaisant šio fakto, filmas, be jokios abejonės, nepalieka abejingų žiūrovų ir priverčia susimąstyti apie sunkų įžymaus žmogaus darbą bei gyvenimą už scenos ribų.

Taip pat skaitykite: Geriausios dokumentinės juostos “Oskaras” – filmui apie Amy Winehouse

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: